בתשובה להתש''חניק האלמוני, 20/05/09 12:39
זאת בדיחה עצובה על חשבוננו 511385
בתאוריה, כאשר אתה מסתכל על המחשב הבודד, אין בעיה להשתמש בתוכנה חלופית. השאלה היא מה קורה במציאות.

הבעיה היא אפקט הרשת:

דרייברים להתקנים נכתבים (ע"י יצרני המכשירים) למערכות הפעלה של מיקרוסופט. אם אני קונה התקן חדש, ייתכן שיש לו דרייבר ללינוקס וייתכן שלא. ליצרן לא משתלם ליצור דרייברים למערכת הפעלה שאין לה מספיק משתמשים. איך שוברים את זה? לחלק מההתקנים כותבים דרייברים בצורה עצמאית.

אם כולם משתמשים ב־MS-Office 2003 ואני משתמש ב־OpenOffice, המסמכים שלי יראו שונים במקצת וזה ייצור בעיות אצל מכותבי.

לכן אנשים חייבים לשלם עבור MS-Office ולא יכולים להרשות לעצמם להשתמש ב־OpenOffice בשל עלות המעבר הגדולה של חלק קטן מאוד מהם והקישוריות הגדולה בין כולם.

מסיבות דומות הרבה אנשים יעדיפו לשלם הרבה יותר ליזם שמאכיל אותם הרבה צפרדעים ולא לעבור לעיר אחרת שבה תנאי המגורים בפועל יותר טובים.
זאת בדיחה עצובה על חשבוננו 511388
הגיע הזמן להגיד את האמת: אנשים לא משתמשים בחלונות בגלל התקני חומרה או תקני קבצים.

חלונות תומך בפחות חומרות מלינוקס, תנסה להריץ חלונות על מחשב של אפל.... אם כבר אז להפך, אנשים קונים חומרה שנתמכת על ידי חלונות בגלל שהם מעוניינים להריץ עליה חלונות.

אופן אופיס תומך בכל הקבצים של אופיס, וכל מי שכותב באופיס יכול ליצא בפורמט שנתמך על ידי כל תוכנה (RTF, HTML, TXT, CSV...).

אנשים בוחרים במוצרים של מייקרוסופט בגלל שהם נותנים את יחס העלות/תועלת הגדול ביותר מול כל המתחרים. למעשה, זאת גם הסיבה שוויסטה והגרסאות החדשות של אופיס לא מצליחים, הם פשוט לא נותנים לצרכן המצוי מספיק תועלת לעומת המחיר.
זאת בדיחה עצובה על חשבוננו 511408
התקנה תוכנה או "תקני קבצים" (שם מטעה במקצת. הבעיה אינה בדיוק עם מה שמוגדר, אלא עם מה שמחוץ להגדרה) הם מה שעוזר או מפריע.

מכיוון שהתשחניק הזכיר רק את שני ההבטים הללו, התייחסתי רק אליהם. אולם אילו אינם ההבטים היחידים. באופן כללי כל היצע התוכנות הוא לחלונות הוא דוגמה לאפקט הרשת. תוכנות לחלונות רצות על חלונות (ונבדקות על חלונות. גם אם הן כתובות בשפות כמו ג'אווה, C#‎ או פייתון, יש סיכוי סביר שיש להן הנחות מסויימות על הסביבה).

בקנה מידה הרבה יותר קטן אני רואה תופעה דומה של FreeBSD לעומת לינוקס. למרות שההבדלים בין FreeBSD ללינוקס הרבה יותר קטנים, ושיותר קל להריץ תוכנות לינוקס ישירות על FreeBSD מאשר תוכנות חלונות על לינוקס. והרבה יותר קל להסב תוכנות לינוקס ל־FreeBSD מאשר תוכנות חלונות ללינוקס (בעיקר אם הן חופשיות). עדיין עצם העובדה שבודקים בעיקר על פלטפורמה אחת והרבה פחות על פלטפורמה אחרת גורם לזה שהרבה יותר קל להשתמש בפלטפורמה הראשונה.

לגודל יש יתרון משלו, ומיקרוסופט פועלת לשמר את היתרון שלה ולמנוע כניסת מתחרים. והגעתם לגודל קריטי. לדוגמה: המחיר של מערכת "חלונות" יכול פתאום לרדת לערך מגוחך. אמנם לגרסה מקוצת משהו, ורק במדינות מסויימות. אבל מישהו אמר "מחירי היצף"?
זאת בדיחה עצובה על חשבוננו 511410
קצת מצחיק, אבל לינוקס בעצמה נמכרת במחירי היצף...

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים