בתשובה לראובן, 22/12/09 15:07
סוחרי מוות 531768
1) ראה סעיף "האופציה הציבורית" בהצעת רפורמת הבריאות בארה"ב (אם כי כבר היום יש להם ביטוח הדדי "בכפיה").
סוחרי מוות 531774
חלק מאיתנו לא גר בארה''ב.
סוחרי מוות 531776
אז מה, זה מונע מאיתנו לשקול את הרעיון?
סוחרי מוות 531818
זה לא.

אבל כאשר בא טיעון שאומר שביטוח רפואי ממלכתי יתחרה עם הפרטי ויזכה ליתרון בלתי הוגן, אין טעם לחשוב דוקא על יישום שלא עומד על הפרק בארץ.
סוחרי מוות 533593
הבעייה בארה"ב היא שכרגע האנשים המנווטים את דעת הקהל משקרים וטוענים שלא יהיו ועדות סל שיחליטו אילו אזרחים זכאים לקבל טיפול, ואילו אזרחים ייאלצו להתמודד בעצמם עם מחלתם, למרות שגבו מהם מס אמת כל חייהם (ולכן מוטב היה להם מבלי הרפורמה). ועדות סל (או בשמן המגוחך המופיע בכותרת) הן חלק בלתי-נמנע ממנגנון של ביטוח בריאות (פרטי או ממשלתי-כפוי), ומוטב היה לני"ט וידידיו בממשל שלא להציג את המתנגדים כמג'נונים פאשיסטים (למרות שחלק מהמתנגדים מציגים את הממשל כמג'נון פאשיסטי).

מחיר החיים 533676
לא כל כך ירדתי לסוף דעתך אבל מהמאמר הזה אפשר ללמוד למשל על כוחם של טיעונים אמוציונליים וגם על רמת הליכלוך והמניפולציה הכללית בפוליטיקה האמריקאית של העשורים האחרונים (על זה מבכים, ומנסים לתקן אנשים משתי צידי המפה הפוליטית).

בכל מקרה, אם הרפורמה תעבור (ויש סיכוי שכן, שזה תלוי גם במרוץ במסצ'וסטס שם המועמד הרפובליקני כבר הודיע שהוא רץ כדי לסכל את הרפורמה והדמוקרטים השקיעו משאבים רבים, פוליטיים וכספיים, מעבר למקובל), הרי שאובמה יצליח להעביר שינוי שנשיאים רבים לפניו ניסו ולא הצליחו. לשם השוואה, הרפורמה שניקסון ניסה להעביר היתה יותר מקיפה וכללה הגבלות יותר חמורות מהשינויים של אובמה.

ממה שהנתי, הבעיה עם הרפורמה איננה רק בהרחבת הכיסוי לכלל (או כמעט לכלל) האוכלוסיה אלא הקטנת ההוצאה על שרותי רפואה. סנטורים כמו קנדי ז"ל ורוקפלר הדגישו את הפן הזה של הרפורמה. המאמר "חידת המחיר" שכתב אטול גוואנדה ופורסם בניו יורקר מסביר את הנושא. נקודת המוצא שלו היא מחוז מקאלאן שבטקסס, עם ההכנסה הממוצעת הנמוכה ביותר בארה"ב בערך $12,000 לאדם, ומהיקר ביותר מבחינת ההוצאה הרפואית לנפש כ- $15,000, כפול מהמוצע הארצי. הסיבה לכך איננה רפואה טובה יותר, תחלואה גבוהה יותר או תביעות על רשלנות רפואית. הסיבה היא הוצאה גבוהה יותר על שרותים רפואיים שונים כמו אולטרהסאונד, סורקים, בדיקות מעבדה מתקדמות, ניתוחים וכו'. גוואנדה מראה כיצד "תשלום עבוד שרותי רפואה" מייקר את סך ההוצאה הרפואית בארה"ב (60 מליון ניתוחים בשנה, מעל ומעבר לכל מדינה אחרת בעולם), ומציג נתונים כלל ארציים המצביעים על היקף ועומק הבעיה.
הידעת שכנראה ועוד מעט קט שהני"ט ידרוש תשלום עבור קריאת מאמרים אונליין (כמו שהיה בתחילת הדרך)?
מחיר החיים 533814
לגבי סוף דעתי: רפורמת הבריאות תביא בהכרח להקמת "ועדת סל" פדרלית, אשר תחליט מי ראוי לחיות, ואילו טיפולים יישארו ללא מימון. כינוי הוועדה death panel הוא דמגוגי והיסטרי, אך הטענה כאילו ועדה כזו לא תקום היא שקר.

---
(היה שווה לקדם את הרפורמה רק כדי לשמוע שמאלנית מחמיאים לניקסון.)

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים