בתשובה לאמ, 30/06/11 22:36
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574363
בכל המאמר הארוך שאני מתרגמת לא עלה מושג שנקרא "זמנות חלבון", אף שמדובר במאמר על זמינויות של חומרים רבים אחרים. בגיגול אפשר לראות שהמושג נמצא בעיקר בפי הבודי בילדרס (שאגב, לא מעט מהם טבעוניים).
נראה שאחוז החלבון הגבוה ביותר נמצא דווקא באצות ים, ובסויה יש "חלבון מלא" מהסוג שיש בבשר.
נשמע לי שמה שכתבת הם סיפורי סבתא, אבל ליתר בטחון אשאל את המומחית התזונאית שעורכת את המאמר.

בכל אופן הערה: בכל המאמרים ובכל המקומות תמיד מומלץ להנביט את הקטניות (גם את הדגנים) או לפחות להשרות אותם, זאת לא מעשייה, זה באמת משפר את הערכים התזונתיים שלהם, וגם יותר טעים.
הבעיה איננה רק החלב אלא כל מוצרי המזון הבסיסי 574805
סויה היא המקור העשיר ביותר לחומצת האמינו לוצין (leucine) שמפתחי הגוף אוהבים כי היא הוכחה כמשפרת בניית שריר אצל חולדות. לפי מחקר חדש החומצה החביבה הזאת גם עשויה להועיל במצבים פרה-סוכרתיים, וזה כבר אמור לעניין הרבה אנשים שלא בהכרח רוצים להיות שוורצנגר.

שניצל סויה, היר איי קאם.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים