למי צלצלו התווים? 3541
מוזיקאי הרוק בק הוציא אלבום חדש - כספר של מילים ותווים בלבד
המוזיקאי בק (בק האנסן) הוציא אלבום חדש, Song Reader, ששיריו אינם מוקלטים: הפורמט הוא ספר נייר מהודר, שבו רק מילים ותווים (וכן תמונות וגרפיקה). הוא מזמין את קוני האלבום "להאזין" לשיריו על־ידי נגינתם. הספר אזל כמעט מיד.

העיבודים הם לפסנתר, עם אקורדים לגיטרה, ובמספר מקומות גם כלי נשיפה ויוקולילי, אך בק מעודד את המאזינים־נגנים ליטול חופש בעיבודים, באקורדים ואף במלודיות. "אפשר ללמוד את השירים שכאן כפי שהם כתובים", כותב בק במבוא לאלבום, שפרסם ב"ניו יורקר", "אך בסופו של דבר הם אינם אלא סקיצות. כוונתם להזמין פרשנויות ושיפורים מעל ומעבר להצגה שלהם על הנייר."

באתר האלבום זמין שיר אחד להורדת התווים והמילים, ומופיעות הקלטות של ביצועים רבים שלו בידי חובבים. כמה הרכבים, בכלל זה של מוזיקאים מקצועיים, כבר עיבדו והקליטו את שירי האלבום כולו, ואף הופיעו איתם, למשל Portland Cello Project או The Perfectly Violent Dream. "נחמד לראות ביצועים יפים לשירי 'Song Reader' על מסך המחשב", כותב בן שלו ב'הארץ', "אבל זה לא הדבר האמיתי. הדבר האמיתי, בשביל מי שקורא תווים, הוא להתכנס עם עוד כמה חברים קוראי תווים ולנגן את השירים ביחד." למען מי שאינם קוראים תווים, שלו מפציר במוזיקאים ישראלים להרים את הכפפה ולהופיע עם השירים.

שלו מסביר מדוע הקונספציה היא כה חדשנית. בסוגות אחרות של מוזיקה, כמו מוזיקה קלאסית או זמר עברי, איכותה של היצירה נמצאת כמעט כולה כבר בתכליל. כך יכול היה גיל אלדמע להביט בתווים הטריים של "ירושלים של זהב" ולהבין מיד שזו תהיה קלאסיקה, מה שכמובן לא היה אפשרי בשירים כמו Strawberry Fields Forever, Satisfaction או Be my Baby. במוזיקת פופ ורוק, איכויותיה של היצירה נובעות במידה עצומה מהביצוע, מ"ערכים בלתי פרטיטוריאליים כמו גרוב וסאונד... השיר הוא ההקלטה שלו, ואין לו קיום מחוץ להקלטה ‏(או מחוץ לביצוע החי, שמבוסס על ההקלטה‏)", כותב שלו. "הוצאת 'אלבום' של דפי תווים בלבד, אחרי כל כך הרבה שנים שבהן אין שום קשר בין פופ לפרטיטורה, היא רעיון מבריק."

בק כותב במבוא כי הרעיון הבשיל בו לאחר שקרא על שיר של בינג קרוסבי מ-‏1937, שהיה כה פופולרי עד שנמכרו 54 מיליון עותקים של התווים שלו. בק הבין שיש כאן עולם תרבותי שאבד – צריכת מוזיקה פופולרית על־ידי נגינתה בבית – וביקש לחקור אותו.

"ללמוד לנגן שיר", כותב בק, "היא קטגוריה בפני עצמה של חוויה; המוזיקה המוקלטת הפכה את ההשתתפות הזו במידה רבה ללא־נחוצה. נגישותה של המוזיקה שינתה את הדרך שבה תופסים אותה. שירים איבדו את ייחודם; הם מתחרים כיום בכל כך הרבה רעש אחר, שלפעמים הם נהיים מוגזמים בניסיון לתפוס תשומת־לב. השאלה מה אמור שיר לעשות, וכיצד מטרתו השתנתה, נראית כעת כשאלה שראוי לשאול."

בהמשך הוא מפרט על לבטיו האמנותיים. בחירותיו בכתיבה ובהלחנה התבררו לו כשונות ממה שהיה בוחר להקליט בעצמו. הוא ביקש לשאוב יותר השראה מסגנונות קלאסיים של מוזיקה פופולרית: בלוז, קאנטרי, גוספל וזמרים־יוצרים, ועם זאת מביע חשש מנפילה לקלישאות. הוא עונה מראש למי שיטען שהפורמט שבחר הוא גימיק, או שמדובר באריזה חמודה של העבר שאין לה רלוונטיות לימינו. הוא כותב כי כל תקופה מוצאת דרכים רלוונטיות לחזור לתקופות עבר, ולמצוא בהן פנים חדשות. "אני חושב כי יש משהו אנושי במוזיקה המוגשת כתווים, משהו שאינו תלוי בטכנולוגיה – זו דרך לפתוח את המוזיקה למה שמישהו אחר יכול להביא לתוכה."
קישורים
בק האנסן
מבוא לאלבום ב"ניו יורקר"
אתר האלבום
בן שלו ב"הארץ"
מה זה הדיסק הורוד עם הפרצוף עליו? נועה וולק על בק, האייל הקורא 2002
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "מוזיקה"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

מעניין לעניין באותו עניין 610547
במוסף הארץ של השבת פורסם על להקה שוודית בשם Shout Out Louds שפירסמה תקליט כתבנית לקרח - ממלאים במים, מכניסים למקפיא, וכעבור כמה שעות מוציאים תקליט לפטיפון עשוי קרח. רק חבל שהם לא פרסמו מה לעשות אחר כך עם פטיפון רטוב ומחשמל...

הכתבה במוסף הארץ
מעניין לעניין באותו עניין 610575
ודאי שפרסמו. התשובה בשם הלהקה.
מעניין לעניין באותו עניין 610654
זה לא נורא סבנטיז, גג אייטיז? בימינו גם תקליט מויניל הוא הרי גימיק...
מעניין לעניין באותו עניין 610679
קוראים לזה רטרו, וזה ממש באופנה עכשיו :)
(מדווחים לי סוכני האופנה שלי)

בחנויות תקליטים בארה"ב ראיתי לאחרונה (לפני 3 שנים ז"א) שיש חזרה של תקליטי הויניל, ופטיפונים נמכרים במחירים שלא היית מאמין.
מעניין לעניין באותו עניין 610689
אני לא צריך להאמין. בסניף הקרוב אלי של "האוזן השלישית" ניכר צמצום גדול של מבחר ה-DVD וה-CD, והתמקדות נאה בויניל (אין לי מושג אם זה מספיק להם כדי להחזיק כלכלית). וכשקניתי לאחרונה מערכת סאונד ביתית התעניינתי גם בפטיפון (כדי לעשות משהו עם התקליטים האהובים שלי), וראיתי כמה זה יקר (ולא קניתי, בשביל שימוש פעמיים בשנה בהערכה אופטימית).

אז כן, "ויניל זה גימיק" זו הגזמה, אבל נדמה לי ש"אזוטרי" הוא תיוג מדויק לויניל ולפטיפון - וזה מספיק כדי להחליש מאוד את האפקט של תקליט קרח, עם כל ההערכה, ויש.
מעניין לעניין באותו עניין 610696
טוב, ברור כשמש שאפקט תקליט הקרח יימוג במהרה כשלג דאשתקד.

אבל פתאום עלה לי רעיון אחר - לאחרונה יש התקדמות נאה בטכנולוגית מדפסות 3D. אז ייתכן ולא ירחק היום שתוכל להדפיס לעצמך בבית תקליט ויניל איכותי - וכל מה שנדרש הוא קובץ התקליט להורדה מהרשת! שלב נוסף ומעניין בטשטוש הגבולות בין דיגיטלי למאטריאלי. ואז תוכל לשמוע אותו בפטיפון הוינטג' שלך. הידד לאזוטריה.
מעניין לעניין באותו עניין 610700
נראה לי יותר פשוט לוותר על המתווך. כמה מסובך לנגן במחשב תמונת תקליט (בלי לשרוט אותו)?
מעניין לעניין באותו עניין 610705
מן הסתם לא מסובך כלל, רק מיותר - זה זהה ללנגן במחשב את קובץ השמע המקורי, למה לעבור דרך תמונת התקליט ללא צורך?
ההבדל בין מה שהצעתי למה שאתה הצעתי שקול להבדל בין ייצור ספר כרוך וקריאה שלו‏1, מול קריאת קובץ הPDF מול מסך המחשב. וכן, אני יודע שעבור חלקנו ההבדל הזה קטן מאפסילון.

1 אפשר גם להכניס כאן את אופיין הסאונד של פטיפון מול מדיה אחרת וכו'.
מעניין לעניין באותו עניין 610701
לא רק את התקליט, תוכל להדפיס בבית גם את הפטיפון (משום מה זה מזכיר לי אותו פטיפון שיכול להשמיע את כל היצירות חוץ מזאת שגורמת לו להתפורר בגלל רזוננס...).

ובעניין משיק, אם תצליח לייצר מדפסת שתהיה טובה מספיק כדי להדפיס את עצמה, תוכל למכור בדיוק אקסמפלר אחד שלה. באסה.
מעניין לעניין באותו עניין 610703
עדיין תצטרך את החומרים לצורך ההדפסה עצמה. העלות אינה אפסית ואינה בהכרח זניחה. לא מן הנמנע שבכמויות גדולות המחיר יהיה נמוך בהרבה.

וכמובן, ר' reprap [Wikipedia].
מעניין לעניין באותו עניין 610710
מזכיר לי את הסיפור שלם עבור המדפסת של פיליפ ק. דיק.
מעניין לעניין באותו עניין 610704
דומני שכבר היום הרווחים העיקריים של חברות שמוכרות מדפסות באים מהחלפת ראשים/טונר וכדומה.

יש לי גם הרגשה שיש הבדל משמעותי בין הדפסת אובייקט מונוליטי - כמו תקליט - לבין הדפסת מכשיר רב חלקים ומרובה חומרים עד מאוד, כמו מדפסת. למשל, הייתי מניח שאת המעגל החשמלי (הלוח האלקטרוני כלומר (שבב העיבוד כלומר) ) לא ניתן יהיה לייצר על ידי מדפסת 3D ביתית, גם בעוד זמן רב.
מעניין לעניין באותו עניין 610711
למיטב ידיעתי מדפסות תלת מימד היום לא מיועדות למשתמש ביתי. הן מיועדות למוצרים טכניים בלבד, בסדרות יצור קצרצרות או לייצור מוצר חד פעמי. מחיר המוצרים של מדפסות 3D גבוה מאוד, אבל לסדרות יצור קצרצרות או למוצרים חד פעמיים ייצור כזה זול יותר בהשוואה לייצור רגיל. (בייצור רגיל יש שלב הכנה, כגון גילוף "שטנץ", שלב ההכנה יקר ועלותו כמעט לא קשורה למספר הפריטים שייצרים). יתרון אחר הוא היכולת לפתח מוצר, אפילו מוצר חד פעמי, בצורה מהירה ומדוייקת יותר כי קל יחסית לפתח מוצר כזה בשיטה של "ניסוי וטעיה", חומרי הגלם לא עולים הרבה (כל עוד המוצרים קטנים), מה שעולה הוא "המדפסת". חומרי הגלם הם אבקות לייצור מוצרי מתכת, אבקות לייצור מוצרים קרמיים, כנראה גם אבקות לייצור מוצרים פלסטיים.
פטי-פטי-פטיפונים! פטיפונים-פאט-פט! 611024
פרוטות מהשמיים 610561
ונזכיר את הסידרה של דני פוטר Pennies From Heaven עם בוב הוסקינס בתור סוכן מכירות של חוברות תווים.
פרוטות מהשמיים 610584
תמיד מכרו חוברות תווים, וגם היום חוברות עם מילים ותווים ואקורדים לגיטרה נמכרות במיליונים, וגם חוברות עם מילים ותווים ואקורדים לפסנתר נמכרות במיליונים רק קצת פחות. הגימיק של בק, שאני לא מכירה אותו אבל נשמע לי מוסיקאי כמו אמיר פיי גוטמן מהיי פייב, הוא די מביך בעיניי. יש לי חשד שהוא בעצמו לא קורא תווים, אחרת לא היה מתלהב כל כך מה"תגלית" שחוברות של בינג קרוסבי נמכרו ב-‏50 מיליון. כאילו דא? אבל יכול להיות שאני לגמרי טועה.
פרוטות מהשמיים 610613
לפי הדו"ח הזה מכירות תווים ב-‏2011 היו כ $340 מליון. זה נתון "כאילו דא" יחסית למכירות של קרוסבי.
פרוטות מהשמיים 610629
הדא הוא על התירוץ לגימיק התווים ולא על היקף המכירות. תמיד מכרו מילים ותווים למוסיקה קלה, יש לי לפחות 10 חוברות על המדף וזה מה שנשאר אחרי כל ההשאלות וההעברות, לך אין? אז מה ההבדל בין זה לבין השיר של בינג קרוסבי מ-‏1937. כאילו "תווים זה וינטג"'.
לכן התירוץ לא אמין, ונשאר גימיק מסחרי במעטפת יומרנית.

כמה אנשים מאלה שקנו את הגימיק יודעים ממש לנגן מקריאת תווים בלי לשמוע את השיר קודם? מתי מעט. אז מה הם קנו? הממ, את הגימיק?
פרוטות מהשמיים 610678
הם קנו את האפשרות לומר "היי, שמעת את החדש של בק? אה, אתה לא קורא תווים? כי אני כבר מנגן אותו cover to cover".
ואכן זה נשמע כמו גימיק, רק לא כל כך מסחרי, אם זה מצמצם את קהל היעד בסדר גודל. אבל אולי זה מעלה את רמת המגניבות‏1.

1 הוא בכל זאת גדל בניינטיז, כן?
למה לגגל אם אפשר ללהג? 610620
תגובות כאלה עוד יגרמו לך להיות ראויה לתגובה 609881.
פרוטות מהשמיים 610644
הלו, לא מדברים ככה על חבר שלנו בק שאנחנו מכירים אותו מאז שהיה כזה קטן.

וכן, הוא לא המציא את הגלגל, אבל הוא בהחלט מספק טוויסט בעלילה וכיפוף קטן של הכללים, וזה נחמד.
פרוטות מהשמיים 610649
לא הבנתי, זה הפסקול של שנות נעוריך? אז בטח שאני לא רוצה לחרב, סליחה.
פרוטות מהשמיים 610650
לא שנות נעוריי - שנות נעוריו ;-) (אני יכולה להיות דודה שלו, וביקום מקביל זה ודאי המצב).
פרוטות מהשמיים 610655
קראת את כל המבוא שלו? אם לא, כדאי. זה לא ארוך, ובעיני מרתק ואינטליגנטי.

ספציפית לטענה שלך, מהם השירים שאת תוויהם ואקורדיהם מוכרים במיליונים? אני מעז לנחש שהביטלס, לד זפלין, נירוונה, וכו'. קהל היעד מכיר כבר את השירים בביצוע המקורי. ורובם של רבבות הקונים האלו, אני ממשיך לנחש, שואפים להישמע כמה שאפשר כמו המקור, או לפחות שומעים את המקור באוזני רוחם כשהם מנגנים. בק מציע לקהלו היכרות בתולית עם השירים באמצעות התווים (כמו שהיה עם בינג קרוסבי), מכריח אותם למצוא בעצמם פרשנות, אולי לדמיין איך הוא היה שר אותם. אני חושב שזה הבדל של שמיים וארץ.
פרוטות מהשמיים 610680
בגללך קראתי. לי נשמע שהצוציק בעל הפרטנציות חי בתוך גולם ולא שמע בחייו הקצרים כמעט שום מוסיקה קלה ובכלל, ופתאום גילה שיש דבר כזה שנקרא מלודיה, ויש ושירים שאפשר לשיר, ושהעיבוד הוא קריטי במוסיקה, ושתווים זה הכי רטרו מגניב.

הבחור לא קורא תווים, אומר שאף אחד לא קורא תווים, ולכן זה רעיון נהדר למכור תווים כי מי לא יקנה.
אם אתה וברקת נהנים מהגימיק ומההסברים אז זה יופי, אבל כואב לי הלב שעבדו עליכם ;), זה כמו שחקן אנלאפבית בסרטי בוליבווד שמגלה משהו רטרו שנקרא אותיות, ואם אנשים רק היו יודעים לקרוא הם היו יכולים להציג את הסרט, והוא מוכר להם דפים... ככה זה בעיניי.
(לא כמו בינג קרוסבי, השיר של קרוסבי היה להיט רדיו ותקליטים ענק ועקב כך נמכרו המון גליונות שלו, בטוח שבפרוטות, כמו שנמכרו גליונות של שירים אחרים, ומן הסתם ה-‏50 מיליון עותקים זו הגזמה אורבנית.)

נכון שבמוסיקה קלה לא צריך לדעת תווים ולא היה צריך גם בעבר, ובכל זאת תווים היו קיימים כל הזמן וגם היום, כדי להעביר את הוראות לנגנים במופע או בהקלטות, וכדי למכור לקהל הרחב. הביטלס למשל לא קראו תווים, ומוסיקאי מקצועי עשה קומפליציה של השירים שלהם כולל ההרמוניה בדיוק כפי שהם ניגנו. יש אנשים מוכשרים שלא צריכים את זה והם מנגנים מושלם את המנגינה והעיבוד משמיעה, אני כן צריכה את זה.

ביצוע שירים - אני לא יודעת אם אתה מנגן (ניגנת את התווים של בק שהופיעו במאמר?) אבל די בטוח שאתה שר לפעמים, האם אתה שואף להישמע כמו הזמר המקורי? לגמרי תלוי.
פרוטות מהשמיים 610683
אהבתי את הדוגמא של השחקן האנאלפבית. רק שכחת כמה גורמים של השוואה.
בעולם הזה שבו הוא חי, רוב האנשים אנאלפבתים, את הסיפורים שלהם הם מקבלים מהתאטרון או הסרטים וספרים נכתבים כמעט תמיד כדי לתעד סרטים או הצגות ולא עומדים בפני עצמם. אף אחד לא קורא ספר וחווה את הסיפור שכתוב בו בלי לראות אותו מומחז. יחידי סגולה מסוגלים אולי לדמיין את המחזה בעיני רוחם אבל הרוב הגדול של הקוראים זקוקים לאיזושהי העמדה של הסיפור עם שחקנים וקריאת הטקסטים בקול.

בעולם כזה מי שקונה ספר יקנה אותו כדי לשחזר את חווית הסרט או ההצגה או כדי לייצר גירסה מומחזת משלו.
בעולם הזה גם נדיר מאוד יהיה למצוא אדם שקונה ספר בלי שראה אותו מומחז בצורה כלשהי לפני כן, וממחיז אותו מחדש בצורה שאינה מושפעת מאינטרפטציות של מבצע אחר.

בעולם כזה, הרעיון של להוציא ספר בלי לצלם את הסרט ובלי להעלות את ההצגה ולתת לקהל להעלות את הגירסאות שלו לסיפור שבספר בלי שיהיו בצל של ביצוע מקורי כלשהו הוא באמת רעיון פורץ דרך שיכול להוביל לתוצאות מעניינות.
פרוטות מהשמיים 610684
אוקי, זה הכיוון של ירדן - אם אתן לאנשים משהו עירום לגמרי, תיאורטית הם יהיו יותר יצירתיים מאשר בקאברים רגילים, ולכן זה מעניין. יתכן.

יתכן, אילו אנשים יכלו לקרוא את התווים של בק. אבל הם לא.
ויתכן, אם מי שכן קורא תווים וניגש לנגן לא היה שומע כבר ביצוע ביוטיוב.
ויתכן אלמלא כמות הקאברים היצירתיים לכל שיר שמתפרסם לא היתה אינסופית גם ככה.
היה מעצבן פחות אם לא היו נספחים לזה מלל על תווים מעידנים שעברו, ואם היה פשוט שר את השיר עם גיטרה, גם זה רעיון מהפכני, כל מה שישן בשבילי הוא פריצת דרך בשביל מישהו אחר.

שיווקית הוא הצליח הודות לאייל הקורא, עובדה, ניגנתי את זה, זה שיר שנדבק :-). אני לא מכירה את המוסיקה של בק, אבל אני מניחה שהשיר הזה הוא יוצא דופן בשבילו, כי הוא מלודי ופשוט ונשמע שנות ה-‏60-מי, בוב דילני אולי, ולכן פתוח בקלות לביצועים שונים.

אם היה לי כוח היית מקלידה את זה אבל זה הרבה עבודה. מתנדב?
פרוטות מהשמיים 610687
"...שאני לא מכירה אותו אבל נשמע לי מוסיקאי כמו אמיר פיי גוטמן מהיי פייב"

"אני לא מכירה את המוסיקה של בק, אבל אני מניחה שהשיר הזה הוא יוצא דופן בשבילו, כי הוא מלודי ופשוט ונשמע שנות ה-‏60-מי, בוב דילני אולי, ולכן פתוח בקלות לביצועים שונים."

על סמך מה מתבססות ההנחות?
מציע להשקיע חצי שעה בהאזנה ליצירתו של האיש לפני שמפריחים השערות קנטרניות...
פרוטות מהשמיים 610688
:-) זה היה די קל, ככה זה נשמע (פלוס מינוס)
פרוטות מהשמיים 610760
"אני לא מכירה .. וגו"' - מזמן לא נתקלתי במחמאה פולנית מהודקת כזו. את אמנית!

(אגב, השיר האהוב עלי משלו: https://www.youtube.com/watch?v=dFfAic-wsw8 )
פרוטות מהשמיים 610761
יאללה יאללה. השיר שקישרת מצא חן בעיניי עד הוא התחיל לשיר, לא סובלת הקלטות כאלה שהקול מאחורה, אבל יאללה פסדר, די התמכרתי לזה :-)
פרוטות מהשמיים 610771
ועוד פנינה חביבה עלי מאלבומו האקוסטי המצוין: http://www.youtube.com/watch?v=NT_3umMs01A
פרוטות מהשמיים 611080
יש לי שאלה: מה פירוש אלבום "מצוין"? או לחילופין "משובח".
מתי אומרים מצוין או משובח, ומתי אומרים יפה, נהדר, מהמם, ממית.
פרוטות מהשמיים 611082
את שואלת אותי? אני עדיין זוכרת עולם ללא המילה "מגניב".
פרוטות מהשמיים 611087
אז אני בכלל לא מבינה מה פירוש ''מצוין''.
זאת מילה שלא יוצא לי להשתמש בה לתיאור מוסיקה, ועד כה חשבתי שזו מילה של אניני מוסיקה, ופירושה המעשי הוא אלבום שאני לא כל כך אוהב.
הפוך גוטה הפוך. 611098
זו דוגמה מצוינת לאי-הבנה, הכוונה כמובן לאלבום שאני מאד אוהב.‏1

1 מועמדת חזקה לעשרת התגובות הטריוויאליות ביותר שכתבתי.
הפוך גוטה הפוך. 611125
אכן דוגמה לאי-הבנה, הייתי צריכה לנקד - אוהָב
פרוטות מהשמיים 611117
כיול דחוף. למונחי השפה לפחות.
פרוטות מהשמיים 611126
:-) אוהָב,אוהָב, אני לא אוהָב, שם התואר "מצוינת" מתאר מנסיוני מוסיקה שאני ככל הנראה לא כל כך אוהָב, זה ציון במבחן ולא תיאור למשהו יפה, בכולופן לא הייתי מתארת כך משהו שאני אוהבת, המוסיקה של ארתה פרנקלין היא נאדרת, מאממת, אורסת ואורגת.

---
אגב, בהארץ נתנו קישור לתזמורת צ'לואים שמבצעת את התווים של בק וזה יפה מאד, תקשיבי במיוחד ל we do.
פרוטות מהשמיים 611127
ואגב קאברים, הנה הביצוע הראשון - או אחד מהראשונים המוקלטים - לשיר הישן הזה
פרוטות מהשמיים 611083
לא אומרים נהדר, מהמם.
אומרים נאדר, מאמם.
פרוטות מהשמיים 611093
למיטב זכרוני "נאדר" היא דווקא מילה ממשלב גבוה יותר מ"מצוין". hspell לא מכיר אותה.
פרוטות מהשמיים 611097
נאדרי בכוח
פרוטות מהשמיים 611100
אתה צודק, אבל כוונתי היתה לנוהג המקובל להגות הא ועין כאלף.
פרוטות מהשמיים 611116
אפשר גם ''מדאים''.
פרוטות מהשמיים 611129
לא ירחק היום (אולי אנחנו כבר שם) שחלק ניכר מאומרי מאמם ומדאים (או סתם אנשים צעירים מאד) ישאלו בתגובה לשאלתך: מה פירוש "אלבום"?
אני אוהב קאברים 610776
אני אוהב קאברים 610807
מה פירוש אוהב קאברים? יש ז'אנר כזה?
אבל לא קישרת לקאבר, קישרת לקליפ שברקת קישרה אליו.
גירסת כיסוי 610810
הבוקר שמעתי ביצוע יפה לשיר של הנשמות הטהורות ''שלא יגמר לי לילה'', אך לצערי לא אמרו מי היתה הלהקה. הביצוע הזכיר קצת ברוחו את הסגנון של סטילי דאן.
גירסת כיסוי 610818
הפתעה - "חביבי". עושים זאת שוב: http://www.youtube.com/watch?v=DQGBfBQef58

ובאותו עניין: http://www.youtube.com/watch?v=DlWNZGmhtV0
גירסת כיסוי 610819
ממש הפתעה יפה, והכיסוי של אקשטיין לסטילי דאן עוד יותר מפתיע ומהנה. תודה.
גירסת כיסוי 611208
ולפיכך, "הכל עובר חביבי" לא קאברו כאן את הנשמות הטהורות, אלא את... עצמם, בגלגולם כ"אף אוזן גרון". הם ביצעו את זה לפני הנשמות (שלא ייגמר לי הלילה [ויקיפדיה]). (לא מצאתי ביוטיוב. לטעמי, ביצוע/עיבוד שמחפש את דרכו ולא מוצא, אבל יש לי סימפטיה לחיפוש. תקופה מבלבלת לרוק והפופ הישראלי.)
גירסת כיסוי 611209
צודק, תודה! (גם לא שמתי לב בכלל שהלחן של כספי. כל כך מתאים לו לעשות את העלייה הזו ב"הל-איי-לה").
אני גרוע בלתת לינקים 610813
צדקת, לינק לא נכון. נפלאות הקליפ בורד....
הקומיקאי שייקה אופיר סיפר שהוא מתכוון להוציא ''תקליט פנטומימה'' 610586
כלומר במקום ווידאו הוא יתאר בתקליט מה תהיה שפת הגוף שלו ושפת הפניפ שלו.

ככל שהבנתי, הוא רק התבדח.
הקומיקאי שייקה אופיר סיפר ש 610610
אמנם קלישאה, אבל המוזיקאי ג'ון קייג' כבר הוציא ''שיר פנטומימה''.
איזו פלצנות.. 613284
איזו פלצנות.. הוא לא יכל להוציא שירים נורמאליים וזהו?! פשוט נסיון להיות מיוחד ויהי מה..
תקליט עשוי מקרח?
שיר פנטומימה?
נו באמת.. בואו נשמע מוזיקה איכותית וזהו

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים