בתשובה לאח של אייל, 21/09/25 7:59
תוכנית ביקורתית על נתניהו צונזרה בפייסבוק ויוטיוב 782194
כתבה בעין השביעית

""
נציגויות הישראליות של פייסבוק ויוטיוב הודיעו כי יבדקו מדוע נחסמה הגישה בישראל לפרק בתוכנית "השבוע שעבר הלילה" ("Last Week Tonight") שהוקדש לרה"מ הנאשם בנימין נתניהו.

היום (ה 29 בספט - א.ש.א) התפרסם הפרק בתוכנית הסאטירה הפופולרית, בהגשתו של ג'ון אוליבר, שעסק ברובו בנתניהו ומתח עליו ביקורת חריפה. גולשים שניסו לצפות בתוכנית ביוטיוב גילו שהוא חסום לצפייה בישראל. גם בפייסבוק הורידו מהרשת החברתית את התוכנית. שאר הפרקים של התוכנית זמינים לצפייה בישראל הן ביוטיוב והן בפייסבוק.

האם מדובר בתקלה, חסימה כתוצאה מטענה להפרה משפטית או צנזורה פוליטית כתוצאה מפנייה של לשכת נתניהו?

הדוברת בישראל של מטא, חברת האם של פייסבוק, השיבה בתגובה לפניית "העין השביעית" כי הנושא הועבר לבדיקת הצוותים הגלובליים של החברה. הדוברת בישראל של גוגל ויוטיוב הגיבה גם היא ואמרה כי הנושא נמצא בבדיקה.

ל-HBO, המפיקה את התוכנית, אין נציגות בישראל. טרם התקבלה תגובה מהחברה בארה"ב.

בלשכת נתניהו סירבו להגיב.

בפרק שצונזר בוחן אוליבר כיצד נתניהו מצליח להיאחז בשלטון, מדוע כרת ברית עם הפוליטיקאים הקיצוניים בישראל וכיצד המוטיבציה האישית שלו להישאר בשלטון מניעה את המלחמה בעזה.

באופן סימבולי, הפרק שודר ביום בו מלאו 18 שנים לשלטון נתניהו בישראל. ציון דרך שהתקשורת הישראלית בחרה להתעלם ממנו.

בעבר נחסמה התוכנית לצפייה בסין, אחרי שב-‏2018 מתח אוליבר ביקורת על הרודן הסיני שי ג'ינפינג.
"""
תוכנית ביקורתית על נתניהו צונזרה בפייסבוק ויוטיוב 782195
אתמול צפינו בפרק ב stremio.
תוכנית ביקורתית על נתניהו צונזרה בפייסבוק ויוטיוב 782196
אותה כתבה פערך פורסמה בהארץ ע״י נורית אנדרמן:
אבל בסיומה נכתב גם:
בדיקת "הארץ" העלתה שהפרק אינו זמין לצפייה לא רק בישראל, אלא גם במדינות נוספות, ובהן קנדה, אוסטרליה ובריטניה. ייתכן שהסיבה לכך היא מגבלה על זכויות שידור של קטעי וידיאו המשולבים במונולוג של אוליבר.
תוכנית ביקורתית על נתניהו צונזרה בפייסבוק ויוטיוב 782206
אחרי ההדחה של קולבר ו(זמנית) של קימל כתוצאה מהתערבות טראמפ והשתפנות מעוררת קבס של רשתות הטלביזיה, דומני שלא צריך להיות גאון כדי להבין על איזו תקלה מדובר: תקלה חמורה בעמוד השדרה של עלובי נפש.

אם מישהו לא יודע במה מדובר, חפשו Stephen Colbert ו- Jimmy Kimmel.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים