האייל הקורא
 
(נכתב בתשובה לערן בילינסקי, 19/04/03 23:35)
מארת מדינתנו והליברטריאניזם כולו על רגל אחת - תגובה לא אישית 141610
מיכאל מ. שרון (יום ראשון, 20/04/2003 שעה 0:44)
בילינסקי,

איני יכול להתאפק, הגם שהדבר אולי גרוע מבחינתי האישית בזיקה למערכת האייל, אך האמן לי, תגובתי כאן אינה אישית ואינה מתיחסת למערכת כזאת או אחרת.

הרי לפניך הליברטריאניזם כולו על רגל אחת: המלחמה במגמה להגביל ייצור מועיל ואת קצב היצור של תוצרים מועילים, בשם הגבלות שרירותיות -הגבלות המנומקות תמיד באופן המצלצל לאוזן הגיוני (ולמעשה - צדקתני, תוך רטוריקה ריקה ברוב המיקרים הרלונטיים) , השתתת הגבלות שהינם המארה הקשה ביותר המרחפת על האנושות.

מי שגדל והתחנך בארץ הזו ונימנה על המעמד הבינוני עליון, הרי שברור לו, הוא חש בכל מאודו שיש להגביל יצרנות מעולה המיוצרת בקצב מהיר.

הוא ינמק זאת בתירוצים שונים לעצמו ולאחרים: יתרונות לא הוגנים; אינפלצייה של תוצרים ופיחות ערך; לעיתים אף, נוכח תחושתו הסתומה, אך המציקה והמענה ש"חייבים להגביל קצב הייצור של דברים נהדרים המיוצרים בשפע מהמם" הוא יטה להכחיש את הברור לעין כל - שמדובר בדברים בעלי איכות של מצויינות - ויטה להציגם כחסרי ערך, ואת האקט היצרני הוא יציג כפתולוגיה כלשהי או סוג של כפייתיות תוך היפוך משמעות.

זוהי מארת המדינה וכלכתה הקורסת, בילינסקי, הכלכלה שצמחה מאז 73 בקצב שנתי ממוצע של 1.3 אחוז. ועל זה צמחנו, את זה ינקנו, מזאת רובנו מושפעים שלא במודע אך באופן גורף, וזה מקור תחושתנו הסתומה שננסה לנמקה ולתרצה בכל דרך אפשרית המהדהדת רציונלית, תוך נברנות ודקדקנות-יתר וצדקתנות מגנה.
_new_

מארת מדינתנו והליברטריאניזם כולו על רגל אחת - תגובה לא אישית 141806
ברקת (יום ראשון, 20/04/2003 שעה 15:43)
בתשובה למיכאל מ. שרון
ומי שמתעצל לקנות לעצמו דומיין, במה הוא מנמק?
_new_

ומי אמר לך שלא קניתי? יש פרוייקטים שעדיין לא היה זמן לבצעם... 141845
מיכאל מ. שרון (יום ראשון, 20/04/2003 שעה 16:52)
בתשובה לברקת
_new_

הליברטריאניזם 142911
chingiss (שבת, 26/04/2003 שעה 3:31)
בתשובה למיכאל מ. שרון
בקצרה אם תוכל להסביר מיכאל מה זה המושג ליברטריאניזם מה מקורו.
ואכן, יזמות היא כח מניע בכלכלה, והיפוכה, הפרזיטיות, הינה כח חיכוך, מתנגד.
_new_


מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים.
©כל הזכויות שמורות       כתוב לעורכים | RSS | עזרה | חיפוש | דיונים מתמשכים | חברי המערכת | תנאי שימוש |