בתשובה לליאור גולגר, 28/10/02 20:01
כמה הערות על המקום עלינו 102745
אפשר להוסף לרשימה גם את הממלכה שעל פי שמה היא "מאוחדת" - אנגלים, וולשים, סקוטים, ומיש-מש בצפון אירלנד. לעומת זאת, דווקא האירים מגובשים יופי. לליגה הארצית אתה יכול לצרף גם את מצרים, למרות הניסויים ב"פאן-ערביות" של נאצר בסוף שנות החמישים. להתייחס למיעוט האבוריג'ני באוסטרליה זה אעפס תמוה משהו לדעתי, אבל ניחא.

אני לא כל-כך מסכים לקביעה שלך לגבי ארה"ב. אני חושב שמה שמשותף לכל האמריקאים היא אכן "דרך החיים האמריקאית" - החוקה, האמונה בחופש להגשמה עצמית ובקפיטליזם. אולי אפשר להתייחס לחוקה האמריקאית ולתיקוניה כ"עשרת הדיברות" האמריקאיות, שניתנו לאבות המייסדים בברית בין-הפילדלפיה ואושררו כשעלה אברהם "משה" לינקולן להר גטיסברג לשאת את הנאום המפורסם, וכל העם (האמריקאי) רואים את הקולות. מערכת החינוך האמריקאית דואגת לטחון את הערכים האלו טוב-טוב, ומצליחה, ולראיה - המהגרים אימצו את הערכים הללו על חשבון הערכים שהביאו איתם מהבית. לכן, אני חושב שזה לא לאום כמו שהיכרנו כי זו לאומיות אחרת - לאומיות של מהגרים, של רב-תרבותיות, אבל בהחלט ראויה לתואר "לאום"‏1.

1 עכשיו ניגרר לשאלה "מה זה לאום"?
כמה הערות על המקום עלינו 102810
הלאומיות בממלכה המאוחדת מאוד מעניינת, לפעמים. במשחקי "החוליה החלשה" ב-BBC פריים אנשים מצהירים פעמים רבות שהשיקולים שלהם בבחירת המועמד המסולק היא לאומית - סקוטים תומכים בסקוטים, וולשים בוולשים וכיו"ב. באחת הפעמים ל"חוליה החזקה" באחד הסיבובים הייתה בחירה בין שניים שקיבלו מספר קולות זהה. הוא אמר שלמרות שהוא ואחת האופציות יהודים, הוא בוחר לסלק דווקא אותה. על חוסר הלויאלויות הלאומי הזה הוא שילם בסיבוב הבא כשהועף ברוב קולות.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים