בתשובה להפונז, 09/09/12 10:54
מזון אורגני ומזון בריאות הם לא נישות שונות? 602188
מעבר לזאת, נדמה לי שמצדדים רבים במזון אורגני מעדיפים אותו כדרך חיים, כלומר לא רק את המוצר לכשעצמו אלא את דרך גידולו (ללא ריסוסים) ולעתים גם את זהות המגדל (חקלאים קטנים ועצמאיים). זה בהחלט רציונל תקף לנסות לבקש מוצרים כאלה במסעדה כדרך לעודד את המודעות להם ואת הרגלי הקנייה של המסעדות (עובדה שבמקביל לגידול במספר הצורכים אורגני נפתחו גם מסעדות אורגניות).

<הכותבת כבר מזמן ויתרה על הדבקות במוצרים אורגניים למיניהם, ומסתפקת בלחם אחיד שעולה 8 שקל>
מזון אורגני ומזון בריאות הם לא נישות שונות? 602473
לגבי לחם אחיד: קראתי שוב ושוב על החשיבות הבריאותית של אכילת לחם מלא, בעיקר לבני ארבעים פלוס ולכן בלחם אני לא ממש חוסכת.
מזון אורגני ומזון בריאות הם לא נישות שונות? 602517
במקרה כזה אני ממליץ על מכונת לחם.
מזון אורגני ומזון בריאות הם לא נישות שונות? 602524
מכונת לחם? זה לא מכשיר עם תפוקה נמוכה של לחם שמיועד לגרום לך לאפות בו עוגות לחם ולכן לקמץ בכמות הנאכלת?

(או מכשיר אחר שחותך ככרות לחם בכמויות מסחריות)
מזון אורגני ומזון בריאות הם לא נישות שונות? 602536
זה מכשיר המאפשר לך לשלוט בהרכב הלחם שאתה אוכל. קצת כמו ההבדל בין רדיו לבין מערכת. בשניהם יש תועלת, תלוי במשאב החסר. העצה שלי להיום: אם חסר לך מקום על השיש, אל תקנה מכונת לחם.
מזון אורגני ומזון בריאות הם לא נישות שונות? 602529
החשש הוא שהמכונה תהפוך למתלה בגדים...
מזון אורגני ומזון בריאות הם לא נישות שונות? 602538
המכונות הללו משפרות מאוד את איכות הלחם בבית. היו לי שתיים ואפיתי לחם בתדירות גבוהה‏1. הבעיה איתן היא שבעת קלקול, חלקי החילוף לא מאוד זמינים. אחרי שנשברה תושבת התבנית במכונה השנייה (מספר חודשים אחרי הקנייה), ויתרתי.

1 הלחם דווקא מתחסל מהר, הוא נהדר כשיוצא מהאפייה. למחרת הוא כבר פחות אטרקטיבי.
מזון אורגני ומזון בריאות הם לא נישות שונות? 602634
במשך תקופה מסוימת אספתי רעיונות ממגוון מתכוני לחם וקצת נסיונות, והגעתי למתכון של לחם ביתי מקמח מלא (או חצי-חצי, כמקובל) בלי מכונה (אבל עם מיקסר טוב שעולה 1000+ שקלים), כשהאופטימיזציה שניסיתי לעשות, ומשום מה לא ראיתי מתכונים אחרים שניסו, היא מינימום עבודה ומינימום לכלוך במטבח. ואכן הגעתי למשהו קל מאוד ובלי טיפת קמח על השיש. בנוגע לטעם, זה עניין של טעם - בהשוואה ללחמי מכונה ביתית שיצא לי לטעום אני מניח שיהיו חסידים לכל צד.

הבעיה היחידה היא שבמקום שבו אני גר אני מוקף במאפיות שעושות לחמים מלאים מצוינים, והם כרוכים בעוד פחות עבודה ועוד פחות בלגן במטבח... ההוצאה היא 18-22 ש"ח לכיכר שמחזיקה שבוע (רובה פרוסה בפריזר). מהרגע שהמתכון התגבש וממד ההרפתקה הקולינרית נגמר, הלחם הביתי הפסיד. אלא אם נשארו שמרים ממתכון אחר, שהרי אוכל לא זורקים.
מזון אורגני ומזון בריאות הם לא נישות שונות? 602638
היתרון במכונה הוא הקלות והנוחות, כמובן. הכנתי לחם חצי-חצי במשך שלוש שנים, יום יום. משך ההכנה היה פחות משתי דקות, ובכל בוקר התעוררנו לצפצוף ולריח של הלחם המוכן. אין סיכוי שהייתי מסוגל להתמיד כך עם המיקסר (שאמנם הניב תוצאה טעימה יותר).
מזון אורגני ומזון בריאות הם לא נישות שונות? 602681
ומה קרה לאחר 3 שנים?
מזון אורגני ומזון בריאות הם לא נישות שונות? 602707
שבנו ארצה. הפיתות טעימות וזולות, הקמח יקר וגרוע, המקום על השיש צר, והמכונה דורשת מתאם מתח אימתני, שאמנם נמצא בידינו, אבל דורש עוד מקום שאין.
מזון אורגני ומזון בריאות הם לא נישות שונות? 602647
כשיהיה לי יותר שיש (כנראה בשנה הקרובה) בהחלט אשקול קנייה.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים