לראשונה: אושר שיווק בשר שגודל במעבדה 4023
סוכנות המזון של סינגפור אישרה השבוע מכירה של בשר שיוצר מתרבית תאי עוף שגודלו במעבדה. זוהי הפעם הראשונה שרשות רגולטורית מאשרת מכירה של בשר מבוסס תרבית.

את הבשר פיתחה חברת הסטרט־אפ Eat Just מסן פרנסיסקו, ולצידה שוקדות עשרות חברות אחרות על פיתוח בשר מלאכותי, שיוכל לצמצם ואולי אף לבטל כליל את הצורך בהרג בעלי חיים בתעשיית המזון. הבשר החדש יהיה זמין בתחילה רק בכמויות קטנות ובמחיר גבוה יותר ממחיר בשר עוף רגיל, אולם בהמשך, עם הרחבת הייצור, מחירו צפוי לרדת מתחת למחיר של מקבילו ה"טבעי".

ג'וש טטריק, מנכ"ל Eat Just, אמר: "נפתחה לפנינו דלת, ועלינו ועל חברות אחרות מוטל לנצל את ההזדמנות הזאת. אני מקווה שזה יוביל בעוד שנים בודדות לעולם שבו לא יהיה צורך להרוג בעלי חיים או להפיל אפילו עץ אחד כדי לאכול בשר".
קישורים
בדרך לצמצום הרג בעלי החיים: אושרה לראשונה מכירת בשר שגודל במעבדה - הארץ
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חדשות"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

  בתאבון • שחר • 2 תגובות בפתיל
  ללא כותרת • שוטה הכפר הגלובלי • 35 תגובות בפתיל
  ללא כותרת • דב אנשלוביץ • 5 תגובות בפתיל

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים