בתשובה לeasy, 28/05/08 15:25
מי זה "אוכלים"? 479472
אפשר גם להוסיף פטריות פורצ'יני יבשות שהושרו כמה שניות/דקות במים חמים. ואני הייתי מצמצם את היין יחד עם הפטריות (שיספגו את הטעם) ולפני שמוסיפים את השמנת, ומתבל רק במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
אתמול הכנתי, האמת, והילדים סיננו החוצה את הפטריות ואכלו בהנאה.
מי זה "אוכלים"? 479551
או, טוב שאתה מעלה את הנושא - במתכונים רשמיים כתוב תמיד להשרות את הפורצ'יני חצי שעה, ואילו הרושם שלי הוא כמוך - דקה טוב באותה מידה.
מי זה "אוכלים"? 479632
דקה זה בהחלט מספיק לפטריה, אבל חצי שעה תפיק את כל טוב העולם אל תוך מי ההשריה - בלי, למרבה ההפתעה, לגרוע משהו מהפטריה עצמה. ומי ההשריה הם הרי הדבר האמיתי.
כי שריתי עם אלוהים 479683
נשמע לי מוזר‏1: האם חומרי הטעם והריח הפטרייתיים מתרבים במהלך ההשריה? האם אין כאן משחק סכום אפס בין הפטריה למים?

1 במידה שמצדיקה לפחות ניסוי טעימה עיוור. בכלל, אני מנחש שניסויים כאלה יחוללו שמות בהמון אמונות קולינריות מוצקות.
כי שריתי עם אלוהים 479684
אני מניחה שהפטריה כל כך מלאה טעם מרוכז שאנחנו פשוט לא מרגישים איך נגרע ממנה משהו.
מי זה "אוכלים"? 479688
מי ההשריה הם הדבר האמתי? הכיצד?
מי זה "אוכלים"? 479689
מי השליה הם הכיף האמיתי למספר חודשים.
מי זה "אוכלים"? 479690
אני תוהה אם אתה קניבל או ערפד.
מי זה "אוכלים"? 479691
אני בדילמה אם ללכת על לוק של חור תחת לבין קריירת פרימה בלרינה בריקודי עם.
מי זה "אוכלים"? 479692
שתי האופציות לא משהו. אולי עדיף פשוט לרוץ עם זאבים.
מי זה "אוכלים"? 479693
לרוץ נראה ארכאי לגמרי נוכח אפשרויות הגלישה.
מי זה "אוכלים"? 480156
במקום לשפוך אותם, פשוט מוסיפים לתבשיל (אבל בזהירות, לפעמים שוקע חול בתחתית). עד שהפטריה עבדה תשעה חודשים לגדל כאלה מולקולות טעימות, את רוצה לזרוק אותן?

יכול להיות, בהמשך לדיון שפתחתי פה, שהשאלה "השריה: דקה או חצי שעה?" תלויה במה רוצים: האם רוצים ביסים של טעם פורצ'יניי מרוכז, או שמעדיפים שהטעם יתפזר בתבשיל באופן אחיד יותר.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים