בתשובה להאייל האלמוני, 27/05/05 19:27
למרבה השימחה למציאות אין השקפה. לך ולי יש. 305207
(איך שהוא החמצתי את התגובה הזו קודם)

אתה דוגמה למקרה קשה, ואני מקווה שתיחלץ ממנו. לי אין תשובה למקרה הפרטי שאתה מתאר, חוץ מ''לך לריקודי עם כדי להגדיל את הרשת החברתית שלך'' וגם ''תחיך לאנשים בבוקר''. אבל אין לי אחריות על המרשם הזה.

בכל מיקרה הדיון הוא חברתי כללי, ולטענתי אם זה המצב ואתה חס וחלילה, תיקלע למצב קשה, אתה כנראה תרד רובד או שניים. אבל אין בזה בעיה חברתית-כלכלית כי כשאלמוני אחד ירד פלוני אחר יעלה.
למרבה השימחה למציאות אין השקפה. לך ולי יש. 305312
אבוי. אם התרופה שלך לאנשים מאותגרים חברתית היא חוג ריקודי עם, אני בעד העלאת מסים כללית. 90% לא נראה לי מופרך.
למרבה השימחה למציאות אין השקפה. לך ולי יש. 305344
טוב, אתה בטח מעדיף ''טאנגו מזוכיסטי''.
למרבה השימחה למציאות אין השקפה. לך ולי יש. 305525
לך על מאה אחוז מס. זה הכי טוב. גם לא דורש חישובים מסובכים ופטורים: כולם משלמים מאה אחוז מס על מאה אחוז מס מהכנסתם. תחשוב כמה מחשבונים אישיים היינו חוסכים בשיטה כזו.
למרבה השימחה למציאות אין השקפה. לך ולי יש. 305837
חשבתי על זה, אבל חוששני שאז לא יהיה לנו ממה לשלם את המע''מ, וחבל. אולי אג''ח ייעודיות פותרות את הקושי הזה, תן לי לחשוב על זה קצת.
למרבה השימחה למציאות אין השקפה. לך ולי יש. 305625
30% מתחת לקו העוני ועוד 45% (עד אמצע העשירון השביעי) נראה לי שזה מצב כללי מאוד (כל זה כאשר עדיין יש שלל קיצבאות שביבי לא הספיק למחוק).
למרבה השימחה למציאות אין השקפה. לך ולי יש. 305633
דווקא המיני-ביוגרפיה שהאלמוני סיפק נראית לי טיפוסית לאנשים קשי-יום (עניים עובדים), במיוחד בארצות בהן יש פחות "רווחה ממשלתית": מעברי דירה תכופים בילדות בעקבות העבודה שההורים מצליחים למצוא, עבודה במקומות עבודה בהן הרשת החברתית חלשה וכו'.

אני לא אתפלא אם תנאי החיים בעשירונים הנמוכים מקשים על יצירת רשת חברתית. ובכך חזרנו מזוית שונה לטענה שרשת חברתית היא כלי שנוטה להיות זמין פחות לאנשים שזקוקים לו יותר.
למרבה השימחה למציאות אין השקפה. לך ולי יש. 306124
אני לא מסכים אם הפרשנות שאתה מציע. מעניין אם מישהו חקר את זה פעם. אני שוב נאלץ לדבר על "התרשמותי" ובמקרה הזה אני מתרשם שהביטוי "בודד בפיסגה" הוא נכון. עד כמה שאני יודע לאנשים מרקע סוציו-אקונומי גבוהה יש פחות קשרים חברתיים מאשר לאאנשים בשכבות הנמוכות. שלא נתבלבל, העשירים הולכים יותר למסיבות וקוקטלים (וגם למועדון הגולף) אבל בהרבה מיקרים אף אחד לא חבר שלהם שם וכשהם בצרה בד"כ הם נשענים על כספם.

בשכבות העליונות גם הקשרים המישפחתיים נוטים להיות רופפים יותר וגם המשפחות קטנות יותר. בלי לגגל, אני מתערב ש"הלכידות המישפחתית והחברתית" גבוהה יותר בשכבות הנמוכות.
מישהו יכול לאשר או להפריך?
למרבה השימחה למציאות אין השקפה. לך ולי יש. 306231
אני חושב שה"מקרה הקשה" הוא הרבה יותר מייצג ממה שאתה ורבים אחרים מקוראי האייל מייחסים לו, אין מדובר פה במצב מצוקה חריג, אלא במצב שהוא הנורמלי לפי דעתי ל*רוב* המרכיבים של החברה האנושית, לפחות הישראלית. אני לא יודע לדבר באחוזים ובסטטיסטיקות נמצאים בצורה זו או אחרת במצבו של האלמוני מהתגובה שאליה הגבת, אבל במידה מספיקה כדי להציג את ההכללות הפרוזקאיות שלך כנאות בשביל סיפור מד"ב עתידני השייך מן הסתם לזרם הפנטסיה האופטימית, אבל לא רלוונטיות למציאות.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים