בתשובה לשוקי שמאל, 30/04/09 21:16
the cavity method 509415
לא מנסה לדחוק אותך לשום מקום. באופן כללי אני חושבת שהעולם הוא לא מקום הוגן, ולכן אני חושבת שיש מקום לרגולציה (חקיקתית או אחרת) שתנסה לצמצם את חוסר ההגינות.
שים לב שהאיסור על פיטורי אשה בהריון חלים על התקופה שבה היא בהריון. אנחנו הרי לא כופים על מעסיק שלא לפטר נשים רק כי הן פעם היו או פעם יהיו בהריון, נכון? אם העובדת לא מתאימה ולא טובה אין שום מניעה לפטר אותה. הדרישה לתת דין וחשבון לגבי פיטורים (להבדיל מ*איסור* פיטורים. הרי אם העובדת אינה מועילה כלל אפשר לפטר אותה. כמובן, במקרה כזה עולה השאלה למה רק עכשיו נזכרו שהיא לא תורמת) מצטמצמת לטווח זמן נקודתי.
נכון שאפשר לחשוב על מצב קונקרטי שבו פתאום המעביד צריך לפטר והבחירה היא בין עובד מועיל שאשתו הרה, לבין עובדת פחות מועילה שהיא עצמה הרה, אבל כאן צריך לב לשלושה דברים. ראשית - אפשר לפטר את העובדת (זה פשוט קצת יותר מסובך) שנית, חקיקה, מעצם טבעה, מתייחסת למצבים הנפוצים ולא לאירוע נקודתי מקרי‏1 ונקודה שלישית ומעצבנת - כשאב טרי ואם טרייה בעלי אותם כישורים צריכים לחפש עבודה, לאב הטרי זה יותר פשוט. כן, העולם הוא לא מקום הוגן.

1גם אם עבור אותו אדם זה עולם ומלואו. אני ממש לא מזלזלת בכך.
the cavity method 509473
הנקודה היא שהרגולציה נראית לי פשוט דרך לא מוצלחת לבטא את האינטרס החברתי בקונפליקטים התעסוקתיים האלו. היא מזכירה את הקריקטורה האנגלית על שני איכרים הניצים על פרה בעוד העו"ד חולב אותה. אני חושב שמה קורה בד"כ הוא שהמעסיק מטורטר, ההריונית מפוטרת והמרויח היחידי הוא הממסד הבירוקראטי שהועסק ע"י טענות הצדדים. הטיפול הזה הוא בפני עצמו תיאטרון אבסורד מפני שאו ששני הצדדים צודקים, או ששניהם משקרים ובמקרים שרק צד אחד משקר, אין שום דרך לדעת מיהו אותו צד.
פשוט העליתי את הסברה שאם מעסיק היה נדרש לשלם יותר פיצויי פיטורין לאישה בהריון, הוא היה עושה את השיקול המתבקש ואם עדיין הוא מתעקש להיפטר ממנה, מדוע שהחברה תכנס לשיקוליו?

אפשרות אחרת היא שהסכם התעסוקה מלכתחילה יקבע פז"מ לפני פיטורין או מצבים של קביעות לאחר תקופת העסקה מסויימת.

בפועל אנו מקיימים משק שבו נפטרנו לחלוטין מכל מידה של בטחון תעסוקתי לעובד מן השורה ואנו ממשיכים לקיים את הבירוקרטיה התעסוקתית ע"י תקינה הנוגעת לקבוצות מועדפות ו"טעונות טיפוח". בקיצור החלפנו את הבטחון התעסוקתי של העובד בבטחון תעסוקתי של הממסד הבירוקרטי.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים