בתשובה לדובי קננגיסר, 21/10/04 13:14
סינון, סיגנון והפצה 255641
דוגמה נגדית לטענתך היא המצב בשוק התוכנה החופשית. קיים מבחר אדיר של תוכנות, ברמות שונות של איכות ושימושיות, אשר כל אחד יכול להפיץ ולשנות. איך ידע אדם על "תוכנה חדשה שנוצרת ומעניינת אותו"? ובכן, ראה זה פלא – יש מגוון פתרונות, החל מהפצות תוכנה (distributions) אשר בוררות את התוכנות המעניינות עבור קהל מסויים ומשלבות אותן למערכת שלמה ועיקבית, וכלה באתרים כמו freashmeat.net שעוקבים אחרי כל הפרוייקטים ומספקים מגוון אמצעי חיפוש וסטטיסטיקות כדי להקל על סינונן. הדברים עובדים יפה מאד.

מאחר והתוכנות ניתנות לשינוי, בוני ההפצות מבצעים בהן התאמות ותיקונים, כך שמדובר גם בעריכת התכנים ולא רק בשילובם. זאת ועוד: מספר עורכים יכולים לערוך את אותה יצירה בהתאם לקריטריונים שונים, וכל משתמש בוחר את הגירסה המתאימה לו. כלומר לעיתים "העריכה האפקטיבית" טובה יותר מאשר זו של תוכנה קניינית, פשוט כי התאפשר למשתמש לבחור את הגירסה המתאימה ביותר לצרכיו במקום "one size fits all". ולמען הסר ספק, הגירסה המקורית זמינה תמיד גם היא, למי שאותנתיות בראש מעייניו.

המודלים הכלכליים המאפשרים את האמור לעיל הם מרתקים למדי (ולא תמיד נהירים...), אך השורה התחתונה ברורה – יש ברירה ועריכה יעילות גם עבור תוכן חופשי.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים