בתשובה לשכל ישר, 23/09/09 7:16
הו, הגיע הזמן 526182
האם מה שכתבת כאן מייצג את מה שטוענים מתנגדי הרפורמה? בישראל טיעוני המתנגדים כמעט שאינם נשמעים. אני בטוח שלפחות לחלק מן המתנגדים יש טיעונים רציניים הראויים להישמע. אני מניח שמה שכתבת בתגובתך מייצג לפחות חלק מן ההתנגדויות שהזכרתי וטיעוניך נראים לי די משמעותיים. הייתי מוסיף ואומר שהאופי הייחודי והחלוצי של הרפורמה הזאת (למיטב ידיעתי רעיון הקנסות ירד מן הפרק, מה שרק מבליט את אלמנט ההמנעות מניהול ממשלתי של משק הביטוחים הרפואיים) מונע אפשרות להעריך את סיכויי ההצלחה ומעלה על הדעת אפשרות של מדיניות מהפכנית המהמרת בכספי הציבור. בפרט, אפשר לומר שהנסיון של אובמה ל"תקן" את השוק הוא בעצם "more of the same" מהנסיונות שכבר נעשו לתקן את השוק ורק הביאו להחמרת המצב.
הייתי שמח לשמוע את דעתך מדוע ההתנגדות לרפורמות הללו היא כל כך חזקה ורחבה (כוללת חברי קונגרס דמוקרטיים?). האם אין אנו פשוט מנפחים את ההתנגדות הצפוייה מראש של הרפובליקנים?
הו, הגיע הזמן 526232
זהו דיווח של עיתונאי שתומך כמובן ב-SINGLE PAYER OPTION
הו, הגיע הזמן 526496
מה שלמדתי מן המאמר הזה הוא:
א. נראה שהשערה שלי בדבר אופייה השו"חיסטי של רפורמת אובמה קרובה למדי למציאות.
ב. הצעות אובמה נדחו לעת עתה בועדת הכספים של הקונגרס ברוב של 15 (כולל 5 דמוקרטים) נגד 8. מה שרק מעורר את החשק לשמוע מה בפי המתנגדים. אני משער שיש חששות מפני פגיעה בביטוחים קיימים, פדראליים (מדיקאייד/קאר) ופרטיים. עוד יותר מכך, יש חשש להשקיע את כספי הציבור בשיטה חדשנית שלא נוסתה עד עכשיו בהצלחה, בשום מקום אחר.
הו, הגיע הזמן 526526
לפני שאתה פונה למתנגדים הרי עוד מאמר. במקורו קרייג איננו סוציאליסט . באופן כללי אתה יכול להתייחס בחשדנות לכל הטענות נגד הרפורמה במערכת הבריאות האמריקאית אם אינך מתייחס לתיאורי הלוביזם האדיר שנעשה בקונגרס: מעריכים את הכספים שמושקעים בכך ביותר מ500 מליון דולר.
הו, הגיע הזמן 526549
הטיעונים בעד הרפורמה פחות מעניינים משום שיש פחות או יותר הסכמה כללית שנחוצה רפורמה. טיעוני הנגד הם אלו שאמורים ללמד אותנו מה פגום ברפורמה המוצעת.
אני חושב שסיפורי הלוביזם והכספים המושקעים אינם רלאבנטיים. לכל עניין יש לוביסטים ואינטרסים. הדבר אינו פוטר אותנו מהקשבה לטיעונים. עוצמת ההתנגדות לרפורמה במפלגה הדמוקרטית מרמזת שיש כאן משהו מעבר לאינטרסים פרטיים. אילו היה מדובר בשחיתות גרידא, סנאטורים חשובים כמו יו''ר ועדת הכספים באקוס, גם אם הוא באמת ''לוביסט'' של חברות הביטוח, לא היה מעז להתייצב מול זעם הציבור והיה מעדיף למסמס את הרפורמה בדרך שקטה ע''י משיכת זמן והצעת תיקונים ''מחבלים''.
את המאמר של קרייג שהבאת, אני צריך לקרוא באופן יסודי יותר, שכן מדובר באיש ממשל ריגן שלתמיכתו ברפורמה (אם הבנתי נכון) יש בודאי משקל מיוחד.
בכל מקרה, נראה לי שהשמרנות והזהירות של נבחרי הקפיטול ביחס לשימוש בכספי ציבור בוחריהם, ראוי לקנאה.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים