רזי ביקוע הגרעין 2559
לרגל ט"ו בשבט: כיצד מקלפים אגוזים וגרעינים באופן תעשייתי?
אגוזי מלך, פקאן, ברזיל, לוז, שקדים וצנוברים, קלופים.
(צילום: מערכת האייל הקורא, באדיבות "סוידאן" חיפה)
ירדן ניר־בוכבינדר תוהה על אגוזי פקאן ומלך, שקדים, בוטנים, גרעיני חמניות ודלעת, צנוברים, פיסטוקים, ועוד: כשאנחנו קונים אותם במשקל מפוצחים ומקולפים, איך עשו את זה? האם אותה טכניקה משמשת לכל הסוגים? האם אפשר לחקות זאת במטבח הביתי (עם הקליפה הם נשמרים טוב יותר), ואם כן, למה לא מספרים לנו את זה?
קישורים
ירדן ניר־בוכבינדר
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "שאל ת'אייל"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

  לגבי פקאנים • ראובן
  לגבי פקאנים • איש המרק
  לגבי פקאנים • ראובן
  לגבי פקאנים • המפצח
לגבי פקאנים 368272
לאור העובדה שכמעט כל מוצר תעשייתי בימינו מגיע מסין, הייתי מצפה שהיצרנים יעבירו גם את התחום הזה לשם, ופשוט יושיבו כמה אלפי סינים לפצח את האגוזים והגרעינים, להשליך את הקליפה ולרכז את התכולה.
  לגבי פקאנים • גדי אלכסנדרוביץ' • 2 תגובות בפתיל
  לגבי פקאנים • דורון הגלילי
לגבי פקאנים 693345
נראה לי שזה די קרוב למציאות. בארץ למשל יתכן שאנו מוסרים לקילוף לתושבי הגדה או לירדנים מנימוקים של שכר נמוך, משלוח לסין או לאפריקה ובחזרה נראה לי יקר יותר. גרעיני סומסום (חומר הגלם לטחינה) עשויים לבוא מופרדים במקום הגידול שלהם (אתיופיה ?).

. אפשר להעזר בכלים ידניים אם נדרשת הפעלת כוח, וכן אפשר להשתמש באמצעים מכניים לסינון קליפות ראשוני. אבל עיקר זמן העבודה היא בסילוק ידני של והפרדת הקליפות מהחומר האכיל.
  לגבי פקאנים • האייל מעפולה • 11 תגובות בפתיל
  לחץ אוויר • carpe_diem • 13 תגובות בפתיל
  אז ככה: • ישי
  יש מפעל כזה • נתנאל • 2 תגובות בפתיל
  בעניין פיצוחים וסדר ט''ו בשבט • זיו • 2 תגובות בפתיל
  גרעיני חמניות (לפחות) • רן בר-יעקב • 4 תגובות בפתיל
  איך לפעמים • ישי
  ואיפה המאמר? • רועי • 2 תגובות בפתיל

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים