לראשונה: אושר שיווק בשר שגודל במעבדה 4023
סוכנות המזון של סינגפור אישרה השבוע מכירה של בשר שיוצר מתרבית תאי עוף שגודלו במעבדה. זוהי הפעם הראשונה שרשות רגולטורית מאשרת מכירה של בשר מבוסס תרבית.

את הבשר פיתחה חברת הסטרט־אפ Eat Just מסן פרנסיסקו, ולצידה שוקדות עשרות חברות אחרות על פיתוח בשר מלאכותי, שיוכל לצמצם ואולי אף לבטל כליל את הצורך בהרג בעלי חיים בתעשיית המזון. הבשר החדש יהיה זמין בתחילה רק בכמויות קטנות ובמחיר גבוה יותר ממחיר בשר עוף רגיל, אולם בהמשך, עם הרחבת הייצור, מחירו צפוי לרדת מתחת למחיר של מקבילו ה"טבעי".

ג'וש טטריק, מנכ"ל Eat Just, אמר: "נפתחה לפנינו דלת, ועלינו ועל חברות אחרות מוטל לנצל את ההזדמנות הזאת. אני מקווה שזה יוביל בעוד שנים בודדות לעולם שבו לא יהיה צורך להרוג בעלי חיים או להפיל אפילו עץ אחד כדי לאכול בשר".
קישורים
בדרך לצמצום הרג בעלי החיים: אושרה לראשונה מכירת בשר שגודל במעבדה - הארץ
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חדשות"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

בתאבון 729098
מעניין אם זה טעים?
בתאבון 729143
כנראה tastes like chicken [Wikipedia]
729099
למודאגים אני יכול לספר בשמחה שיש מי שכבר עוסקים בסוגיות החשובות באמת בהקשר זה. תקציר מנהלים: יש דעות לכאן ולכאן, אבל הרב ד"ר חנוך קאהן, כותב המאמר, סבור ש"אם ייצרו את התא הראשון מפרה שנשחטה כדין - דין הבשר כבשר לכל דיני התורה, ואם יוציאו אותו מפרה חיה דינו יהיה כאבר מן החי". חבל שלא ניתנה הדעת גם לשאלה איזו כשרות נדרשת לבשר זה, כי לא יעלה על הדעת שבדיקה חד פעמית של משגיח כשרות אחד תספיק לכל אלפי הטונות של הבשר המעבדתי שייוצר אח"כ.
729105
השבח לאל - על ידיעה כה מרננת ומשלהבת מיצי מרה. כעת רק נותר לחכות שהמדע ימציא לנו בשר אחר ולובסטרים כשרים למהדרין בטעם ביסלי גריל.
אני כבר רואה באופק מפעלים בסין מייצרים לנו זונות כשרות למהדרין עם עור קפוא ובלי קמטים כמו בתפוחים ותמרים של רמי.
729108
מה שחסר לך בחיים זה זונות עם עור קפוא? אתה ממשפחה של אסקימוסים?
_____________
חידת טריוויה: מי יודע להשלים את החמשיר שנפתח ב

מעשה בסטודנט ושמו גוטב
שיצא למסע אל הקוטב
...

(זה החמשיר הכי ישן שאני זוכר, ואני קצת פוחד לחשוב מה זה בעצם אומר עלי כי הוא רחוק מאד מלהיות מרשים. הופתעתי לראות שגוגל בכלל לא מכיר את היצירה).
729123
הוא הרג אסקימואית
ואנס את הדוב
יהה גוטב זכור לטוב.
729157
התכוונית לשאול אם מישהו מכיר את המקור... (שמכיל, אגב, כמה אלמנטים המהצעה שלך ודרוע כמעט כמוה :-)). החמשיר התפרסם ב"גמד".
729160
אני מבין שהטעם המעודן שלך בספרות התעצב כבר בגיל צעיר. כל הכבוד!
729161
המממ, אכן.

כאן אפשר לקבל רושם מסויים על הסחורה (הגדילו את התמונות הקטנות למטה).

והחמשיר המדובר:

מעשה בסטודנט ושמו גוטב
שיצא למסע אל הקוטב
וכשבת אסקימוס
אמרה לו "אנוס"
הוא ענה שקפא לו הרוטב.
729166
וואו, זה גורם ל'בלייזר' להראות כמו סוגה עילית.
729295
התעכבתי עם האייל כמה ימים, אחרת הייתי משלים את זה מייד. כמה הבדלי ניואנסים בגרסה שלמדתי מאמא שלי(!):

מעשה באדם ושמו גוטהלף
שרצה להגיע לקוטב
אך כשבת אסקימוס
אמרה לו "אנוס"
הוא אמר לה, "קפא לי הרוטב".

לפחות בעניין שמו של הפרוטגוניסט אני חושב ששל אמא שלי עדיף בהרבה.
צימרמן 729297
מקובץ שירי צימרמן
729301
אמא שלי, שהיתה מורה ומחנכת ‏1בישראל, היתה מתחלחלת מעצם הרעיון. "גוטהלף" כחרוז של "קוטב" אולי עובר בעדות מסויימות (אלה שעבורן "פז" הוא ר"ת של "פנזין וזולר") אבל לא אצל הקורא הטיפוסי של "גמד".
______________
צ'ופר: מדי פעם הייתי זוכה לקרוא מערבונים וטרזנים שהוחרמו מתלמידים סוררים, אבל לצערי זה היה ארוע די נדיר.
729307
כשאני מנסה לדמיין את אמי ז"ל מקריאה לי חמשיר כזה, אני כמעט מתעלף. אמך צברית?

מכל מקום, הגרסה הזכורה לי היא זו:

מעשה בחוקר (לא סטודנט ולא אדם) ושמו גוטב
שערך לו מסע אל הקוטב
כשבת אסקימוס
אמרה לו אנוס
הוא אמר לה קפא לי הרוטב (השורה האחרונה כמו שלמדה אותך אמך)
729313
כדי להנמיך עוד יותר את הפתיל הזה - אבל לפתוח פתח להפוך אותו לפחות מיזוגני - אפשר לאיית את האסקימוס בשורוק.
729317
יש, גסויות!

ראיתי שפוקינג_(כפר) [ויקיפדיה] יחליף את שמו (לא את ההיגוי). מעניין מה יקרה למותג הבירה.
729318
ומה שלמדתי מהקישור שלך זה ש'כפריר' זו מילה.
ובאשר לבירה - Frankly, I don't give a fugg.
רם ויעל 729323
פעם תרגמו מחזה לשם „רם ויעל״, היו יכולים באותה מידה לתרגם מחזה אחר של אותו מחבר לשם „כפריר״.
רם ויעל 729324
החנית המנוערת הזו חלפה מעל לראשי.
פענוח להדיוטות הכפריר?
רם ויעל 729327
"רם ויעל" - רומאו ויוליה, כידוע.

המלט.
רם ויעל 729329
את הראשון הבנתי לבד, כמו שרומזת התגובה שלי, אני מקווה.
תודה על הבהרת השני.
רם ויעל 729339
אה, עכשיו הבנתי את הרמז שלך.
729326
הבירה נקראת Fucking Hell
בגרמנית זה בירה בהירה מהכפר פוקינג.
אני הייתי שמח להזמין מהברמן פוקינג הל.
729319
לפני שהכתיב המלא השתרש, עין זיון היה המקום היחיד בארץ שניקד את שמו על השלטים. עכשיו הם ''עין זיוון'' והבעיה נפתרה.
729330
עין לזיון צופיה.
729332
מתחדישי המחבר ל"פורנו"?
729370
זה אחד הפרקים במערב ארצות הברית.
729367
פתאום המבט של לוגו האתר נראה לי ממזרי משהו. כאילו פגש במזחלת שלמה.
729207
זה ארוך מדי מכדי שאתחיל לקרוא, אבל מעניין אותי אם זה יהיה בשרי או פרווה מבחינה הלכתית.
729239
כצפוי, דעות שונות. החל מלא-כשר-בכלל, עבור בבשרי וכלה בפרווה. יש שתולים זאת גם באופן שהושג התא המקורי.
באופן אישי אני שומר כשרות ובכוונתי לאכול ללא הגבלה (כלומר, גם בשילוב מוצרי חלב ממעבדה).
729249
מה שמעניין אותי הוא המחיר והריקמתיות של המוצר.

אם המחיר יהיה יותר מעשרה אחוז מהמחיר של בשר טבעי --- אני מוותר.

לגבי ריקמתיות, אם זה לא יהיה מוצר סיבי אלא מין מימרח אני גם מוותר. מנסיון אישי מזון שאינו סיבי משפיע לרעה על פעולת העיכול שלי (במיוחד הופעת צרבת לא נעימה).

הניסוי שלי הוא שלא תהיה הצלחה גדולה למזון סינטטי לפחות מהסיבה הראשונה. רוב אנשים לא אוהבים שמרוקנים להם את הארנק.

שמעתי בעבר על מזון סוילנט (או שם דומה) שדיברו עליו הרבה לפני מספר שנים וכנראה לא הצליח במיוחד לאחר העלמות ההייפ
* במקום "הניסוי" צריך להיות "הניבוי" 729250
המיקלדת המעצבנת שלי ''מתקנת'' אותי בעקשנות גם כאשר האיות שלי נכון.
729253
סוילנט גרין? שמעתי שהוא נכשל בגלל בעיות כשרות.

נסיונות העבר לא ממש רלבנטיים כי הם לא התבססו על בשר אלא על תחליפים מוצלחים יותר או פחות.
729252
לפחות עפ"י אותו רב שציטטתי קודם: בשרי. אני משער שצמחונים דתיים ישיגו בקלות יחסית פסיקות אחרות (ידידיה בטח לא בדעת יחיד).
729263
שאלה: אם באמצעות הביוטכנולוגיה המודרנית יפתחו זן גמלים בעלי פרסות שסועות האם הם יהיו כשרים למאכל (מן הסתם חזיר מעלה גירה זה הרבה יותר קשה)?
729264
לא עונה על שאלתך, אבל בכל זאת: תגובה 159615.
729276
אני די בטוח שתגובה 159702 היא שלי. אני לא יודע אם זה משמח או עצוב ששבע עשרה שנה אחר כך חזרנו לאותה הנקודה :)
729206
אני מקווה שהעסק הזה יצליח. בשונה משניים מילדי, איני צמחוני אבל בכל זאת יש אצלי איזו תחושה של אי נוחות כשאני אוכל בשר. יהיה נחמד אם נצליח לאכול בשר באיכות של בשר מבלי להרוג בעלי חיים.
729254
כמוני כמוך, ובנוסף אפשר לקוות שגם מבחינת ההשפעה על הסביבה יהיה יתרון לגידול החלקים האכילים בלבד.
729257
גם אני אשמח לעבור לבשר סינתטי שיהיה עם טעם של בשר אמיתי (ואין לי בעיה אם לא יצליחו לשחזר בדיוק את הטעם של עגל קובה שקיבל אמבטיות בירה וסאקי בשבועיים שלפני השחיטה. אני אסתפק באנטריקוט שדומה מספיק לשרולה או אנגוס).
729277
תן קצת זמן ויהיה קובה יותר מקובה. זאת מפני שניתן יהיה לשלוט בהרכב באופן מושלם.
אבל בהתחלה סביר להניח שנקבל יותר המבורגר ופחות סטייק.
729278
אני מעריך שעל כל סטייק שאכלתי בשנה האחרונה אכלתי 10 המבורגרים, אז זאת בהחלט התחלה טובה.

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים