בתשובה לגדי אלכסנדרוביץ', 29/09/05 14:10
מה זה קינואה?‎ 333859
העניין הוא שצריך לדייק עם כמות המים, והסיר ועוצמת האש, ואני מכיר לא מעט אנשים שלכאורה עושים כל מה שצריך ובכל זאת מתלוננים שיוצא דביק. גירוד גזר, אני לא מכחיש, הוא עבודה פיזית קשה, אבל אין איפה לטעות (לכן לא אמרתי *קל* יותר, אלא *פשוט* יותר). אגב, אם עושים בכמות גדולה אז משתלם לגרר במעבד מזון.

אורז לבן אני עושה כמו אביבה - בלי לשטוף, בעיקר בגלל הריח הטוב שיש לאורז הלא-שטוף (אם קונים את המותג הנכון), למרות שלמען האמת אחרי תוספת של טעמים כלשהם כבר לא נשאר הרבה מאותו ריח.

מאידך, התנסיתי קצת לאחרונה בשיטה הפרסית, שדווקא עובדת על המון שטיפה ועל אורז בסמטי. הרבה יותר בוג'ראס, אבל טוב לאירועים חגיגיים (מה שלא יצא לי לנסות עדיין).
מה זה קינואה?‎ 333869
ומהו המותג הנכון?
מה זה קינואה?‎ 334044
''אורז יסמין'', מתאילנד דווקא, מיובא על-ידי ''שוקחה בע''מ'' וניתן להשגה במכולות ערביות באזור ואדי ניסנאס בחיפה (אולי בעוד מקומות, לא יודע), יותר זול מ''סוגת'' (נדמה לי, אני לא זוכר טוב מחירים), הרבה יותר ריחני, ואני חושב שגם יותר אחיד (פחות שבורים וכאלה).

(מצטער על חוסר התועלת...)
מה זה קינואה?‎ 334049
איך ידעת מראש שזה חסר תועלת?
מה זה קינואה?‎ 334053
כי תוך כדי שכתבתי נזכרתי בכתבות אוכל שכתוב בהן על הסיר הנפלא או על מעדן הדגים היחודי שאפשר לרכוש באיזה מחסן ישן בסמטה כלשהי בדרום תל-אביב. מעניין, אבל חסר תועלת מעשית בשבילי.
מה זה קינואה?‎ 334057
כן, טוב, לצערי זה נכון. פעם עוד היו לי חברים בחיפה ובביקוריי אצלם היינו הולכים הרבה לוואדי ניסנס. אבל מאז נפרדו דרכינו ואני לא מזדמנת לשם...

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים