בתשובה לעומר, 30/04/07 0:28
אכן 440843
גם הסטודנטים שישתתפו במוסדות האוניברסיטה יהיו נבחרי ציבור.
לצערי הרב אין דמוקרטיה שמורכבת רק מנבחרי הציבור בכנסת. לסטודנטים יש את הכלים להשתתף במוסדות האוניברסיטה. אם לסטודנטים יש את הכלים להבחר לכנסת אז הם גם יכולים להשתתף בניהול האוניברסיטה. ד"ר להיסטוריה יכול וסטודנט לא? הדמוקרטיה מתחילה מלמטה ואם היא לא קיימת שם אז גם למעלה היא במהרה תתנוון.
אתה משתמש במונחים "זירה ציבורית" ו"משחק פוליטי" באופן מאד חלקי. למעשה הזירה הציבורית קיימת ברמות שונות: החל מהרשויות הציבוריות, דרך המיפלגות ולמעשה בכל ארגון ישנו משחק פוליטי מסויים. אני חושב שהאוניברסיטאות בארץ צריכות להיות מוסדות ציבוריים. אני יודע שלרבים בארץ המילה "ציבורי" מביאה חררה. תומכי ההפרטה משליכים את הכשלים של המוסדות הציבוריים על איזה כשל מיבני- בסיסי, אבל יש בגישה הזאת מידה רבה של תעמולה שכל כך רבים נופלים ברישתה. יש עשרות רבות של חברות פרטיות כושלות וכאלה שפשטו את הרגל וגם עלו עשרות מיליונים לקופת המדינה; משום מה לא שמעתי שמישהו מסיק מכך שהחברות הפרטיות כושלות באופן מיבני.
מי זוכר את חוק אלסינט , את החברה הימית להובלת פרי, הבנקים הפרטיים שפשטו את הרגל וכו'- לא חסר ועוד יהיו. מוסד ציבורי יכול להתנהל היטב אם יקבעו בו האיזונים והבקרות המתאימות אבל בעיקר אם תיבנה מסורת דמוקרטית של לקיחת אחריות. ניהול דמוקרטי פירושו לקיחת אחריות של מספר רב יחסית של אנשים; ניהול אוטוריטרי -גם לאוניברסיטה יכול להיות ניהול אוטוריטרי-
הוא לקיחת אחריות של מספר מועט של אנשים.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים