סידן 618666
נתון שחשוב לציין הוא שספיגת הסידן ממוצרי חלב עומדת ביחס ישיר לרמת השומן בהם.

כך שצריכת מוצרי חלב דלי שומן אין בהם ספיגת סידן - שזו הסיבה מלכתחילה שאנחנו צורכים אותו.
נכון שהוא גם מקור לחלבון, אבל אותו אפשר לצרוך גם במזונות אחרים.

אז בעיקר נשים, שסידן חיוני מאד להן, שאוכלות גבינה 0 אחוז שומן, יכולות באותה מידה לאכול קרטון ביצוע.

וכמובן שבהקשר הזה תמיד צריך להזכיר את הצרפתים. שאוכלים גבינות מאד מאד שמנות, אבל מעט.
ולראייה: גם תמונת השומנים בדם של אומה זו היא טובה מאשר אצל שאר אנשי המערב, והן גם כוסיות.
סידן 618670
אני לא בטוחה שאומה שאוכלת גבינות בסוף כל ארוחה יכולה לאכול ''מעט'' גבינות. הכמות מצטברת, בסופו של דבר...
צרפתים 618673
מעט והרבה הם מושגים יחסיים כמובן.
ארוחה צרפתית קלאסית (רק לצורך הדוגמא) מורכבת ממנות מאד קטנות - מה שאצלנו קוראים "דוגמיות".
בישראל, לצורך הדוגמא, תראי מה קורה בבופה של אוכל חופשי, במלונות וכולי.

רק לראות עגלה של משפחה ישראלית בסופר - כאילו הולכת לפרוץ מלחמה כל רגע...!?!
צרפתים 618678
מעניין. הרושם שלי מצרפת‏1 הוא שהם פשוט אוהבים לאכול כל דבר בנפרד, בצורה קיצונית. ושהם לא משהו, מבחינת להשתדל-לא-להתעלל-יותר-מדי בבע"ח שמהווה את מזוננו‏2.

אני לא חושבת שמשפחה ישראלית קונה יותר מדי. במיוחד לא אם מחשבים שהחלופה - לקנות בסופר-היקר-שליד-הבית את מה שצריך מדי יום עולה בזמן יקר ובכסף רב.
מה גם שכמדומני למשפחה הישראלית הממוצעת יותר ילדים.

1 בואו נסייג: איל-דה-פרנס, שמפיין-ארדן, לוריין, אלזס, פרנשקונטה-בורגוניה וצפון סאנטר.
2 תיארו לי מה עושים לחלזונות.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים