בתשובה לבלבניסט/מלש''ב, 18/09/06 23:31
והנה ההמשך 410259
כן, אבל האלטרנטיבה היא באמת ביבי וליברמן. לצורך העניין, האלטרנטיבה לכך שאני אהיה חילוני היא שאהיה דתי, והאלטרנטיבה לכך שאני אוכל היא שאני אשאר רעב. לא ברור לי איך טרואיזמים אמורים לסייע לי לקבל את התאוריה שלך.

וגם זה שאולמרט מאיים על פרץ שיתנהג יפה "ולא...", זה לא חדש בפוליטיקה. מה שאני לא מבין עד עכשיו זה למה צריך את כל המשחק המטופש הזה אם מה שאולמרט באמת הכי רצה הוא ממשלה עם ליברמן מלכתחילה - ממשלה אותה היה יכול להקים בקלות. בשביל מה לאיים אם אפשר לקיים? כמה עוד פאשלות (לכאורה, לכאורה) של העבודה צריך אולמרט כדי לתרץ קפיצה לזרועותיו החמימות של ליברמן? ממה בדיוק עשויים הכבלים שכובלים אותו?
והנה ההמשך 410325
נו באמת, אתה עוד לא הבנת את זה? אולמרט רצה את פרץ כי הוא לא רצה את ההתנתקות, אבל הוא נבחר על הבסיס של ההתנתקות, והיה צריך בממשלה מישהו שכן ירצה אותה, עד שעמישראל כבר לא ירצה אותה (עכשיו, למשל) ואופוזיציה שלא רוצה אותה כדי שירצו אותה כשלא ירצו אותה ולא ירצו אותה כשכן וגו'. וכך הלאה עד שיבוא המשיח, שכולנו הרי מחכים לו, לא?
והנה ההמשך 410326
להפך, הוא כן רצה אותה, אבל לא עכשיו. ולכן הוא היה צריך מישהו שרוצה אותה עכשיו, כדי שהציבור ירצה אותה אחר-כך, ואז, אחר-כך, אולמרט יוכל לרצות אותה מקודם, כמו שליברמן לא רצה מלכתחילה.
והנה ההמשך 410331
בדיוק. "הזמן לא בהכרח מתקדם מהעבר לעתיד", אמר בריאן גרין (http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?...), ופוליטיקאים, כידוע, מתעמקים בפיסיקה ומיישמים את כל חידושיה!
והנה ההמשך 410374
כמעט תפסת. עוד 4000 תגובות וכנראה תהיה קרוב יותר.
והנה ההמשך 410372
למה האלטרנטיבה מחוייבת המציאות היא ביבי וליברמן? למה לא אגו"י וליברמן? הרי ביבי נשמע לך הרבה פחות טריוויאלי מאגו"י עד לא מזמן.
ועובדה נוספת: הוא אומר את זה כל הזמן (וכן השותפים לדרכו כמו רוני בראון). למה? ולמה פרץ אומר את ה"טרואיזמים" האלה? למה באותה הזדמנות הם גם לא אומרים שהשמש זורחת ביום, אם כל כך בוער להם להגיד "טרואיזמים"?
התשובה: זה ה MONEY TIME - ההצבעה על התקציב, והקואליציות האמיתיות מתגלות שם. אני לא בטוח שכל ראש ממשלה בכל קונסטלציה פוליטית היה יכול להשמיע את האיומים האלה בלב שקט, כשהוא יודע שהליכוד וליברמן לא יסתרו אותו, אלא יארבו ביחד איתו למעידה של פרץ.

מה הכבלים שכובלים אותו? לכבלים האלה קוראים המציאות הפוליטית של הפרלמנט הנוכחי. לא ניתן להקים קואליציה על טהרת המשתלבים (קואליציה כזו תהיה ימנית לחלוטין, כי תכלול גם את האיחוד-הלאומי-מפד"ל, ובכך תשמוט את הקרקע בבחירות הבאות גם ממפלגת קדימה, שתצטייר באמת כליכוד ב', וגם מהמנהיגים הנוכחיים של הימין הקיצוני, על כך שהלכו ביחד עם "מפלגת ההתכנסות"), כך שיש צורך לערב לפחות מפלגה אחת או שתיים המובלות ע"י בדלן (ש"ס-אגו"י או העבודה), ואז מוגש התכתיב של ישי (אני לא מצטרף בלי פרץ) ושל פרץ (אני לא מצטרף בלי ישי), וקיבלנו את ה"אגרוף החברתי" הבדלני.
את ה"אגרוף" ניתן לפורר רק אם פרץ חוצה קו מסויים של משמעת קואליציונית בתקציב. כך גם אפשר להציג את הקואליציה האלטרנטיבית כ"קואליציית חירום לאומית" או "קואליציית אחריות לאומית", כזו שנובעת לא מתוך פניה ימינה של קדימה, אלא מתוך אילוץ הנובע מחוסר אחריות של פרץ, לעומת אחריות לאומית של מפלגות הימין.
והנה ההמשך 410430
למה הם האלטרנטיבה? כי זה המפלגות שיש. לא צריך להיות בלבניסט כדי לחשוב שאם אולמרט ירצה להחליף קואליציה, אין לו הרבה למי לפנות. אגו"י, אגב, הם גם אופציה. "ביבי וליברמן" הם שם-לא-ממש-קוד שמשתמש בו פרץ כדי להגיד "הימין הקפיטליסטי הקיצוני" - גם ליברמן וגם ביבי הם שמות שמפחידים חלקים לא קטנים גם בציבור וגם (אם לא נקבל את הבלבניזם רק לשניה) במפלגתו של פרץ עצמה. יהדות התורה, לא כל-כך.
למה להגיד טרואיזמים? כי זה חלק ממה שפוליטיקאים עושים לפעמים. מזכירים דברים שידועים לכל, ושאינם חביבים על אוזניהם של רבים, כדי לקדם דרכי פעולה שלהם. ממש פלא פלאים, וצורת חשיבה בלתי רציונלית בעליל, נכון?
די כבר עם המאני טיים המעצבן הזה. לא ראיתי ביטוי בלבניסטי יותר מעיק מהשימוש החוזר שלך בביטוי המטופש הזה. כל שנה, לא משנה מה הקונסטלציה הפוליטית, יש מריבות סביב התקציב. אף תקציב לא עבר בשנים האחרונות בדצמבר, אלא בדרך כלל יותר לכיוון מרץ - הדדליין הסופי לחלוטין של התקציב. למה זה?

שוב ושוב אתה טוען שהימין לא יכול לעשות ככה, וקדימה לא יכולים לעשות ככה, הכל בגלל הדימוי שהם צריכים לשמור עליו כלפי הציבור. רק הבדלנים, משום מה, לא מחוייבים בכלום לדימוי הציבורי שלהם, והם יעשו הכל הכל, בלי קשר להבטחות או לדימויים, כדי להשאר בממשלה המשתלבת שהם מתנגדים לכל מהלך ממהלכיה. כשאמרתי שפרץ לא יכול לעשות משהו בגלל שזה יפגע בדימוי הציבורי שלו, אתה צחקת עלי שדימויים לא עושים כלום. אבל כשזה נוח לך, דימוי ציבורי והבטחות בחירות הם "כבלים" - עזים ממש! - שמונעים מהפוליטיקאים לעשות את מה שהם באמת רוצים.

מה מנע מאולמרט לשבור את ה"אגרוף הבדלני" (ביטוי שמתחרה במאני טיים באידיוטיותו) באמצעות פניה ליהדות התורה? הם לא איימו בכלום, במיוחד אחרי שש"ס זנחו אותם ולא דרשו להכניס אותם לקואליציה. הם היו מסכימים להכנס לכל קואליציה של אולמרט, אם רק היה מציע להם כמה תנאים שבודאי לא היו מגיעים לקרסוליים של התנאים של העבודה וש"ס, והם היו מפריעים הרבה פחות לאולמרט.
לחלוטין, למה לא להכניס את האיחוד הלאומי ולהשאיר אותם בפנים לשנתיים שאולמרט בכל מקרה תכנן לחכות עם ההתכנסות, ואז "לפרק את החבילה" עם בוא הזמן להתכנסות, ולהחליף אותם ביהדות התורה? הנה לך סידור מצויין. ממשלה משלהבת, עם התכנסות (שכולם מתנגדים לה משום מה) בלי עבודה, בלי ש"ס, בלי כלום.

הבלים ובדיות, זה כל מה שיש לך למכור. ההסברים שלך לא מוסיפים חצי ביט של מידע להבנת המצב הפוליטי. אני תוהה מדי תכנע סוף סוף ותכיר בכך שהתאוריה שלך לא מסבירה שום דבר שמצריך הסבר. כנראה אף פעם. ככה זה דוגמטים. אני תוהה אם יש לכם גם דוגמה של ה-Balabanal infallibility.
והנה ההמשך 410449
גם פרץ צריך לשמור על אמינות מול הציבור, והוא עושה זאת באמצעות אותן הצהרות.
יהדות התורה הם לא אופציה, ואינם בדרך להיכנס. למקרה ששכחת, מפלגה זו מובלת על ידי בדלן אף היא.
איום מעשי של אולמרט על פרץ יכול להיות רק ריאלי, ולא כזה "שמפחיד את הציבור". אגב, את מי בציבור זה בדיוק מפחיד? קראת סקרים לאחרונה?
ליתר אני לא מרגיש צורך להתייחס, כי שוב קפץ לו הדוב הזועם והמגדף. כשתתאושש, אולי אפשר יהיה להמשיך דיון במישור פחות אמוציונלי.
והנה ההמשך 410474
מזל שעבור פרץ מספיקות האמירות והוא לא צריך ממש לעשות משהו כדי שהציבור יאמין לו. בעסה שהציבור של ליברמן והליכוד כל כך מתוחכם שעבורם זה לא מספיק. אני דווקא הייתי חושב שליברמן והליכוד היו יכולים לצבור הרבה קרדיט אם במהלך השנתיים הראשונות של הממשלה הם היו יכולים לטעון שבזכותם עוד לא הייתה התכנסות.

למקרה ששכחת, אני לא מקבל את החלוקה הבלבניסטית שלך. הייתה רק מפלגה אחת שנשמר לה משרד (רווחה) עד לא מזמן מתוך תקווה להכניס אותה פנימה - יהדות התורה. למה זה?

את הציבור שעשוי לקרוא לפרץ לצאת מהממשלה, אבל במחשבה שניה עשוי להעדיף את הממשלה הנוכחית על כל מגרעותיה על פני ממשלת אולמרט-ביבי-ליברמן.
אבל חוץ מזה, לא, לא יצא לי לקרוא סקרים לאחרונה. מה כתוב בהם?

כשתתחיל לדבר במונחים של בני אדם ולא עם הקץ' פרייזס המעצבנים שלך, אולי אני לא אתרגז כל כך מהר.

עדיין לא הסברת למה "זמן הכסף" שלך הוא בספטמבר, כמעט חצי שנה לפני הדדליין להעברת התקציב.
והנה ההמשך 410611
בוודאי שפרץ בלחץ, לא רק מבחינה שיווקית, אלא גם מבחינת יכולתו לקדם את הפוליטיקה המעשית שלו, ובגלל זה התקציב עובר קשה, ולכן גם זהו ה MONEY TIME (ביטוי חביב שלא אני המצאתי, אבל מה לעשות, מתאים לכאן) - זהו זמן ההכרעה במאבק על תקציב 2007, שקורה *עכשיו*.
זה נכון שליברמן וביבי היו יכולים לטעון זאת, אבל קדימה לא יכולה לצרפם לפני שמיצתה את האפיק עם העבודה, הן בשל מיצובה הפוליטי והן בשל הברית ש"ס-עבודה (להלן, "האגרוף החברתי" - עוד ביטוי שלא אני המצאתי, אלא פרץ).

בסקרים שלאחר המלחמה מתרסקות העבודה וקדימה ועולה הימין.

לגבי יהדות התורה אנחנו מתכתשים במקום אחר. תודה על שהבאת את הפניה של אולמרט לרביץ. לא יכולתי לבקש יותר.
והנה ההמשך 410620
היה נחמד אם היית מעלה את אופציית רביץ מראש כניבוי, ולא בדיעבד. היה עוזר לך להראות טיפה פחות פתטי.
והנה ההמשך 410637
אני הבאתי תחזית לגבי אי הצטרפות של יהדות התורה, ולא על פיצול אפשרי במפלגה זו. אולי מחר יהיה גם פיצול בעבודה, ותאשים אותי שלא ניבאתי גם את זה...
בינתיים, אתה קצת פתטי בעצמך, כשאתה מלביש לעצמך ניבוי שלא ניבאת (רביץ זה יהדות התורה? מה קרה לליצמן?)
והנה ההמשך 410697
לא, ניבאתי שאתה תגיד בדיעבד שבעצם רביץ הוא משתלב, למרות שמקודם לא העלית את האופציה הזו. דוביזם.
והנה ההמשך 410941
סליחה שלא פרטתי לפני תחילת כל הדיון את חלוקת המשתלבים-בדלנים שאני מכיר. אני רק זוכר כמה זמן לקח לנו להתדיין בנושא זה על רמון, שלא בטוח שזה היה תורם במשהו לדיון.
והנה ההמשך 410989
לפחות ראשי סיעות היית צריך לציין. מה שווה התורה שלך אם אינך מסוגל אפילו לנבא מהלכים פוליטיים עתידיים? בינתיים, הניבוי שלי מתפקד יופי, הניבוי שלך פקקט.
והנה ההמשך 411000
כשאין לך שום ניבוי, אתה לא ממש יכול להגיד שהוא ''מתפקד יופי''. חוץ מזה, יתר התגובה של היא כרגיל התגרויות מיותרות.
והנה ההמשך 411002
אני ניבאתי, כזכור לך, במדויק את הרכב הקואליציה הנוכחית. לא קשור לרציפות קואליציונית - סתם הבנה בסיסית של המערכת הפוליטית. מה שאתה מתרץ כ''כבלים'' שמונעים ממגוון מפלגות לעשות מה שהן באמת רוצות, אני מבין כאידאולוגיה שמנחה את המפלגה במידה כזו או אחרת של נאמנות.
והנה ההמשך 411003
אה, אבל זה לא היה ניבוי, כי אתה בעצם לא מחוייב לשום דבר. זו היתה "המלצהת הרצף" (וכל התגובות האחרות שאמרו שאתה בעצם לא מתחייב לכלום), זוכר?
והנה ההמשך 411007
לא, זו הייתה הערכה, המתבססת על כך שאולמרט מודע לכך שכדאי לו לשמור על רציפות אידאולוגית, ועל הידע שלי לגבי הפיזיביליות של מערכים שונים בפוליטיקה הישראלית.

מצד שני, אני לא זה שמציע צורת ניתוח כוללת חדשנית של המערכת הפוליטית, אז אני לא צריך להוכיח כלום.

(להזכירך, אני לא היחיד שהציע את הניבוי שלי)
והנה ההמשך 411011
אתה מתעלם מכך שגם אני וגם אתה מראים אחד לשני במהלך הימים האחרונים את הקואליציה האמיתית, זו שמחוץ לקואליציה הפורמלית, ודי מוסכם ברוב הציבור מה שלי, לפחות, היה קל לראות כבר בהתחלה: בעוד שאולמרט אולץ ליצור קואליציה עם פרץ, מפלגת העבודה וש"ס מהוות אופוזיציה מבפנים, בעוד ששלוש מפלגות הימין תומכות באולמרט, דווקא, מבחוץ. אז נכון שאתה ו"המלצותיך" יכולים לתרץ הכל, אבל באותה מידה היית יכול גם להסביר למה הם *לא* מספקות לאולמרט רשת ביטחון (הרי אם לא היה מדובר בתמיכת משתלבים במשתלב, אולי דווקא אפשר היה לחשוב שזה הזמן להפיל לחלוטין את הכנסת וללכת לבחירות, מאחר ובסקרים העבודה וקדימה מתרסקות, והימין עולה - http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/765831.html).

שיטת הניתוח שאני מציע אינה חדשנית, ואפילו באייל נטחנה עד דק מס' פעמים. כל מה שצריך זה נכונות לזנוח מדי פעם דימויים, ולבחון את הפרטים הקטנים ולרדת לניתוח האינטרסים הפוליטיים ברמת הפוליטיקאי האינדיבידואל, ולא ברמת "מפלגה", או כמו שכמה ניתוחים משעשעים באתר מנסים לעשות ברמת ה"ציביליזציה".
והנה ההמשך 411013
שני ח"כים משתי מפלגות אופוזיציה הגישו בימים האחרונים הצעות חוק לפיזור הכנסת. אף אחד לא נותן לאולמרט רשת בטחון. הם מנסים להשפיע על הממשלה הקיימת ע"י שינוי הקואליציה (הוצאת העבודה וכניסת הימין). זה לא הופך אותם ל"קואליציה אמיתית" אלא לאופוזיציה בצורתה הישראלית: לא מנסים להפיל את הממשלה, אלא לשנות את הרכבה.
והנה ההמשך 411014
דובי: "אופוזיציה בצורתה הישראלית: לא מנסים להפיל את הממשלה, אלא לשנות את הרכבה."
אתה מדבר על צורת ניתוח "חדשנית" שלי? אתה כבר משנה הסטוריה (חלקה אפילו קרובה מאוד) כדי לתרץ מה קורה בפרלמנט שלנו כרגע לשיטתך. לאן נגיע עם האבסורד, דובי?
והנה ההמשך 411015
לא לא, צריך גם להאמין שפוליטיקאים לא טועים והם חסרי אינטרסים אישיים. שתיהן אמונות משונות מאוד, בלשון המעטה.
והנה ההמשך 411016
שגיאות נפוצות ביחס לשיטת הניתוח:

1. פוליטיקאים טועים כאנשים, אבל יש להסיר את ה"טעות" כהסבר הג'וקר למהלכים פוליטיים, כי זהו "רעש" מדידה שמונע הרבה פעמים להבין את המהלכים כפי שהם.

2. פוליטיקאים רוויים באינטרסים אישיים. ללא המימוש של האינטרסים האישיים, מי היה רוצה את כאב הראש הזה של להיות פוליטיקאי? רק אם אתה נהנה קצת (או הרבה) מהתפקיד, תרוץ אליו. אבל זה בכלל לא מפריע לנושא הניתוח הפוליטי. זה שקצב נהנה מעמדת הכוח שלו, וגם שולח ידיים (ועוד דברים) לנשים בלשכתו, לא סותר את הניתוח של הצד הפוליטי של מעשיו. זה ששרון מקבל מתנות מסיריל קרן, דווקא *עוזר* להבין באיזה סוג מדיניות סיריל קרן תומך. חלק מהמשחק הפוליטי הוא לתפוס עמדת כוח כמה שיותר גבוהה, כדי שהפוליטיקה שלך תשפיע יותר, וההגעה לעמדת הכוח (וגם ההישארות בה) תלויה בהרבה "אנשים טובים" עם כסף וכוח. לעיתים לא נדירות, חלק משמעותי מהניתוח של כל פוליטיקאי זה לראות *איזה סוג* של בעלי הון תומך בו, ולפיהם להבין, אולי, לאיזה סוג מדיניות הוא מחוייב יותר. על בוש, למשל, נמתחת ביקורת רציפה בכך שהוא מעורב עד צוואר במשק האנרגיה, וזה גם בולט מאוד בהתנהגותו הפוליטית.

3. שיטת הניתוח של בלבן עומדת כאן לביקורת מצויינת מהסוג ששום "שיטה" קונבנציונלית בה מחזיקים קוראים רבים לא עומדת. לו היו "שיטות" אלה עומדות תחת אותה ביקורת, הן היו נפסלות מיידית כקריטריון להבנה כלשהי של המציאות הפוליטית. זה, דרך אגב, מה שאני מנסה לעשות בדיון בתגובות האחרונות עם דובי. לדעתי ההסברים שהוא נותן לסיבת אי פיזור הפרלמנט, ותמיכת הימין בתקציב מול סירובה של העבודה, אינם מחזיקים מים.
והנה ההמשך 411018
1. את זה כבר הבנו מזמן. מה שלא הבנו - אני לפחות לא הבנתי - זה איך ייתכן לא לטעות בניתוח מהלכים של פוליטיקאים מתוך הנחה שגויה מראש.

2. א. אם העובדה ששרון מקבל מתנות מקרן עוזרת להבין במה תומך קרן - נשנע שגם לא פוליטיקאים זוכים למעמד של *לא טועים* במובן הזה.
ב. "חלק מהמשחק הפוליטי הוא לתפוס עמדת כוח כמה שיותר גבוהה, כדי שהפוליטיקה שלך תשפיע יותר". זה בדיוק כמו לומר שהפוליטיקה שלך (ספציפית יותר, האידאולוגיה שלך) חשובה לך יותר מהאינטרס האישי אם אתה פוליטיקאי. וזה בדיוק כמו שבחלק מהניתוחים שלך אתה טוען שפוליטיקאים מסוימים מוכנים לוותר על עמדות כח מסוימות למען קידום השקפתם הפוליטית. בקיצור, אמונה תמה שהאינטרס האישי משחק אצלם הרבה פחות מזה הלאומי.
והנה ההמשך 411020
1. (מתעלם רגע מהאד-פופולום): כמו בכל שיטה תקפה - אתה בודק את המתודה ע"י קונסיסטנטיות בתוצאות.

2.א. גם בעלי הון במעמדו של סיריל קרן לא טועים הרבה. פעמים רבות מדובר בכאלה שגם צברו את הונם בשל יכולתם לזהות את האינטרסים השולטים ולרתום אותם לטובתם. ההבנה הפוליטית אינה מוגבלת בשום אופן ל 120 חברי הכנסת.
2.ב. נכון, וזו גם הנחה סבירה, מאחר וככל שאתה מטפס למעלה אתה תלוי יותר בהרבה אחרים כדי להגיע לשם, והם לא היו שמים אותך שם (או משאירים אותך שם) לו דאגתך העיקרית היתה "לעשות לביתך". כלומר, זואינה "אמונה תמה" באנשים, אלא הבנה של המסננת המובנית בשיטת השלטון (כל שיטת שלטון, דרך אגב, היא כזו, כאשר קיים מינון משתנה בהתאם לשיטה בין החופש שהתומכים מאפשרים למנהיגים לעשות לביתם מול לעשות למדינה או לפחות למעגל המקורבים הדומיננטי).

3. סמיילי?
והנה ההמשך 411021
1. (טוב שהתעלמת: אמרתי, "אני לפחות").
ואתה לא בודק את המתודה שלך לפי קונסיסטנטיות התוצאות, כי את התוצאות אתה מסביר בדיעבד. חלק גדול מניבוייך לגבי העתיד לא התגשמו.

2. א. שיהיה.
ב. ראשית, לא דיברתי על "לעשות לביתך". אינטרסים אישיים יש מכל מיני סוגים. למשל, עמדת כח ומנעמי שלטון.
שנית, מדוע שאנשים שסביבך לא ישימו/ישאירו אותך בעמדה פוליטית גבוהה אם הם מזהים את האינטרס האישי? מה, להם אין כזה?

3. לא סמיילי. אפילו לא חיוך.
והנה ההמשך 411022
1. הייתי כנראה צריך לציין זאת, כי זה היה ברור שנגלוש לשם - המתודה אינה קשורה לניבויים בכלל. ניבויים זה ניסיון פרטי שלי. המתודה קשורה אך ורק לניתוחים בדיעבד, והם נותנים תוצאות עקביות בחלוקת האינטרסים הפוליטית.

2.ב. לכל האנשים (ופוליטיקאים כמובן) יש אינטרס אישי, אבל אף אחד לא ימליך את אולמרט בשביל לקדם את האינטרס האישי של אולמרט. למה מעניין את ליברמן שאשתו של אולמרט תגור בבית שעולה מיליוני דולרים? ליברמן יתמוך באולמרט רק אם הוא מרוויח מכך, וכנ"ל רבים אחרים. מאחר ולא נראה שאולמרט ממש מחלק לכולם מתנות, ואפילו מצליח להסתכסך עם רבים על רקע אידיאולוגי, וכמותו רבים לפניו, ההנחה הסבירה שנשארת היא שלמרות האלמנט של ההטבות האישיות, המכנה המשותף הדומיננטי בפוליטיקה הוא יותר ציבורי מפרטי, וזהו הקו שיוצר את הקשרים בין הפוליטיקאים.

3. אפשר לחייך גם בלי להיות סמיילי (השאלה היתה עקב המעבר למספור הסעיפים).
והנה ההמשך 410598
וואו! באיזו זריזות מיהרה המציאות לטפוח על פניך. ממש מרשים. אולמרט היה זקוק לפוש קטן מבחוץ כדי לאיים על פרץ. למי הוא פונה? לליברמן? לא. לביבי? לא ולא? למי? לבדלנים מאגו"י! האח הידד לחזאי הכושל.

(תחזית הדוביסט: הבלבניסט יכריז שרביץ הוא בכלל משתלבב)
והנה ההמשך 410603
המציאות איננה יכולה לטפוח על פניהם של בלבניסטים. הם חסינים מפניה באופן מוחלט.
והנה ההמשך 410608
תגובה 410607.
והנה ההמשך 410607
רביץ הוא אכן משתלב, שחותר תחת ליצמן, ולא בפעם הראשונה. זה לא במקרה שאין סיכום עם יהדות התורה אלא דווקא עם דגל התורה. זהו אינו סיכום, אלא דרך של אולמרט ורביץ להפעיל לחץ על ליצמן. ליצמן לא צפוי לוותר בקלות, ואולי ימסמס את הדיל.
אם כבר, זו עוד הוכחה לכך שאולמרט וליצמן לא שותפים לדרך: הוא עוקף אותו ובוחר לפנות לרביץ.
והנה ההמשך 410619
ספר לי בבקשה על איזה מעשים של רביץ מתבססת קביעתך שהוא משתלב (קרי: קפיטליסט).

(הדוביזם רושם ניבוי מוצלח נוסף!)
והנה ההמשך 410649
ראשית, תגובה 410637.

ושנית, לגבי רביץ, להלן מס' קישורים:

נגד פרץ -
מקשיב לאיילנד -
תמיכה ביוזמה במסגרת תוכנית ויסקונסין -
"סגן שר הרווחה, אברהם רביץ, בחר לתקוף את "פסטיבל המקררים הריקים, המהווה ניצול של העניים בשביל רייטינג. זהו פסטיבל תקשורתי פוליטי, לא אמיתי ולא מעמיק". -
והנה ההמשך 410701
לא נגד פרץ, נגד פינוי מאחזים. מכיוון שאינני יודע מהם המאחזים הללו, אני מניח שיושביהם הם חרדים. מכיוון שהמשתלבב הגדול שרון תמך בפינוי מאחזים, אינני רואה מדוע להתנגד לכך זו התנהגות משתלבבת.

מי מצטט באופן חלקי בלבד? "מדינת ישראל כשלה כישלון חרוץ בטיפול או בחוסר הטיפול בבעיית העוני" - אמר רביץ.

והתמיכה ב"יוזמה במסגרת תוכנית ויסקונסין" זו הצגה כל כך מעוותת של מה שקורה שם באמת (רביץ תומך במפעל בתי תמחוי) שאין לי אלא להודות בתבוסתי לכוחות הדמגוגיה שלך ולהפסיק את הדיון הזה. באמת נמאס לי. הרי זה לא משנה מה אני אומר, תמיד יהיה לך תרוץ.

ליצמן, בינתיים, מונה ליו"ר ועדת הכספים למרות שזה תפקיד ששמור בד"כ לחברי הקואליציה.
והנה ההמשך 410877
ועכשיו - מי קופץ להצטרף לקואליציה בעבור שינויים בהרכבה (כלומר, בלי תנאים מופרכים לגבי שינוי שיטת הממשל בישראל)? ליברמן? ביבי? לא, מה פתאום. מי שקופץ הוא ה"כבולים" של האיחוד הלאומי – כך דיווחו הרגע בחדשות ערוץ 2. טוב, מסתבר שהכבלים לא חזקים כל כך עבורם.
והנה ההמשך 410940
אם הם באמת ייכנסו לקואליציה (לא שזה סביר שזה יקרה לפני ביבי וליברמן), אז זה אומר שמי שגה? "תורת הרצף" שלך ששמה אותם כאופציה אחרונה, או שמה זהו עוד חיזוק לכך שמדובר במשתלבים שמחזקים (מבחוץ) את המשתלב שמוביל את הקואליציה כנגד ה"אגרוף החברתי" בדיוק ב MONEYTIME?
ושוב אני מודה לך שאתה מביא את כל ההוכחות הנדרשות, בלי לתת להן לבלבל אותך. יישר כוח!
והנה ההמשך 410988
וואי, אתה פשוט לא מקשיב, נכון? רציפות קואליציוניות אינה תורת חיזוי כמו הבלבניזם שלך. היא המלצה לפוליטיקאים. הנתונים מראים שממשלות "רציפות" הן ממשלות יציבות יותר. מצורת ההצגה של הנתון הזה, אני מקווה, צריך להיות ברור לך שלא כל הממשלות הן רציפות (אחרת לא היה למה להשוות).

מדובר פה במפלגה עם אידיאולוגיה, שמוכנה, תמורת סילוק העבודה מהקואליציה (על כל הכרוך בכך מבחינת יישום תוכנית ההתכנסות) להכנס במקומה (אולי יחד עם יהדות התורה?).

אבל אתה צודק, באמת אין טעם לנסות להביא לך הוכחות. כשאתה ממציא את החוקים תוך כדי תנועה, קצת קשה לנצח אותך.
והנה ההמשך 411001
נראה לך שהאיחוד יצטרף בלי ליברמן ו/או ביבי? כבר תפרת להם את החליפות ולזה אתה קורא "הוכחה"?
לגבי האידיאולוגיה: רק לפני מס' חודשים לא הייתי מעלה בדעתך (בגלל "המלצת" ה"רצף") שזה בכלל אפשרי, שמפלגת הקיצון הימנית תידבק ל"שמאלמרט". מה גורם לך לחשוב שזה פיזיבילי מאוד פתאום? אולי.. אולי הדיונים איתי?
והנה ההמשך 411005
אני לא חושב שזה סביר שזה יקרה. למעשה, אני נוטה להאמין שהם לא יצטרפו לממשלה בעתיד הנראה לעין (וגם העבודה לא תצא בקרוב בין כה וכה - למרות, אגב, שלמפד''ל יש היסטוריה של זגזוג אידאולוגי לצרכי כניסה לקואליציה. זה, הרי, מה שגרם לכל הפילוגים בתוכה בעשורים האחרונים).
הדיונים איתך גרמו לגלות שהרבה דברים הם פיזיביליים, אבל כולם קשורים למערכת האמונות שאנשים מוכנים לאמץ לעצמם ובאיזה אופן, ואף אחד מהם לא קשור למערכת הפוליטית.
והנה ההמשך 411006
אז אם אתה חושב כך, למה בכלל כתבת את תגובה 410877? סתם להקנטה, כרגיל?
והנה ההמשך 411008
כי זה מתנגש עם הגישה שלך (למרות שאתה מנסה להציג כאילו הכל בסדר ועסקים כרגיל). אז, כן, כהקנטה. כרגיל.

טוב, אני אדם עובד. אני מפסיק בזאת לענות לך עד להודעה חדשה.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים