איך מתמחרים? 587026
איך מתמחרים דבר כמו שם טוב? איך קובעים כמה שווה דימויו של אדם בעיני עצמו/ הסובבים אותו/ קרוביו?
זה למעשה בלתי אפשרי לתמחור, קל וחומר כאשר המדובר באנשים פשוטים מן הישוב

זו הסיבה האמיתית מדוע יש מקום לאפשר תביעה ללא הוכחת נזק כי לך תוכיח כמה שווה שם טוב כאשר בעוד 15 שנים, כאשר הילד שלך ירצה להתחתן חיפוש פשוט בגוגל יגלה שיש טענות שהבחור בא ממשפחה לא כל- כך טובה...

נורא קל להגיד שמטרת החוק היא לסתום פיות של עיתונאים, אבל אולי ישנם עיתונאים אשר בקלות רבה מדי שופכים את דמם של אנשים (והיו גם מקרים של אנשים שהתאבדו לאחר פרסומים מסויימים). לרשותם של אותם "עיתונאים" יש מערכת שלמה האמורה לגונן עליהם. למשל:
1- מערכת שלמה שתפקידה לבקר ולסנן את דברי העיתונאי
2- ייעוץ משפטי של גוף התקשורת
3- ביטוחי אחריות מקצועית

בנוסף, יש בחקיקה שורה ארוכה של הגנות על המפרסם. למשל- אמת דיברתי. כללי האתיקה של העיתונאים דורשים קבלת תגובה של המבוקר לפני הפרסום וכד'

לסיכום- הסכום של 50,000 שקל הוא סכום נמוך עבור השחרת פניו של אדם. זה בערך משכורת חצי שנתית (על בסיס השכר הממוצע במשק) מול חורבן שיכול להמשך שנים ועשרות שנים.
אגב 587027
כפי שניתן לראות בפס"ד חננאל- לפיד (http://www.themarker.com/law/1.531495) גם כיום לא ממהרים השופטים לפסוק את הסכום המכסימלי שניתן. למה שזה ישתנה בעתיד?
''דה מרקר'' ו''ידיעות אחרונות'' כזונות המפרכסות זו את זו 587029
לכאורה היה יכול החייל המצטיין לתבוע גם את ''דה מרקר'' על הכתבה הנ''ל, ובמיוחד על כותרתה.
פשוט לא מתמחרים 587046
יש הרבה דברים שלא ניתנים לתמחור (אושר, חברות, אהבה, משפחה...) לאף אחד מהם אין חוק שמנסה להחזיר את האבידה ל"אנשים מהישוב". למה דווקא ל"שם טוב" צריך חוק?!

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים