בתשובה לטווידלדי, 06/06/13 11:39
הקיצוץ בביטחון 616446
אני לא מבין מה הבעייה. כן, אני רוצה לקחת להם את 1, וכן, להשאיר להם את כל החסרונות 2-5.
אני פשוט לא מבין למה אני חייב לפצות אותם דווקא באחד מחמשת הסעיפים שציינת. מה לגבי:
* להעלות להם את המשכורת ב- 1000 ש"ח.
* לשלם להם שעות נוספות. אני לא יודע כל כמה זמן רס"מ בשלישות צריך לתת שעות אקסטרא ש"לשלם לו שעות נוספות" זה כל-כך אוי-אוי-אוי, מנסיוני הלא מאוד ארוך בצה"ל, לא נראה שזה קורה לעיתים קרובות.
* לתת להם עוד שבוע כיף בשנה בקלאב הוטל.
* לספר להם כמה השירות שלהם חשוב ומשמעותי.
* להגיד להם "חבר'ה, זה המצב, ואם אתם לא רוצים - תיהנו באזרחות".

אני לא אומר שהפתרון שלי יעיל. אני גם לא יודע אם הוא מספיק. אבל אני גם לא יודע איך אתה כל-כך בטוח שחייבים "להפוך אותם לאזרחים עובדי צה"ל". בצבא האמריקאי והקנדי אנשים פורשים בגיל יותר מבוגר מזה שבצבא הישראלי, וגם שם לא משלמים שעות נוספות, גם שם יש מודל קידום פירמידלי, וגם שם יש משמעת צבאית.
הקיצוץ בביטחון 616473
שוב אני חוזר, אם כי חשבתי שזה ברור מספיק: אם אתה הופך אנשי קבע לעובדים 'רגילים', לא תוכל לשמור עליהם בתור אנשי *קבע* עם החובות והמגבלות הלא-רגילות. אתה יכול לומר כמובן 'זה המצב, תיהנו באזרחות', אבל בניגוד לחברה אזרחית רגילה, האפשרות של התמוטטות במידה ויסתבר שכל הטובים נהנים באזרחות ומעדיפים לא להגיע אליך היא לא אפשרות קבילה.

(אגב, גיל הפרישה בצבא ארה"ב הוא 62 מקסימום, אבל גם שם יש כמה שטיקים שמאפשרים פרישה עם פנסיה אחרי כך-וכך שנות שירות. נדיר מאוד למצוא שם רס"נים בני שישים, למשל).
הקיצוץ בביטחון 616474
לגבי ארה"ב, אגב: ב-‏2011 גיל הפרישה *הממוצע* בצבא היה 42 לחיילים (כולם בקבע, כמובן) ו-‏46 לקצינים. המקסימלי, כאמור, 62.
הקיצוץ בביטחון 616478
מה עושה עם עצמו מי שהיה חייל קרבי במשך כל כך הרבה זמן?

___________________
לג'ובניקים יש מה לעשות.
לא מזמן, בעקבות שיחה עם אייל-לשעבר שעושה דוקטורט בארה"ב, ניסיתי לחשוב מה הייתי עושה לו הייתי צעירה אמריקאית שמחפשת איך לממן לימודים ולא רוצה להשתעבד להלוואות. הצבא הוא אופציה, אז נכנסתי לבדוק מה צבא ארה"ב יכול להציע לי.
תשמעו, יש להם מערכת מיון מצויינת. מילאתי את השאלון כאילו אני בוגרת תיכון כפי שהייתי בגיל 18. בלי להזכיר את התואר שלי, כמובן.
צבא ארה"ב הציע לי משרה כגרפיקאית-מאיירת...
הקיצוץ בביטחון 616490
יפה! וכמה צבא ארה"ב משלם על זה - יותר או פחות מאשר למתכנת?
הקיצוץ בביטחון 616491
לא בדקתי.
אבל זה לא בר-השוואה.

מדובר על בוגרי תיכון שמקבלים את ההכשרה שלהם תוך כדי. אין מה להשוות את זה לעבודת תכנות שמצריכה לימוד מאומץ. וגם אין להשוות את זה לצוות של שניים שיוצרים מוצר שלם לבקשת לקוח.
הקיצוץ בביטחון 616497
מה גם, שדובר על גרפיקה לפרינט: חוברות הדרכה, פוסטרים, עלוני פרופגנדה וכיו"ב.
הקיצוץ בביטחון 616586
אין לי מושג מיוחד. אבל לצבא ארה''ב יש שירותי השמה משלו והבנתי שיש ביקוש לחיילים-לשעבר, ולא רק במשרות של אבטחה.
הקיצוץ בביטחון 616479
אני מנסה להבין מאיפה הנתק בינינו. אני רוצה לבטל להם הטבה, ובתמורה לתת להם הטבה אחרת. משהו קטן יותר יותר מ"להפוך אותם לעובדים רגילים". למעשה, המינימום הנחוץ כדי למלא את השורות. אני לא רואה למה להגיע לקיצוניות של "או אזרחים, או פרישה בגיל 45". אין משהו באמצע? דרך כמו שיש בכל שאר הצבאות בעולם?

בנוסף לכך, לי גם נראה שיש עודף כח אדם בצה"ל, אז לשלוח כמה מחיילינו האמיצים שבעורף לעשות לביתם לא נשמע לי כמו אסון.

(הגיל הממוצע בצבא ארה"ב לא מעניין אותי, כי אנחנו משווים את הגיל המקסימלי. אני די בטוח שהגיל הממוצע של פרישה מצה"ל נמוך עוד יותר ממקבילו האמריקאי)
הקיצוץ בביטחון 616588
להזכיר: הדיון התחיל בהצעה להעביר את כל העורפיים לגיל פרישה של 67. כלומר, להשוות אותם לאזרחים בעניין זה. אתה מניח שאפשר גם להעלות את הגיל המאפשר פרישה (בצבא ארה"ב זה הגיל ה*מחייב* פרישה. לא אותו דבר וגם לא קרוב. אם תחפש את הגיל המחייב פרישה אצלנו, לא תמצא; מצד שני, גיל הפרישה הממוצע הוא כבר בסביבות 46, וצפוי לעלות ל-‏48 אצלנו), כלומר לומר לכל העורפיים: מהיום, אתם עובדים עד גיל 67. בנוסף, אתם לא מקבלים את הזכויות של עובדים רגילים, אבל כן מקבלים את כל החובות של חיילים.

אתה תצטרך חתיכת הטבה בשביל זה, וזה גם יהיה מן הסתם לא זול. שאלת אנשי הקבע המיותרים היא שאלה אחרת.
הקיצוץ בביטחון 616590
לא כ"כ ברור לי איך מחשבים את הממוצע הזה. סא"ל בן 34 שפורש מצה"ל, נכלל? מה לגבי סגן בן 23?
אני לא יודע מה הגיל ש"מחייב" פרישה בצה"ל - אבל אם אתה אומר שאין כזה, אני חושב שאפשר להגדיר אותו בצורה פשוטה כגיל שבו 99% מהחיילים כבר פרשו.

שאלת אנשי הקבע המיותרים באה להציע פתרון ל"הטבה". הם ישארו בעבודה שלהם, ולא יפוטרו‏1. ואני בטוח שיש כאלו שיסכימו לכך - אבל אני לא יודע כמה.

1זה מתוך הנחת העבודה שאפשר לפטר חלק מחיילי הקבע, והייתי אומר שמדובר בהנחה שתקפה כמעט לכל מי שעבר שרשרת חיול פחות או יותר.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים