בתשובה לאיציק ש., 21/06/05 5:09
כמדומני 310621
כמדומני שהמפעל בא יחד עם התחייבות לתשלומי הפנסיה ושאר זכויות סוציאליות לעובדים (הלא ממש צעירים), התחייבויות בסך של כמה עשרות מליוני דולרים. אני לא זוכר במדוייק (נדמה לי שהמספר 30 נזרק) משום שקראתי זאת בסמוך למכירה.
בכל מקרה, אם המפעל היה שווה הרבה יותר מכך, ללא ספק היו מליונרים אחרים מציעים סכומים גדולים יותר. כשמדובר בסכומים קטנים יחסית מספר השחקנים בשוק גדול מאוד.
כמדומני 310633
לקהלת,
באחוז לא מבוטל מהמיקרים תקפה הסיסמה (למרות שאני שונא סיסמאות) חפש את הקומבינה. אולי נכנס גאון שיווקי והצליח פתאום להביא צבר הזמנות גדול. מה שנשאר לי לעשות זה רק לנחש.
הניחוש שלי הוא שיד מסויימת לחצה יד אחרת וחוץ מהקונה ישנו באיזה מקום גם מתווך- מעכאר בשפתנו. אולי לא..
כמדומני 311023
שים לב שאתה לגמרי לא מתייחס לדבריו העשירים של קהלת בנוגע למספר שחקנים גדול בשוק הנ"ל ומחויבויות לתשלומים לזמן הארוך לעובדים שפרשו וכ"ו... במקום זאת אתה מנפח תיאורית קונספירציה המבוססת על אוויר בלבד. (כמובן שברור שקיימת שחיתות).

אם כל החברות הממשלתיות הללו באמת שוות כל כך הרבה אז למה אין אף משקיע בינוני\גדול , חברה או גוף מוסדי שמוכן לשלם עליהם יותר ממחיר השוק שמתקבל בדרך כלל?
הנ"ל לא טפשים ואם היו חושבים שיש כאן הזדמנות טובה אז בוודאי היו מציעים יותר.

מפעל ממשלתי בדרך כלל מגיע עם ארון שלדים בדמות וועד עובדים מפונק, תובעני ובלתי מתפשר עם "יד על השלטר" וכבונוס גם תקבל וועד פנסיונרים עצבני. לא בדיוק האווירה האידאלית להתייעלות וגם לא בדיוק מתכון לפתיחות לשינויים.
כמדומני 311026
התייחסתי גם התייחסתי. אתה ממשיך בשיר שאינו נגמר, שאפשר למצוא גם בדבריו של נחמיה שטרסלר בהארץ, אשר מונה את ועדי העובדים כמרכיבים בחולשתה של חברה כלכלית -שלד בארון השלדים -ויד על השלתר -אינני יודע איזה שלתר יש בחברה המייצרת נשק.
שים לב איך אתה שר שירים אידאולוגיים; ועד עובדים הוא לעולם תובעני, בלתי מתחשב ופועל לרעת החברה. את ההנהלה והבעלים לעולם מנחים רק שיקולים "עיסקיים".בדרך כלל כמעט תמיד תראה שכתכנית עסקית בחברה הנרכשת-קוראים לזה התייעלות -משתדלים להוריד עלויות שכר. לכן רוצים לפטר עובדים. למרבית הפלא מתגלה
שהשכר אינו יורד, הוא פשוט מועבר למנהלים ולבעלים. לאחר זמן מסתבר שגםמספר העובדים חוזר למצבו הקודם רק שנשכרים עובדים זולים יותר. עובדים היום אינם נחשבים לחלק מנכסי החברה; הם תשומות ייצור שתמיד כדאי לייעל. הוועדים הנוראים של הבנקים שכולם אוהבים לשנוא רוצים רק לשמור על חלוקת עוגה רציונלית יותר. מדוע שכר עשרת המנהלים הבכירים הוא עניין "עסקי" ושכר העובדים האחרים הוא גזל שועד עובדים תובעיני גוזל מהקוזאק הנגזל- ההנהלה והבעלים. תחשוב על כך אחי.אם אתה בעל חברה -אז אני מבין. אם אתה שכיר רגיל -ראה תוכנת.
כמדומני 311192
אני בכל זאת מתעקש שלא ענית על הנקודה המרכזית.
מדוע אף אחד לא היה מוכן לשלם יותר מ2 מליון ש"ח עבור "מכונת הכסף" הזו המתכנה תע"ש? זו הרי לא רכישה שדורשת 3 מליארד ש"ח כך שיהיה ניתן לטעון שאין הרבה קונים פוטנציאלים.

השלטר בכל מפעל הוא השבתת המפעל שתגרום נזקים כבדים לרוכש ולכן מרתיעה רוכשים פוטנציאלים ומורידה את שוויו של המפעל (המפעל שלי ושלך).

שכרם של עובדים נקבע ע"פ תחרות בשוק חופשי (גם שכר הפועל וגם שכר המנהל) אתה מכיר דרך אחרת לקבוע אותו?
תתפלא לשמוע אבל גם מנהלים הם תשומות ומנהלים שנכשלים עפים על טיל (חוץ מבמגזר הציבורי שם יש משמעות למי אתה מכיר ולא מה אתה יודע לעשות).

חלוקת עוגה רציונאלית לא צריכה להתרחש במרביתה במגרש הפרטי, שם היא גורמת לעיוותים, אלא באמצעות מערכת המיסים הפרוגרסיבית ותשלומי העברה לאזרחים.

אם וועד העובדים מצליח להשיג הישגי תנאים מבעל מפעל פרטי אז כל הכבוד לו, ואני בעד התאגדות עובדים, אך אם הוא סוחט את המדינה שם האנשים שאמורים להתנגד לו נטולי כל אינטרס לעשות זאת ולשמור על הקופה הציבורית אז אני נגד... וכאן למעשה אנו מגיעים לשורש הבעיה שהיא הבעלות המשלתית על שירותים שמסוגל לספק או מספק במקביל השוק הפרטי
אינספור מחקרים הוכיחו שמפעלים בבעלות פרטים סובלים מתת ביצועים מובהק ביחס למפעלים דומים בבעלות פרטית.

ובנימה אישית, אני משתדל לשמור על מחשבה פתוחה לרעיונות חדשים לכן אשמח אם תוכל לשכנע אותי בצדקתך ולו באופן חלקי.

אהה... ואני שכיר רגיל.
כמדומני 311232
"אם כל החברות הממשלתיות הללו באמת שוות כל כך הרבה אז למה אין אף משקיע בינוני\גדול , חברה או גוף מוסדי שמוכן לשלם עליהם יותר ממחיר השוק שמתקבל בדרך כלל?"
בדיוק מפני שהם לא טיפשים הם יודעים שהממשלה תמכור את חברותיה גם במחירי מציאה.
נו... 311282
אז אם כולם רוצים את החברה במחיר המציאה... נצפה שהמחיר יעלה... אלא אם אתה רוצה לספר לנו שכל 500 הקונים הפוטנציאלים מתאגדים, משלמים מחיר מגוחך, אחד הקונים מקבל לידיו את החברה והיתר מקבלים פיצוי על כך שלא הפריעו בקניה.

כלומר קרטל.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים