בתשובה לראובן, 28/04/05 11:16
דנטורציה של ביצים 296674
לא צריך המון מלח, השיטה עובדת יפה עם כמות קטנה למדי (אל תשאל אותי כמה, אני שם לפי הרגש משהו בין קמצוץ לקורט).
דנטורציה של ביצים 296682
תארתי לעצמי, לכן שאלתי. אבל במחשבה שניה, בהנחה שריכוז המלח בביצה היא כריכוז תמיסה פיסיולוגית ( בערך 1% משקל), ובהנחה שמכינים ביצה קשה בליטר מים, גם שני גרם מלח זה מספיק ליצור מפל ריכוזים.

פעם קראתי באיזה מדור בישול באחד העיתונים שכשרוצים להוסיף מלח לתבשיל שמתבשל במים ( מרק או ספגטי למשל) כדאי להוסיף את המלח בסוף. ההסבר היה שאחרת מתנדף הכלור ונשאר רק הנתרן, דבר שגורם לתבשיל להיות תפל, אבל עם כמות נתרן גבוהה.
דנטורציה של ביצים 296688
הסיפור על הכלור המתנדף נשמע חשוד מאוד.
מניסיוני, כאשר מרתיחים תמיסת מלח במשך שעה, מולקולות המים מתאדות לבלי שוב, אבל בתחתית לא נותר נתרן מתכתי. לא לא. טעמתי ובדקתי - זה נתרן כלורי, ביחס מדויק של 50-50.

צריך להתאמץ הרבה יותר כדי להפריד את יוני הכלור מידידיהם הטובים ביותר. לפיכך אני ממליץ לא לבצע אלקטרוליזה למרק.

הסבר שהוא יותר לטעמי (ההתחכמות במקור) עבור התופעה שאתה מתאר יכול להיות שבמשך זמן בישול ארוך, המלח מספיק לחלחל ולהיעלם בתוככי הבשר (=רצח) או הירקות שבמרק. או-אז הוא פחות מורגש בשלוקים.
דנטורציה של ביצים 296957
הספר המיתולוגי של עופרה בורלא-אדר לימד אותי שתבשיל מלוח מדי אפשר לתקן בעזרת תפוח אדמה שזורקים לסיר - הוא סופג את המלח.
לעומת זאת, על תבשיל מפולפל מדי אומרים ''כפרה'' וזורקים אותו לפח.
דנטורציה של ביצים 296966
אין כזה דבר תבשיל מפולפל מדי.

______________
ל.ב.פ, מקללת את הרגע שהחליטה להכין צ'ילי. אבל היה טעעעעעייייםםםם.
דנטורציה של ביצים 297020
אם את מסתייגת מתגובתה של לידור, נסי תוספת של רסק עגבניות.
פתרון אחר הוא הפתרון ההודי: תוספת של אורז לבן, לחלוטין בלתי מתובל, ולסיום - כוס לבן.
דנטורציה של ביצים 296690
ביצה קשה ב*ליטר* מים? אתה עובד במקורות?
דנטורציה של ביצים 296695
לא, אבל אני פיסיקאי איכותני‏1. סדר גודל יותר או פחות לא משנה.

1 או "איך לא נהייתי פרופסור".
דנטורציה של ביצים 296697
1-

שאלה: איך היית קורא לכימאי המטבח שלנו?
תשובה: פוד פרופסור.

(אני מתנצל בפני ד"ר ברביץ).
דנטורציה של ביצים 296701
אני חושב שבאמת יש מוצר שנקרא ככה.

אגב, אחת מנשותיו‏1 של חתן פרס הנובל פ.ג. דה-ג'ן היא טבחית (אאל"ט) והוא אירגן כמה סדנאות על "פיסיקה במטבח" או משהו כזה. חבל שהחמצתי.

1 לא לשאול.
דנטורציה של ביצים 296795
(הערה לעצמי: לא להכניס דוגמאות אקראיות לתגובות שלי. לעולם).
דנטורציה של ביצים 296803
חוק התפתלות הפתילים: בהנתן דיון ארוך מספיק, מישהו ישאל שאלה רטורית, ויקבל (לחרדתו) תשובה מפורטת.
דנטורציה של ביצים 296832
אין לי בעיה עם תשובה מפורטת לשאלה רטורית. אין לי אפילו בעיה עם חמישה אנשים שונים שעונים אותה תשובה. הבעיה שלי היא עם זה שממש מתפתח מזה דיון. זה פשוט מעורר חרדות.
דנטורציה של ביצים 296839
על זה דווקא יש לי שאלה רטורית, אני רק לא יודעת את התשובה עליה.
תשובה רטורית 296849
תשאלי, תשאלי. מישהו בטח ידע...
תשובה רטורית 296869
זה בטוח, אני רק לא רוצה לקחת ממנו את הרטוריקה.
דנטורציה של ביצים 296909
אל תרגיש רע מדי עם עצמך. את השאלה על הביצה הקשה הייתי זורק במוקדם או במאוחר בלאו הכי.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים