המתמטיקה של החיזור 145
מה קורה כשמגיע הזמן לבחור במוסד האקדמי בו יבלה החייל המשוחרר את שנותיו הקרובות? יוני לזרסון משתף אותנו בהתלבטויותיו.

עונת החיזור של האוניברסיטאות והמכללות החלה בתחילת החודש. ימים פתוחים, מוספים מיוחדים בעיתונים ותערוכות, הם רק חלק מהחגיגה. אז מה עושה בחור צעיר, שאו־טו־טו מסיים צבא, ורוצה להחליט לאיזו אוניברסיטה ללכת? שיחות פה ושם, יום פתוח, ביקורים, פרוספקטים... הלכתי לתערוכת לימודים 2000, כדי לפלס לי דרך למעיין ההשכלה.

מכללות. מכללות?! חס־וחלילה! מאיפה הן צצו ככה פתאום? מיד בכניסה לתערוכת לימודים 2000, הן עמדו שם, נוצצות וגאות, מקושטות בדיילות חינניות ובחוברות מהודרות, מפתות אותי עם עוגות, עם עוגיות, עם כוס קפה. מתחננות בפני שאתן להן צ'אנס. "רק תן לנו חמש דקות. חמש דקות וזהו!" פשוט מעורר רחמים... כמה כסף הן יכולות להוציא על פרסום ושיווק? הן לא יודעות שאין להן סיכוי אצלי? למה הן מבזבזות לעצמן את הזמן?

הלאה. אני מתעלם מהן בהפגנתיות וממשיך ללכת. אני יודע מה אני רוצה. אני מוצא אותן מסתתרות בקצה התערוכה. הן משחקות אותה hard to get, האוניברסיטאות האלה. מהר מאוד אני פוסל את רובן. מלכתחילה רק שתיים מהן צדו את עיני: התל־אביבית נראית נהדר, אבל הטכניונית הרבה יותר אינטליגנטית.

מהטכניון הצלחתי להשיג את כל החומר שהייתי צריך. הכל היה זמין ובחינם. קפצתי לבקר שם יום אחד, לראות את הקמפוס. לנסוע ברכבת לחיפה זה נוח מאוד, אבל העלייה באוטובוס לטכניון לקחה עוד שעה. (הבנתי שהחליטו לעשות שם רכבל מהתחנה המרכזית שיגיע לטכניון. פיצוץ.) במשך כל אותו הביקור, הייתה לי הרגשה שאני נמצא בבית־חרושת ללימודים. נראה לי שאם יש משהו שאפשר להגיד עליו שהוא מייצג את הטכניון - זו הספרייה האור־קולית, שהסטודנטים רואים בה הרצאות מוקלטות בוידאו: דמיינו לעצמכם חדר גדול, שקט לחלוטין. בחדר יש עשרות כוכים קטנים, שמופרדים ע"י מחיצות. בכל כוך יושב סטודנט, אוזניות לראשו, מסך טלוויזיה מרצד לפניו, והוא משרבט נמרצות משפטים לא ברורים לתוך מחברת ספירלה שמונחת על השולחן שמולו. אני לא יודע מה איתכם, אבל אני בהתחלה הייתי קצת בשוק.

אוכלוסיית הסטודנטים בטכניון, שונה באופייה מאוכלוסיית אוניברסיטת תל־אביב. החבר'ה יותר חנונים - אין מה לעשות. 30 אחוז נשים יש בטכניון, ובמגמת עלייה. גם חלקם של העולים מרוסייה כלל לא מבוטל - הם אוהבים את הטכניון. כחצי מהסטודנטים הם תושבי חיפה והקריות, השאר מנותקים מסביבתם הטבעית. מה הם עושים בזמנם הפנוי? האם יש לטכניונית זמן לבלות, או שהיא עסוקה עד הראש בלימודים?

את התל־אביבית חיפשתי וחיפשתי, אבל הסנובית בכלל לא הייתה בתערוכה. מתאים לה - במשך שבועות אני מנסה להשיג מידע אמיתי על מסלולי הלימוד שמעניינים אותי, ללא הצלחה. אפילו הייתי ביום־הפתוח בתחילת ינואר. אפשר היה לחשוב שאולי שם אני אצליח להשיג משהו. גורנישט. התל־אביבית יודעת שהיא לא צריכה לעשות שום דבר כדי להשיג את הסטודנטים הטובים. ספי הקבלה עולים על גדותיהם גם בשנים שבמדינה יש בצורת. הקרבה לבית, הת"ש ואזור המרכז עושים את שלהם.

מה כן מעניין את התל־אביבית? כסף. מידע ערכי אולי לא קיבלתי ביום־הפתוח, אבל פרסומות היו הרבה. אוניברסיטת תל־אביב, מסתבר, ממוקמת על שטחי הנדל"ן היקרים ביותר בעיר. מול המדרונות המיוערים של הטכניון, המדשאות המישוריות של התל־אביבית קורצות יותר. נוחות, איכות־חיים, חיי־חברה - אלה האידיאלים בהם מתהדרת אוניברסיטת תל־אביב. וכסף. בכתבה שפורסמה במקומון "העיר", ב28/1-, נעשתה השוואה כללית בין המחירים של האוניברסיטאות:

מס' הסטודנטים בתל־אביב כפול מזה של הטכניון. עם זאת, מס' המיטות במעונות של הטכניון כפול מזה של ת"א, והם זולים בחצי. אפילו בחזית הרכב, שמהווה מרכיב חשוב בחייו של הסטודנט התל־אביבי, מנצח הטכניון: 5.2 נהגים מאזור המרכז רבים על מקום חנייה אחד (ומשלמים עליו 8 ש"ח ליום!), לעומת 3.1 נהגים בצפון (שיכולים לרכוש מנוי שנתי שמחירו נע בין 150 ל- 300 ש"ח). ואני בכלל לא אדבר על מועדון הספורט.

הבעיה היא שהתל־אביבית כל־כך אובססיבית בקשר לכסף, שהיא חושבת שגם הסטודנטים שלה כאלה. היטיב לנסח זאת פרופסור בכיר בפקולטה למדעים מדויקים, שאת הרצאתו על מדעי המחשב (שנערכה מול אולם מלא, הגדול ביותר בפקולטה), פתח בכך שהציג לפני הקהל תמונה פסטורלית של חוף־ים באיים הקריביים, והצהיר: "המטרה שלנו היא לגרום לכם להגיע לשם".

אני צריך לבחור בין הבלונדינית לברונטית (תנסו לנחש מי זו מי). האחת אינטליגנטית ואצילית, והשנייה יהירה ושחצנית. ולמרות שהעובדות מדברות טכניון, עוד מבט על התל־אביבית - ואני שוב מתלבט.
קישורים
אתר האוניברסיטאות הישראלי
הטכניון
אוניברסיטת תל־אביב
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חינוך והשכלה"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

תכלס, מה אתה רוצה ללמוד ? 2279
מה לגבי העברית? 2280
משום מה התעלם הכותב ממוסד אקדמי מוביל בעולם, שמשתתף גם הוא (כמובן) במירוץ ללב הסטודנט הפוטנציאלי - האוניברסיטה העברית כיוון שהאוניבריסטאות מקבלות במאמר האנשה לבחורות, בואו נאמר שהעברית היא כהת-שער אינטליגנטית ושקטה. רמת הלימודים שם (גם זה פרמטר שלדעתי הוזנח...) גבוהה, בחלק מהתחומים הגבוהה בארץ, והאוניברסיטה, כך נדמה לי, מתמקדת בעיקר בפיתוח הנאורות האינטלקטואלית שלה. התנאים שם לא כך-כך מרהיבים, מספרים לי חבריי הסטודנטים שם, אבל האוכלוסיה מגוונת באמת - מהארץ, מהמגזר הערבי-פלסטינאי, ומהעולם - והאווירה אקדמית - מה שאי-אפשר לומר על שאר המקומות שהוזכרו.
מה לגבי העברית? 2312
אכן עשיתי במאמר עוול לאוניברסיטה העברית (וגם לאוניברסיטת בן-גוריון אם כבר מדברים על זה) בכך שלא הצגתי אותה כאופציה.

הצגתי במאמר התלבטות אישית שלי בין שתי אוניברסיטאות, שלצערי העברית לא נכללה בינהן.

ובנוגע לרמת הלימודים - ציינתי במאמר שהטכניון היא אוניברסיטה הרבה יותר ''רצינית ואינטיליגנטית''.

אני לא חושב שיש על זה ויכוח.
2285
אם אתה מתלבט בין הטכניון לת''א אז המקום הכי מתאים בשבילך הוא כנראה אוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע בירת הנגב.
גברים מעדיפים בלונדיניות? 2289
מילא להגיד על אוניברסיטת ת"א שהיא נוחה, אבל חיי חברה???
לרגע התבלבלתי וחשבתי שאולי טעיתי ובעצם אני לומדת כבר שנתיים במקום אחר.
לא שזה רע (בעיני אוניברסיטה אינה, וגם לא צריכה להיות מועדון חברתי).
ובאשר ליהירות השחצנית: אחרי בלונדיניות תמיד צריך לרוץ. וביננו, מה זה אומר על אוניברסיטה שיש לה שיווק אגרסיבי? שהיא איכותית? שהיא מעניקה לבוגריה יוקרה מקצועית? שהיא בית מדרש אמיתי להעמקת החשיבה והידע ?
או שהיא התבלבלה לרגע וחשבה שאולי כדאי להתחפש לחנות נעליים?
מוסד אקדמי אינו - ולא צריך להיות בעיני- כמו מפעל למוצרי חלב.
להיפך, דווקא השתיקה יפה לאוניברסיטה שמכבדת את עצמה.
מוסד אקדמי איכותי אמיתי לא צריך לרוץ ולחפש לו תלמידים (ותלמידות- לי באופן אישי שלח נשיא הטכניון הצעת לימודים הביתה) בין ההרים והגבעות.
שמו הולך לפניו- ונישא על ידי בוגריו ותלמידיו ברמת הלימודים, וחוקריו ברמת המחקר.
לא הארוורד, לא MIT, לא ייל, לא אוקספורד ולא קיימברידג' משווקות את עצמן.

התלמידים באים לבד. ככה זה עם בלונדיניות. יחי הבלונד.
כולם בימינו משווקים 2473
חושבני שלומית שאת טועה מאד. כל האוניברסיטאות המכובדות הנ"ל (במיוחד האמריקניות) משווקות את עצמן. אף מוסד לא יכול להרשות לעצמו שסטודנט/ית מוכשר/ת עם אפשרות להגיע לא תגיע מפני שלא נתנו עוד "פוש" קטן בכיוון המתאים.

המוסדות עצמם מתחרים על בוגרי התיכון המצטיינים ומחזרים אחריהם. נכון שעבודתם קצת יותר קלה כי שמם הולך לפניהם, אבל יש תחרות בין כמה מוסדות באותה רמה (MIT אולי לא צריך להתחרות מול אוניברסיטת אלסקה אבל הוא כן צריך להתחרות מול הארווארד על אותה סטודנטית).

והרי אפילו הצבא האמריקני מחזיק מחלקה לשיווק ויחסי ציבור וגם הצבא שלנו חוטא בכך, ואם תרצי פירוט אני אשמח לתת.

- אסף
מה באמת אתה רוצה ללמוד? 2291
יוני, נסיון למדוד מוסד אקאדמאי ע"י מראהו החיצוני מפספס עובדה חשובה: אתה לא הולך להיות "אורח לרגע" במוסד הזה אלה לבלות בו 3-4 שנים לא קלות. צריך הרבה מוטיבציה ורצון כדי להתמיד בו ובשביל זה צריך אהבה למקצוע - לא לדשאים, המעונות וכו'. תחליט מה אתה רוצה ללמוד ואז תרשם לאוניברסיטה הכי טובה בתחום - אפילו אם היא בסיביר.

ובכל זאת, תרשה לי להגן על כבודו האבוד של הטכניון:
1. ה"אורקולי" הוא באמת מיצג רע של הטכניון - אני הצלחתי להיתחמק ממנו במשך 5 סמסטרים ע"י למידה עם חברים. תנסה את זה...
2. אם בחורות הן לדעתך שיקול בבחירת מוסד אקאדמאי, תרשה לי להמליץ לך ללמוד מסא'ז תאילאנדי בתאילאנד. (ובכל זאת - תחפש בארכיטקטורה, תעשיה וניהול ואפילו במדעי המחשב בטכניון, בסדר הזה...)
3. יש חיי חברה בטכניון, הם פשוט מתחבאים טוב. תנסה להגיע לריקודים של בית הסטודנט בכל יום שני רביעי ושבת.

הבחירה האם להקריב חיים פרטיים תמורת לימודים היא החלטה שתצתרך לקבל בעצמך באיזה מוסד שלא תלמד בו. האמת שזה תלוי בך ובסביבתך הרבה יותר מבמוסד עצמו.
בהצלחה - איפה שלא תהיה!
מה באמת אתה רוצה ללמוד? 2305
לא יודע לגבי חיי חברה, אבל אצלי במראה חי אדם שהכיר את אישתו בפקולטה למדעי המחשב בטכניון.
מה באמת אתה רוצה ללמוד? 2472
לא בדיוק ידידי. לא בפקולטה כי אם בקורס רענון למתמטיקה לפני תחילת הלימודים, האין זאת? :-))))))

אני נמצא בפרטים,
- אסף
מה באמת אתה רוצה ללמוד? 2478
הקטנוניות, הקטנוניות..... :-)
מה באמת אתה רוצה ללמוד? 2313
אני מסכים עם כל הערותיך. ציינתי אפילו שמבחינתי, ההיגיון בהחלט אומר שהטכניון הוא המקום המתאים לי. אבל עדיין, הקרבה לבית והנוחות של ת''א, יכולים לתעתע.

לגבי בחורות כשיקול לבחירת מוסד אקדמי - במתכוון לא נכנסתי במאמר לנושא הזה, למרות שאני משוכנע שהוא מהווה שיקול לא-קטן אצל מספר רב של סטודנטים לעתיד.
אז איך בוחרים? 2388
בתור אדם שהלך מספר פעמים לתערוכות לימודים (טוב, זאת היתה דרך לקבל יום חופש מהצבא), אני רק רוצה לציין את חוסר התועלת המשווא שבתערוכות אלו. המטרה היא, כמו שציינה שלומית, לתת אפשרות ללא-נחשקות לנסות לצוד חתן. האוניברסיטאות בקושי טורחות להביא שנתונים. למרות שזה מעניין לשמוע על בתי-ספר לבישול בלב צרפת הכפרית, זה לא באמת מה שרובנו רוצים (טוב, נו, יכולים להרשות לעצמם).

אחרי שצלחתי את ההחלטה (ממניעים מוטעים לחלוטין, אך שהוכיחו את עצמם יפה) היכן ללמוד, וממרומי הסמסטר הראשון, ניתן להגיד שהדרך הנכונה ביותר להחליט היא לבקר במוסדות עצמם ולשאול את הסטודנטים. הם הרי עם פטפטן, והם ישמחו לענות לך - ולהם גם אין אינטרס לשקר. כדאי אולי גם לבדוק סקרים שונים של מידת פופולריות של מרצים בחוגים שונים, ולבדוק כמה קני-מידה אובייקטיבים לא-לימודיים (רכות הדשא, גודל הספריה, איכות הקפה).
מה שבאמת משנה, כמובן, הוא מה אתה מחפש - לכל מקום, ואפילו לכל חוג, יש יתרונות וחסרונות משלו.

לסיכום רציתי לציין שלפי האפשרויות שמנית אני מנחש שאתה רוצה ללמוד מקצוע ריאלי כלשהו. הרשה לי לברך אותך - אין לך מושג כמה זה הרבה יותר מסובך במקרה של BA כללי, כמו שאני לוקח, בו אתה לא רק צריך לבחור את האוניברסיטה ואת החוג, אלא גם כל קורס וקורס שתרצה לקחת. זה אמנם יוצא מעניין מאוד בסופו של דבר, אבל הקדשתי שבועות לבירורים שונים ומשונים.
אם כבר מתמטיקה, נסה הסתברות 2391
עזוב, חבל על ההתלבטויות. תטיל מטבע.
לא כולן אותו דבר. ההיפך, זו החלטה קריטית. אבל ממילא אין לך איך לדעת, וממילא תוך 3 שנים אתה מועד לשנות את טעמיך.
בסוף הרי תהיה מאושר או אומלל, בהתאם להאם אתה נוטה ממילא להיות מאושר או אומלל. בסוף תאכל את הלב על בחירתך או לא, בהתאם להאם אתה תמיד אוכל את הלב או לא. הנה אני למשל, מתחיל או-טו-טו ללמוד לתואר שני באוניברסטית חיפה. היום אני כבר די משוכנע שזו היתה בחירה מוטעית, ולא מתחרט עליה לרגע. זה לא אני, זה החיים לא הגיוניים.
אז לפחות תחסוך לעצמך את כאב הלב של שלב ההתלבטות. אלא אם כן, כמובן, אתה מאלה שההתלבטות עושה להם טוב, וגם זו בעיני גישה בריאה. אם כך, הרי שלפניך תקופה מאושרת של חוסר שינה עד שתיאלץ לחתוך. בילוי נעים, ושלוש-ארבע שנים פוריות.
אם כבר מתמטיקה, נסה הסתברות 2420
זאת גישה פטליסטית נורא, אתה לא חושב? נכון הוא שהחיים זורקים אותך לכאן או לשם, ושתמיד אתה מקבל החלטות על סמך מידע מצומצם (והרבה פעמים מוטעה), אבל זה לא אומר שאין לאדם שום אפשרות להשפיע על גורלו. אם אתה אוהב תואר פרקטי, יש סיכוי ניכר שהטכניון עדיף לך על האוניברסיטה העברית. אם אתה דווקא מתעניין במחקר, יכול להיות שההפך הוא הנכון. אם אתה אוהב לקרוא הרבה ולכתוב המון, מדעי הרוח יתאימו לך יותר.
בקיצור, אתה לא חושב שכדאי לפחות לנסות לגבש תמונה מציאותית ככל הניתן של החוגים השונים באוניברסיטאות השונות לפני שמקבלים החלטה? זה לא יכול לשנות אפילו קצת?
כן, כמובן, סתם, סליחה. 2423
המדיום הוא הקשר 2394
בואו ננצל את האייל. יכתוב נא כל אחד את דעתו על המוסד בו הוא למד (או לומד), בלבד. מה טוב בו, מה רע בו, והאם היה ממליץ עליו לאחרים.
אין כמוה 2401
מי שמחפש חברה נעימה והרגשה טובה, מומלץ ללמוד בבר אילן.
הרגשת התחרותיות והלחץ של הטכניון ות''א לא קיימת כאן.
אין כמוה 2404
לצערי אני יכול לומר שהרוב המוחלט של בוגרי בר אילן במדעי המחשב שעימם יצא לי לעבוד (או לראיין) לא קיבלו הכשרה אקדמית ברמה של בוגרי ת''א והטכניון.
אני לא רוצה לומר שרמת הלימודים בבר אילן נמוכה ויכול להיות שזה בסך הכל מקרה אבל ...
אין כמוה 2405
מוזר, אך אם זה ''מקרה'' הוא קרה גם לי. אינני יודע לגבי רמה אקדמית, אבל רובם המוחלט, אהם, לא ידעו מהחיים שלהם.
HUJI 2419
לעניין בקשתו של טל - אני יכול להמליץ בחום על החוג למחשבת ישראל באוניברסיטה העברית בהר הצופים. פשוט כל הקורסים בחוג מרתקים, אחד אחרי השני (בין מעדויות אישיות ובין משיחות עם אנשים אחרים).
לגבי האווירה, נו, זה תלוי בחוג ובמקום. גבעת רם והר הצופים הן שתי אוניברסיטאות נפרדות כמעט לחלוטין מבחינה זו, למשל. בסה''כ אני נהנה מאוד - ובאמת פוגשים מגוון מעניין של אנשים.
אין כמוה 2459
ומה אתה יכול להגיד על בוגרי הטכניון, לעומת בוגרי ת"א?
אין כמוה 2481
בשני המקומות מקבלים בסיס טוב ללמוד את העבודה וקצת פחות נסיון מעשי ממה שבאמת צריך.
בטכניון מקבלים אולי קצת יותר ידע מעשי אבל כל עוד הבסיס טוב זה לא ממש משנה.
לימודי אמנות, החידה ופתרונה (?!) 2454
גם הטכניון וגם אוניברסיטת ת"א הם מקומות טובים מאוד ללימודים ריאלים. אני הייתי בוחרת באוניברסיטת ת"א כי זה קרוב, אני מכירה שם אנשים ושמעתי דברים טובים על המרצים. חיים קלים. לצערי הרב, אין לי כוונות ללמוד משהו ריאלי אלא דווקא אמנות, איור, אנימציה וכל מה שבסביבה, מה שמעמיד בפני את האפשרויות הבאות:
1. בצלאל - אחיו הגדול של "תלמה ילין". מנפיק עשרות "אמנים" קונספטואלים חדורי תחרותיות ומעוטי יצירתיות. פוי.
2. המדרשה - אחיו החורג של בצלאל. יותר מיועד לאנשים שרוצים להיות מורים (ואין לי כוונות כאלו). בעל שם מזעזע.
3. קמרה אובסקורה - לא שייך למשפחה המזוכרת למעלה. יש להם דווקא תוכניה ממש מגניבה, אבל פרשת דדי צוקר הידועה לשמצה + שכר הלימוד המופקע אותו הם דורשים מעלה את החשד שהכסף מעניין אותם יותר מהאמנות.
4. מכללת ספיר / תל-חי / עין עדשים / גן ורדים / גני הפארק - ארגונים מפלצתיים שנועדו לסחוט כסף בעיקר מבנות שרוצות להתחתן עם אקדמאי מצליח ויפה בלורית. לא, תודה.
5. חו"ל - האפשרות היקרה והערטילאית מכולן. כל אחד יודע שג'וליארד וברקלי הם _ה_מקומות ללמוד מוסיקה והרוואד/ ייל/ אוקספורד הם _ה_מקומות ללימוד מקצועות פולניים. אבל אנימציה?!
6. קורסים - יש קורס לאנימציה בסינמטק, אבל הוא ברמה די נמוכה. חוץ מזה, לא מצאתי עוד.
הצילו?!
עיצוויצו 2455
יש בחיפה מכללת ויצ''ו, עם מגמה לעיצוב. לא יודע עליהם הרבה, אבל ממה שכן נראה לי שהם די רציניים. זה ממש לא באחריות, ואני גם לא בטוח אם זה הכיוון שאת מחפשת. נדמה לי, אגב, שיש להם עוד סניף או שניים בארץ.
לעדי 3485
אמנם אני לא לומדת בויצ"ו, אבל אני מכירה כמה בוגרים משם, הלימודים מקצועיים מאד, ישנה אפשרות לקבל מילגה אם מוסיפים כמה שעות למערכת, לתעודת הוראה (שזה אף פעם לא מזיק) דרך אגב, במודעות הדרושים לרוב מחפשים מעצבים גרפיים בוגרי בצלאל או ויצ"ו, מה שמראה שהם באותה סקלה.
לגבי הטכניון: כסטודנטית שם(אמנם בארכיטקטורה), אני חייבת לציין שבעניין החברתי אין מה לדאוג, יש הופעות (הופעת הבכורה של אסף אמדורסקי), מסיבות ,ריקודים, ובריכה חינם, שזה שווה הכל.
מקום לגור 2585
לא לקחתם בחשבון את עניין המגורים.
מישהו מכיר את המעונות בירושלים??
מעונות בירושלים 2589
עם ותק של 4 שנות מגורים במעונות השונים בירושלים ארשה לעצמי לענות:
תלוי על איזה מעון מדובר - יש בהר הצופים (לא מכירה), בגבעת רם ובהדסה עין כרם.
בגבעת רם יש את מעונות האלף, הידועים לשמצה, ולא בכדי.
מולם יש מעונות אחרים (שכחתי את שמם), הבנויים כבניינים עם חדרים לשניים ומטבח ומקלחות-שרותים משותפים - קצת פחות גרוע.
בהדסה עין כרם יש את מעונות בוסטון - חלק כחדרים בבניינים כנ"ל וחלק כדירות ל-‏6 או ל-‏4 אנשים (כמובן, עדיין 2 בחדר) - שיפור משמעותי בתנאים.
בנוסף יש את מעונות גואטמלה בקרית יובל, שבנויים כדירות ל-‏6 אנשים (כן, 2 בחדר).

לסיכום, המעונות בירושלים מהוים אופציית מגורים נסבלת לתקופה של עד 3 שנים (לבעלי כח סבל). מעבר לכך, זה כבר בלתי נסבל.
מעונות בטכניון 3498
שיחה קצרה עם משרד המעונות בטכניון הבהירה לי שמעונות הטכניון לשנה א' מזעזעים. כך אמרה לי בעצמה נציגת הטכניון ואישרו כל הסטודנטים איתם דיברתי.
כדאי לקפוץ לבקר
מעונות (לטובת הצדק ההיסטורי) (?) 45151
מעונות 'עזה' של שנה א' בטכניון אכן נודעים לשמצה, וכך גם משרד המעונות האחראי על קבלה אליהם. המעונות האחרים הרבה יותר טובים, אך מועטים במספרם לעומת ההיצע בעיה''ק. בירושלים כל החפץ במעונות מקבלם, באופן בלתי-תלוי במצבו הכלכלי וללא האילוץ הדרקוני לא להחזיק אוטו או לטוס לחו''ל. מעונות 'האלף' נסגרו בינתיים, מי יתן וגם מעונות תחתון (עזה) בטכניון ילכו בדרך כל חורבה.
מצד שני, רק במעונות הטכניון יש חיבור מהיר לאינטרנט חינם, המעונות זולים יותר, וגם הדיור מחוץ לקמפוס זול בהשוואה לת''א. בירושלים האוויר, הפיסיקה, והמתימטיקה טובים יותר, אך לא ניתן ללמוד שם הנדסת חשמל ברצינות, לא כרגע לפחות.
לפקולטה להנדסת חשמל בטכניון אין מתחרים בארץ, מה חבל שדווקא הפיסיקה חביבה עלי יותר.
אוף.. 352207
שלום שלום שלום...
האמת שיצא לי לקרוא את הכתבה לך ממש בפוקס...במקרה...
וכשהתחלתי לקרוא אותה חשבתי לעצמי "מי נכנס לי לראש וקרא לי את המחשבות!?" יש לי את אותה ההתלבטות בדיוק... טכניון או ת"א...אבל הדבר היחיד שהיה לי מוזר זה שכתבת שהטכניון הוא פחות "יהיר" מת"א.. דווקא ממה שאני מבינה אנשים הולכים ללמוד בטכניון רק בגלל שיש לה את ה-שם... אם אתה לא מסכים איתי אשמח לדעת...
גם אני התלבטתי איפה ללמוד 416636
רק שאצלי תל אביב לא היתה אופציה - אני ממש לא מתחברת לסגנון של האנשים שלומדים שם.
ההתלבטות הרצינית היתה בין הטכניון לב"ש, כלומר בין רמת לימודים גבוהה לבין חיי חברה פעילים עם אנשים ברוב טוב.
בסופו של דבר החלטתי ללמוד בטכניון, ולהפתעתי גיליתי שבנוסף לרמת הלימודים (שנותנת לי סיפוק רב) ולמרות הלחץ התמידי (זה קצת פחות מספק...)
מצאתי כי מי שמעוניין לפתח חיי חברה בטכניון , יש לו את כל הכלים לכך,
יש כאן סלסה פעמיים בשבוע ועוד ערב של ריקודים סלונים, מספר לא מבוטל של הופעות במהלך הסמסטר, חדר כושר בעלות של כ 170 ש"ח לשנה (ביטוח..) בריכה בחינם, פאב בטכניון עצמו (בו אני פחות מבקרת) אבל יש כאן פאב במרחק הליכה - שדי הפ לפאב סטודנטיאלי. ועוד כל מיני אפשרויות, צריך רק לדעת להשתמש.

אני חייבת לציין שמס' המקומות כאן הוא באמת גדול יחסית, והתנאים כאן טובים במרבית האיזורים, תמורת שכ"ד סביר לחלוטין ואינטרנט מהיר (אך לא בחינם כפי שצויין בכתבה)

עוד משהו, מרצים רבים מקשרים בין סטודנטים למקומות עבודה, וזה כבר לא מוזר בעיניי שפתאום מתקשרים אליי עם הצעות עבודה, בלי שהגשתי בכלל קורות חיים, חשוב, לא?
גם אני התלבטתי איפה ללמוד 416640
מעניין שהדוגמאות שאת מביאה לחיי החברה הן ריקודים ופאבים. בהתחשב באוכלוסייה של הטכניון, אפשר להביא באותה המידה גם את מועדון הדיבייט, המפגשים של התא הטכניוני למד"ב ולפנטזיה, מועדון הלינוקס, ואת אלו שנלחמים עם חרבות מעץ ליד הבריכה.

(להבהרות: http://hujistud.tripod.com/hierarchy.pdf)
גם אני התלבטתי איפה ללמוד 416641
באוניברסיטאות תל אביב וירושלים, שבהן למדתי, המדד שלי לחיי החברה היה ההתכנסויות על הדשא ובקפטריות...
גם אני התלבטתי איפה ללמוד 417614
את חושבת שהבריכה בחינם
מחיר המנוי לבריכה נכנס לעלות שכר הלימוד.
מי מרויח מכך? כמובן - אנשי הסגל שאת מממנת להם את המנוי.
ככה זה- אין ארוחות חינם

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים