בתשובה לאורי, 04/09/04 17:15
לא מסכים. 249627
זכור לי כי בזמנו היה איזה מאבק של סטימצקי כנגד מספר חנויות קטנות (לפחות באזור השרון), שכלל מניעת אספקת ספרים מיובאים לחנויות. אם אני לא טועה, המאבק הזה הסתיים, בין השאר, ברכישת רשת ''ספרי'' ע''י סטימצקי. לצערי אני לא זוכר פרטים, ויתכן כי לא היו דברים מעולם. אם מישהו זוכר משהו כזה - אשמח אם תעזרו לאקס-צ'יף סנילי.
קצת כבוד להולנדים. 249634
נדמה לי שסטימצקי אכן רכשה את סיפרי.
לא אתפלא אם גם "צומת ספרים" שייכת לסטימצקי, שהרי מונופולים אינם מתים אלא מתחלפים.

אגב ההולנדים שהם אנשים מעשיים מאד יצרו מערכת חוקים ותקנות שגורמות לכך שחנויות קטנות יוכלו לשרוד גם בעידן הקניונים והרשתות הפתוחים ברציפות.

הרעיון הוא תחרות הוגנת, שהרי בעל חנות ספרים קטנה שפרנסתו דחוקה, לא יוכל להרשות לעצמו לשכור עובדים מחד, ומאידח אם ימצא בחנות 7 ימים בשבוע מבוקר עד ערב תפגע איכות חייו במידה ניכרת. מאחר וההולנדים לא רוצים שהחנות הקטנה תסגר ויהיה להם עוד מובטל להאכיל, הם דאגו שלחנות קטנה יהיה יתרון גם ע"פ רשת גדולה. (שעות פתיחה, מיסים מופחתים שיאפשרו למכור בזול וכו').
קצת כבוד להולנדים. 249859
כך שההולנדים החסכנים והיעילים, תחת לממן דמי אבטל זמניים, מממנים חנויות מפסידות מחד, וגורמים לציבור הקוראים לקנות ספרים יקרים יותר מאידך.
אכן, דוגמה למופת.
בכלל, רצוי להמשיך קו זה וליצור יזמים בכל מקום: לא משנה אם העסק יהיה רווחי או לא, ולא צריך להתאמץ יותר מדי כדי להעמידו על רגליו - הממשלה תדאג לכל המחסור.
נשאלת השאלה, מאיפה יגיע הכסף לממשלה?

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים