בתשובה לנועה ו, 16/06/12 17:06
כולנו מפספסים משהו 597654
1. נפריד את עניין החומרה מעניין התוכן.

תמיכה סבירה בקריאת עברית קיימת כבר כמעט בכל קורא אלקטרוני סביר. אני מניח שיש כל מיני דברים קטנים שצריכים לתקן, אבל מדובר על כל מיני באגים שמתוקנים תמיד רק בעקבות השימוש בגרסה הראשונה.

תוכן בעברית לא כ"כ קיים בעיקר בגלל השמרנות של ההוצאות. אבל תוכן נייר בעברית אינו עסק משתלם במיוחד ובכך עוסק כל הדיון.

לפי המחירים של ה-OLPC, קורא סביר יכול לעלות בסביבות 100$ כיום. קורא סיבר עלה 200$ כבר לפני כמה שנים: תגובה 532075. זהו מחשב שנועד להיות, בין השאר, תחליף לספרי הלימוד בכיתה. לכן הוא צריך בפרט להחזיק מעמד למשך יום לימודים שלם. זה יקר, אך גם ספרי לימוד יקרים. זה מאפשר תוכנית לימוד שלא תלויה באוסף עתיק של ספרי לימוד שבמקרה זמינים.

קראתי לא מזמן על ניסוי שעושה משרד החינוך בהחלפת כל ספרי הלימוד של כיתה מסוימת בטאבלטים (לרוב התלמידים. זה לא היה חובה, אך כמעט לכל התלמידים היו מכשירים). כמה משלמים כל שנה על ספרי לימוד לכל תלמיד(ההורים ומשרד החינוך)?

המחיר של כתיבת ספר אלקטרוני לא יקר יותר, באופן כללי, מאשר כתיבת ספר רגיל בעל תוכן דומה. הוא יכול להיות זול יותר מכיוון שתיקון שגיאות זול יותר ולא חייבת להיות התנגדות מצד קהל הקוראים למהדורות חדשות. למעשה, יכול להיות שיש יש כאן איזשהו מודל כלכלי של תחזוקת תוכן עם עדכון שוטף. יכול להיות שיהיה מי שיחליט לשלם על כך.

7. אבל אפשר לגבות את התוכן. נפריד כאן לשני מקרים: ספק עויין שמתייחס בחשדנות לגיבויים והעתקות כאל עושק. במקרה הזה באמת יש סיכוי לא רע לאבד תוכן, וכבר היו לא מעט מקרים (מוזיקה עם נגן ה-Zune של מיקרוסופט. אבל גם אפל הצליחה לגרום ללא מעט אנשים לאבד מוזיקה שקנו ממנה). המקרה השני הוא ספק לא עוין. אם כך, על אחריותך לגבות (או לוודא בדרך אחרת שיש גיבוי). אם הקורא נהרס, מעתיקים אליו את הספרים מהגיבוי.

לעניין הפורמטים: לעניות דעתי יש לפחות בינתיים תאימות טובה מאוד לאחור בתחום הזה. לפחות בפורמטים הסטנדרטיים.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים