בתשובה לתשע נשמות, 12/10/06 17:50
תלאות המציאות 415003
יש מחזור "טבעי" לכלכלה? אני מניח שמשקיעים רבים ירצו לדעת את זמן המחזור, ומתי השיא.
משפט יותר נכון יהיה: לכלכלה יש עליות ומורדות, בהתאם לתהליכים גלובליים ומקומיים.
איש קוריאני לא מחכה 50 שנה, אבל קונצרן קוריאני בודק אפשרויות השקעה בשווקים חדשים מסויימים, ונמנע כל עוד הוא מעריך שהסיכון גבוה מדי, וזה יורד פלאים כשהמתיחות הגרעינית הכלל עולמית נעלמת. זה דומה לרעידות אדמה שציינת במובן שאף אחד לא יקים את מפעל אינטל הבא למרגלות הווזוב.

לשאלה המתנשאת לגבי הגיל לא אענה, כי מובלעות בה כל כך הרבה הנחות עקומות וגלישה לגופו של מתדיין, שהיא מוציאה את החשק להמשיך.
תלאות המציאות 415006
יש לכלכלה מחזוריות במובן זה שעליה רצופה ארוכת שנים ללא כל ירידה היא כמעט בלתי אפשרית - ולהיפך. אם אתה רוצה, אפשר לכתוב זאת במשפט שלך, זה ממש לא משנה.

ברגע שהסיכון הוא למלחמה גרעינית שתמחה את המין האנושי, הסיכון הזה מנוטרל וחסר השפעה. למה זה דומה? למצב שבו הסיכוי לרעידת אדמה בכל העולם גבוה באותה מידה. אז מה, אינטל לא תבנה לעולם מפעל חדש? ודאי שתבנה, והשיקול של איפה מסוכן לא יהיה רלבנטי. ברגע שבכל מקום מסוכן באותה מידה פשוט מתעלמים מהסיכון. גם הקונצרן הקוריאני, אם יש לו כסף פנוי להשקעה הוא ישקיע אותו בדרך שתביא לו את מקסימום התשואה. איזה דבר אחר יש לו לעשות איתו? לשים אותו בבנק? אחרי מלחמה גרעינית גם לא יהיה בנק. אז עדיף להשקיע אותו במשהו רווחי יותר.

לגבי שאלת הגיל, כתבתי שאם אתה לא רוצה אל תענה.
תלאות המציאות 415010
הסיכון, כשהוא ברמה גלובלית, אינו מתבטל, ובהמשכת האנלוגיה: אינטל, וגם הקונצרן הקוריאני, פשוט לא יקימו מפעלים בצל הרי הגעש, אלא יעברו לחקלאות, שדורשת פחות השקעה, אבל גם נותנת תשואות נמוכות יותר.

טוב שלא שאלת אם אני אוהב שוגי בריבוע (תוך כדי שאתה מוסיף, כמובן, שאם אני לא רוצה אני לא חייב לענות).
תלאות המציאות 415023
למה יעברו לחקלאות? מה זה יתן להם? גם החקלאות הרי תושמד. אין שום דבר שיהיה חסין. אם הם היו רוצים עסק של תשואה נמוכה בהשקעה נמוכה הם היו הולכים מראש לחקלאות.

תראה, הסיכון למלחמה גרעינית דומה לסיכון שיפול אסטרואיד קטלני ויחריב את כדה"א: לא סיכוי גדול במיוחד, אבל אם זה יקרה לא יהיה מה לעשות. הסיכון הזה קיים, ולא שמעתי אדם אחד או עסק אחד שלא עושה משהו כי אם יפול אסטרואיד לא יהיה טעם בזה. אם זה יקרה זה יקרה וזהו; אחרי שזה יקרה לא ישנה לנו בכלל אם השקענו הרבה או מעט.

אם אתה רוצה אני יכול לשאול גם על השוגי.
תלאות המציאות 415039
חקלאות זה עניין של תפוקה לעומת תשומה בעולם שצפוי להתדרדר לאבנים ומקלות לכל רגע, בסיכוי שנראה גבוה הרבה יותר ממטאוריט (עם כל הכבוד לארמגדון), שהביא אנשים רבים וחברות רבות לשאול "what's the point"?
תלאות המציאות 415086
אתה מכיר איזו חברה כזו? גוף עסקי שצמצם את השקעותיו עקב סכנת המלחמה הגרעינית?

אנסה בפעם האחרונה. נניח שני תרחישים. באחד מהם אינטל משקיעה מיליארד דולר בהקמת מפעל שיכניס לה מאתיים מיליון דולר לשנה; בשני היא משקיעה אותם בחקלאות שתכניס חמישים. לאחר עשר שנים, אם לא פרצה מלחמה גרעינית אינטל נמצאת ברווח כולל של מיליארד דולר בתרחיש הראשון, ועדייין בהפסד של חצי מיליארד בתרחיש השני. אם פרצה מלחמה, אינטל כבר לא קיימת בשני התרחישים - אפשר לראות את זה כאילו היתרה שלה היא אפס. אם כן, בין אם פרצה מלחמה ובין אם לא פרצה אין לאינטל מה להפסיד מהשקעה במפעל; אם לא פרצה מלחמה היא מרויחה, אם פרצה אז היא באותו מצב. אז למה שלא תשקיע?
תלאות המציאות 415124
רבות מהחברות הותיקות היום ''נולדו'' לתוך עולם גרעיני, ולכן לא ראיתי אף אחת מצמצמת פעילות עקב כך. אני מקווה שאני לא אראה זאת אם אירן תהפוך לגרעינית.
והמסקנה שלי היא מהאירועים הגלובליים של רידוד הגרעין והשפעתם על הצמיחה הכללית, ולא בניתוח כואב של החלטות בכירים באינטל.
תלאות המציאות 415250
במלים אחרות: אתה מבסס את טענתך על השערות ולא על עובדות; על קשר זמנים ולא על סיבתיות. באותה מידה אפשר לטעון שהאינתיפדה הראשונה גרמה לקריסת הגוש המזרחי, כי עובדה - הוא החזיק עשרות שנים, אבל תוך שנתיים וחצי מפרוץ האינתיפדה הוא התמוטט.
תלאות המציאות 415263
תראה, לא רציתי לשטוח את תהאוריה הזו עד עכשיו, אבל עלית עליה. זה לא היה הפירוק הגרעיני, לא ההפשרה הבינגושית, לא שינוי שיטת הממשל ופתיחות לכוחות השוק, אלא האינתיפדה הראשונה!
תלאות המציאות 415281
פעם שניה שמבקרים אותך על קו הטיעון הזה, ובמקום להתייחס ברצינות אתה צוחק עם המבקר ושוכח מהנושא.
תלאות המציאות 415307
מה אתה רוצה שאני אעשה? אחזור שוב על דברי? אבכה עם המבקר?
תלאות המציאות 415137
רגע, אתה בעצם טוען שמלחמה גרעינית עדיפה על השקעה בחקלאות ?

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים