בתשובה לאריק, 20/08/13 18:13
דרוש הסבר 619171
:-D תקציב לתספורות! חמוד ביותר, נראה לי קיבלתם כלב משודרג.

זה לא מקל בתחת זאת עצבות, בוויכוחים עם קרניסטים מושבעים כמוך אנחנו מתוסכלים וכועסים, אני אומרת לך בגילוי לב באמת. אבל זה מה שאנשים אומרים, טבעונים מתנשאים עם מקל בתחת, טבעונים תוקפנים שעוד מעט ירצחו אותי.

אז כן, יש עוולות כלפי בני אדם שדורשות התייחסות לפני שמטפלים בעוולות אחרות, או במקביל אליהן, וצריך לגייס את המדינות, לצאת למלחמה, לאסוף כסף, לנסוע לאפריקה להציל את הילדים, אבל כדי להציל את החיות לא צריך לעשות כלום, סתם לשבת ליד השולחן ולא לאכול אותן. זה כל כך קל שאפשר להשתגע למה אנשים טובים ואוהבי בעלי חיים כמוך, כמו כמעט כל מי שכתב כאן, לא עושים את זה. למה? אנשים משקיעים יותר מאמץ וכסף באקולוגיה מאשר בלא לאכול את האומללים. אם לא נאכל אותם הבשר והחלב יפוגו תוקף במקררים בסופר, הסיטונאים ייתקעו עם בשר רקוב ולא יזמינו מהתעשיין, התעשיין לא ייצר וגלגלי התעשיה ייעצרו.
אתה כותב שתשמח אם תנאי המחיה ישתפרו אבל לא מוכן להשקיע עוד שקל בביצי בלופש. ברור שזה מתסכל ומכעיס, למרות שעד לא מזמן גם אנחנו תקענו בלי הכרה בשר וביצים וחלב כי גם אנחנו לא ידענו כלום עד שהפסקנו להיות אידיוטים. תשקיע במכונית חשמלית ולא תעשה מאמץ מינימאלי למנוע דברים שאם מישהו היה עושה אותם לכלב שלך (איך קוראים לו?) היית מתפלץ. זאת הסיבה שלא תיתכן תעשיית בעלי חיים אפילו בטיפה יותר הומאנית, זאת סתירה בהגדרה, התעשיין תמיד ישאף ליעל את העסק שלו ולהרוויח עוד שקל והצרכן תמיד ירצה לחסוך שקל,ותוך שלוש שנים האחו האוטופי הירוק שמישהו כתב עליו יהיה רפת תעשייתית כמו בקיבוץ. וזה בלי קשר לעובדה שלא תיתכן שום "תעשיית מוות הומאנית", ביטוי מצחיק.

אז אל תקנה ביצי בלופש בכפול מחיר, אל תקנה ביצים בכלל. הביצים שאתה קונה הן מתרנגולות כמו בקליפ שהבאתי של תרנגולת ניצולת סוללה אחרי חודש התאוששות. ככה הן נראות ופי אלף יותר גרוע, מוטציות מטונפות קצוצות מקור וקרועות מרוב הטלות שאין להן סנטימטר טיפה להתמתח ובכל מקרה לא מסוגלות לעשות צעד כי הן כל כך חולות, ראיתי תרנגולות גוססות בסוללה ומטילות! זאת הביצה שהילדים שלך יאכלו לארוחת ערב. לא יכול להיות שהסבל שלהן בריא לגוף ולנשמה, לא יכול להיות!
טבעונים מעוצבנים גם בלי מקל בתחת :-(
דרוש הסבר 619222
אני מודה שאני אוכל ביצי חופש/אורגניות וכדומה.
אני בכלל לא בטוח שעצם אי האכילה האישית שלי של בשר תשפר את תעשיית הבשר. אולי אפילו להיפך, בדרך כלל כשתעשיות שונות - אפילו אלה שאני מכיר יותר אישית - כשהשוק שלהן נעשה קשה, קודם כל הן מחפשות היכן לחסוך בעלויות. וכמו שאת יודעת מן הסתם הרבה יותר טוב ממני - הכי קל לחסוך בעלויות על ידי הרעה בתנאיהן של החיות בתעשית המזון. הרי בעצם זה מה שהוביל לתנאים האיומים האלה מלכתחילה - הרצון לחסוך בעלויות כמה שיותר.
לכן אני שב וטוען, אולי בפעם השלישית בדיון הזה, שדווקא דיון ב-'איך' של התעשייה הזו יכול להיות הרבה יותר מועיל ולחסוך הרבה יותר סבל מדיון ב'מה' בלבד. יכול להיות שזה שאני מוכן לשלם כפול על ביצי חופש - ואולי מחיר גבוה יותר על הבשר שלי - ייצור לחקלאים הרבה יותר מוטיבציה לשפר את דרכיהם מאשר אם אני אוריד את עצמי מהשוק לחלוטין.

דוגמה מתעשייה אחרת שעולה בדעתי - תעשיית האנרגיה. תעשייה זו גורמת לזיהום סביבתי רב ומזיק. על פי השיטה 'שלך' - היית אומרת שהדבר העיקרי שאני יכול לעשות כדי לשפר את המצב הוא לצרוך פחות חשמל. כאן הקמפיין האקולוגי נקט דווקא בשיטה 'שלי', ותעשיות מזהמות בארה"ב משלמות קנסות כבדים כשהן מזהמות מעל תקנים מסוימים (שהולכים ומחמירים). באופן הזה, מבלי להקטין את צריכת החשמל, הזיהום הסביבתי פוחת עקב תמרוץ ישיר של היצרנים בנקיטת שיטות אקולוגיות יותר.
אני מנחש שהקמפיין הגלובלי של 'אל תדליקו מזגנים' לא היה מגיע לעשירית מההישגים הללו.
דרוש הסבר 619233
מה הסיבה שאתה אוכל ביצי חופש?
דרוש הסבר 619237
אני מקווה שהתרנגולות שהטילו אותן ניזונו ואף חיו טוב יותר מאלה שהטילו ביצים רגילות. ועם פחות הורמונים ואנטיביוטיקה.
דרוש הסבר 619244
ממש אהבתי את השינוי בטון שלך. קראתי והבנתי מה שכתבת.
יש בעיה שצריך לפתור, השיטה שלך לפתרון הבעיה על ידי שיפור התנאים היא לא טובה, וההשוואות שעשית אינן נכונות.
אני מתנגדת לביצי חופש ואני מתנגדת לביצים אורגניות.
אבל כרגע אני לא רוצה להמשיך את הדיון, עדיף לעצור בנקודה החיובית הזאת ולהמשיך בעוד כמה זמן, עם רוח גבית של הרב פפנהיים :-)
אני ארצה גם לשכנע אותך, אם לא תשתכנע עד אז, שבשר, עוף, ביצים, חלב ודגים לא נחוצים לך מבחינה בריאותית בשום גיל ובשום מצב, גם לא בשביל B12, ושהסיבה היחידה שאתה עושה שמיניות באוויר היא בגלל שטעים לך.
אם מישהו אחר רוצה לענות לך כרגע בבקשה.
דרוש הסבר 619255
אני עושה 'שמיניות באוויר' כי נוח‏1 לי בעיקר, וגם טעים לי.

1 ומי שחושב שנוח (ששקול לכדאי כלכלית ושאר שיקולי משאבים) זה דבר זניח, אני מפנה אותו למר דרווין. ואחר כך למר פרויד.
דרוש הסבר 619534
ההשערה שצמחונות שלך (= של רבים נוספים שאוכלים היום בשר) תגרום לתעשיית הבשר לחסוך עלויות ומכאן להרע את תנאי החיות לא נראה לי משכנע. מן הסתם בתקופה שבה השוק יקטן יהיה לחץ על התעשייה, ואולי הם ימצאו דרך לחסוך עוד על חשבון החיות (זה אולי גדול), אבל זה בהכרח זמני, עד שהשוק יתייצב על גודל קטן יותר. אם אתה חושב שגם במצב יציב שוק קטן יותר גורר רווחיות נמוכה יותר, תסביר למה. מכיוון שאנחנו מחפשים שיפור כמותי (פחות חיות שסובלות), נראה לי די ברור שבחשבון כולל יהיה פחות סבל.

בקשר למה עדיף, הימנעות או שיפור תנאים - זו שאלה טובה מהזווית של מי שרוצה לנהל קמפיין. אבל זו שאלה פחות רלוונטית לך כצרכן. אם אתה לא הולך לנהל קמפיין, אתה נשאר רק עם ברירה צרכנית. אם אתה מוצא תחליפים שכרוכים בפחות סבל, יופי. אם אתה נמנע, ברור (עד כדי הפסקה הקודמת) שאתה מפחית את הסבל.
דרוש הסבר 619537
אני חושב שגם ברמת הצרכנים, יש סיכוי טוב יותר לצמצם צריכת בשר מאשר לבטל אותה. לדעתי הסיכוי להקטין את צריכת הבשר הממוצעת ב-‏30% על ידי צמצום אכילת הבשר האישי של כל אחד, גדול בסדרי גודל מהסיכוי להקטין את צריכת הבשר על ידי הפיכת 30% נוספים מהאוכלוסיה לצמחונים, וודאי לטבעונים. ולצמצום הזה יש גם סיבות בריאותיות טובות. ככה שמכל זווית שאני מסתכל על זה, יש דרכים יותר יעילות להקטנה גלובלית של הסבל הפרותי מאשר להטיף לטבעונות.

אינטואיטיבית אני חושב ששוק קטן יותר גורר רווחיות נמוכה יותר, אני חווה את זה על בשרי בחברה שאני עובד בה, אבל אני לא בטוח שזה תמיד נכון. הסיבה היחידה שאתה יכול לקנות טלוויזיה שטוחה בגודל מטר+ בפחות מאלף דולר היא גודל השוק שלה, לא שום דבר אחר. בקיצור, אולי.

ברמה מסוימת הדיון הזה הוא קמפיין. כמו דיונים אחרים שאני עושה עם ידידיי ועמיתיי. גם קמפיין על ידי, וגם מאחר שאני דן פה עם קמפיינרים/ריות יותר מחוייבים, שעשויים להיות מושפעים מהטיעונים שאנחנו מדברים עליהם. ואני לא אתפלא אם ההשפעה המצטברת של הדעות שכל אחד מאיתנו מפיץ משמעותית יותר מאשר מה שאנחנו עושים ב-ד' אמותינו.

אני חושב שהכניסה לרמה האישית פחות מעניינת מבחינת הדיון הרחב והעקרוני. אני אוכל בשר במידה, כפי שנראה לי בריא נכון ומאוזן, וניהול המשאבים האישי שלי ומסקנותיו לגבי היכן כדאי לי להשקיע אותם עם מנת למנוע סבל מאחרים לא נראה לי כל כך רלבנטי. כמו שכבר אמרתי, אני יודע מנסיון שמחירו של שינוי תפריט מז'ורי הוא גדול, אפילו גדול מאד. לצורך הדיון יכולתי לומר שאני כמעט טבעוני של גאדג'טים, אייפונים ודומיהם, ולכן תורם להקטנת סבלם של הילדים הסיניים‏1. אבל אין לי ענין בקמפיין אישי ובלומר לכל אחד איזה סבל עליו להקל ובאיזה מחיר.
בדומה לכך בדיונים פוליטיים כאן, אני לא חושב שעקרוני לאיזה מפלגה הצבעתי בבחירות האחרונות.

1 ואם מישהו כאן יאמר לי שזה קשקוש אני אפילו לא אתווכח.
דרוש הסבר 619539
אבל קמפיין צמצום צריכה וקמפיין טבעונות זה מאוד דומה. רוב הטבעונים שמנסים להטיף לך ישמחו גם אם רק תצמצם את צריכת הבשר, והטיעונים שמשרתים את זה משרתים גם את זה.

הקשר בין גודל שוק לרווחיות - קח בחשבון שכאן מדובר פחות-או-יותר בקומודיטי, יצרנים רבים ושוק תחרותי (פלוס-מינוס רגולציה), ושיטות גידול/ייצור שהן די נחלת הכלל, בניגוד למה שאני מנחש שקורה במקום עבודתך. אם אני צריך לנחש, אני מנחש שאם השוק יקטן, חלק מהיצרנים ינטוש (כלומר, יהיה יותר צמצום במספר היצרנים מאשר צמצום בגודל של כל יצרן), כי יש יתרון לגודל. ויכול להיות, אם כך, שהתחרותיות בטווח הארוך דווקא תקטן. אבל אני לא כלכלן.

וברור שלא מעניין התפריט שלך אישית, בגלל הוספתי בתגובתי הקודמת את הסוגריים שאומרים שכשאני אומר "אתה" אני מתכוון ל"מספר משמעותי של אנשים".
דרוש הסבר 619540
המשפט הראשון שלך בעצם נוגע בדבר העיקרי שמפריע לי בדיון בנושא הזה (לא רק כאן באתר). שהטרמינולוגיה והאגרסיביות גורמות לי להרגיש ש'רוב הטבעונים' (== אלה שיוצא לי לקרוא, לשמוע ולדון איתם) קוראים לי (לנו) רוצח ונראה שעד שלא אוכל רק נבטוטים או שאיזה פרה תאכל אותי, אני לא אוציא מהם בדל שמחה או שמץ חיוך‏2. אז אני בהחלט חושב שטיעונים קיצוניים מזיקים יותר ממשרתים.
לפחות בזה אני עקבי: בעוד אני חושב שדיון שקול בבעיית הכיבוש על מורכבותה ופניה וגורמיה השונים הוא מעניין‏1 וחשוב, טיעונים וקריאות קיצוניים כמו אפרטהייד, יהודו-נאצים, אימפריאליסטים רוצחי יל(י)דים ושאר ירקות (כבושים כמובן) רק משטיחים את הדיון, שלא לומר מאיינים אותו, ומקצינים את עמדות הצד השני.

2 אז אם ממילא אני לא אצליח אפילו לשמח מישהו - גם זה מקטין סבל - לפחות אני אשמח את עצמי באיזה סטייק טוב עם יין, כדי להירגע.
1 טוב, אולי לא בפעם העשירית.
דרוש הסבר 619551
אהבתי את הפיסקה האחרונה, אני אשתמש בה (בשינוי קל), אפשר? כי השאלה הנצחית שמנקרת בלב של כל מי שעובר לטבעונות היא מה אני הקטן בכלל משנה. גם לפיליפ וולן יש לזה תשובה יפה, והיא שאם אתה יכול לעשות רק מעט, זה לא אומר שאל תעשה כלום.

ההתחלה היא לא כל כך נכונה. "קמפיין צמצום צריכה וקמפיין טבעונות זה מאוד דומה. רוב הטבעונים שמנסים להטיף לך ישמחו גם אם רק תצמצם את צריכת הבשר, והטיעונים שמשרתים את זה משרתים גם את זה".
לא מדויק.
קמפיין צמצום צריכה, כמו יום שני טבעוני, נראה כמו קמפיין לצמצום צריכה אבל המטרה שלו היא חיסול צריכה, הוא רק לבוש בכסות פחות מפחידה. גם הטענה שרוב הטבעונים ישמחו אם תצמצם את הצריכה לא מדויקת, נכון שרוב הטבעונים ישמחו, אבל כי הם יראו בזה שלב בדרך לחיסול הצריכה. אם תכריז על זה כדרך חיים יתקפו אותך בצדק כמו פדופיל שאונס רק לפעמים.
ובאמת יש כבר אנשים שקוראים לעצמם "כמעט טבעונים" ונותנים מתכונים "כמעט טבעונים" שמכילים רק קצת ביצים וקצת חלב :-) ה VEGAN WASH ששוטף אותנו עכשיו הוא ההוכחה הכי מוחשית שהטבעונות מכה שורש. כל רשת מוציאה ברעש וצלצולים מנות טבעוניות, הרבה פעמים עלובות, העיקר שיהיה רשום לה "טבעוני" בתפריט.

אם אדם אוכל בשר רק לפעמים בשביל "פינוק" ורק בשמחות ורק ביום העצמאות, הילדים שלו, הדור הבא, יגדלו שוב עם טעם הבשר על שפתיהם ויתאוו לבשר, וכשהם יגדלו הם יילכו לבלות ביומונגוס.
טבעונות היא ה"מהפך" המחשבתי שלא אוכלים מהמת ולא מן החי. זה באמת מהפך, אבל אין דבר חזק מרעיון שהגיע זמנו, אמנם כבר קלישאה אבל נכונה. אפילו אריק והפונז הבינו שהם אוכלים בשר וביצים וחלב רק כי נוח וטעים להם, וזה כשלעצמו מהפך עצום לעומת מה שגדלנו עליו וחשבנו בעשרות ואולי מאות השנים האחרונות.
איך עושים קמפיין לטבעונות? דבר אחד כבר ידוע בוודאות, והוא השיטה הפשרנית והמלטפת לא עובדת, רק המציאות עובדת.
דרוש הסבר 619556
כל (או כמעט כל) האנשים לאורך ההיסטוריה אכלו בשר רק כי נוח להם וטעים להם. לא ברור לי מה המהפך בניסוח הזה, זה בדיוק מה שקורה כבר מאות אלפי שנים. לדעתי את לא מבינה למה התכוונתי ב'נוח'.

ואני מעריך את הכנות שלך כשאת מודה, כפי שכתבתי בתגובתי הקודמת לירדן (ובניגוד לדעתו על מתי טבעונים ישמחו), ש''אם תכריז על זה כדרך חיים יתקפו אותך בצדק כמו פדופיל שאונס רק לפעמים''. כל הטרמינולוגיה הדמגוגית הטבעונית מרוכזת במשפט אחד קצר וקולע.

ההיסטוריה תשפוט מה עובד ומה לא, ניפגש (אני מקווה) עוד עשר שנים ונראה הכצעקתה.
דרוש הסבר 619279
אני מבין את התסכול.
ופעם זה היה יותר פשוט- למשפחה המורחבת היו תרנגולות בחצר, שסיפקו את החלבון בתפריט, ובשר אכלו פעם בשבוע לכבוד שבת.

>>לא יכול להיות שהסבל שלהן בריא לגוף ולנשמה

מסכים בעקרון. אמרו לי על דגים שגדלים בחוות (בתוך גדרות בים) שהצפיפות גורמת להם לסטרס שהופך אותם להרבה יותר פגיעים למחלות, ולכן מאכילים אותם אנטיביוטיקה.
אני יכול להעיד על התרנגולות בצרפת שהן הרבה יותר טעימות מאחיותיהן בארץ, תוצאה של תנאי גידול שונים אני מניח (אבל לא יודע), ולא מהיותם זנים שונים.

>>התעשיין תמיד ישאף ליעל את העסק שלו ולהרוויח עוד שקל והצרכן תמיד ירצה לחסוך שקל

זה לא תמיד לרעת החיות.
אם יורשה לי לצטט את המאור הגדול
"The History of every major Galactic Civilization tends to pass through three distinct and recognizable phases, those of Survival, Inquiry and Sophistication, otherwise known as the How, Why and Where phases. For instance, the first phase is characterized by the question, 'How can we eat?' The second by the question, 'Why do we eat?' And the third by the question, 'Where shall we do lunch?"'

בכל ענף כלכלי קשת המוצרים נעה מהבסיסיים השווים לכל נפש (המכונים קומודיטי- לדוגמה מים מהברז) וכלה במוצרי הפרימיום האקזוטיים (פרייה במבצע 10 ש"ח לליטר)

ככל שרמת החיים עולה הצרכן צורך יותר ממוצרי הפרימיום. אני חושב שפלח השוק של ביצי החופש גדל מאוד בעשרים השנים האחרונות, על חשבון הביצים הרגילות, וכנראה ימשיך לעלות. במקביל ישנה זליגה של תכונות מוצרי הפרימיום אל מוצרי הבסיס (במקרה של הביצים סתם מאכילים את המטילות התעשייתיות קרוטין כדי שהחלמון יהיה צהוב יותר). בארה"ב סניף מקדונלדס מלא הפך לסמל לשכונות עניות, כי מעמד הביניים כבר צורך מזון פחות בסיסי.

במקביל למודעות הגוברת והולכת לאקולוגיה (מס וקנסות על זיהום, אפילו בארץ התעשיה הפטרוכימית זכתה להרגיש את נחת זרועה של הרגולציה) מתחילה מגמה של שמירה על זכויות בעלי חיים, שחלקה וולונטרית (בתעשיית הקולנוע הכיתוב "No Animals Were Harmed" ובתעשיית הקוסמטיקה סמל הארנבת) ובחלקה רגולטורית (איסור מכירת כבד אווז) שבאה לידי ביטוי בארץ בחוק צער בעלי חיים.

ותכלס?
כדי לשפר את תנאי המטילות את לא צריכה לשכנע אותי להפסיק לצרוך ביצים, כי מאות מיליוני עניים בעולם לא יאכלו אגוזים כתחליף.
אני חושב שהדרך היעילה ביותר היא להטיל (הא הא) רגולציה על המגדלים- אפשר להתחיל עם מינימום שטח רצפת לול למטילה. ממילא קיימות מכסות על הלולים, אז מנגנון רגולטורי כבר יש, כל מה שצריך זה להוסיף לו תוכן.
כמו שהוסיפו לחוק צער בעלי חיים תקנות הלעטת אווזים, כך גם אפשר להוסיף לו תקנות גידול מטילות.
ואז להמשיך בשיטת הסלאמי (הא הא) ולהוסיף עם הזמן עוד ועוד רגולציה. המגדלים עוד יוכלו לשמוח בחשבון הכולל כי מחירי הביצים בפיקוח ואפשר יהיה לתת להם סוכריה בדמות העלאת תעריפים, וזה מה שאמרתי שאני מוכן שהביצים שאני קונה יתייקרו קצת.
דרוש הסבר 619334
אגוזים במקום ביצים? אין קשר חוץ מקשר מילולי. ביצים הם לא מזון עוני חוץ מאצלנו שהמחיר שלהן "בפיקוח", אם כבר קמח חומוס הוא מזון עוני בעולם וזאת המקבילה הטבעונית לביצה. אפילו בארץ זה יותר זול מביצים.
בתור אדם מצפוני שלא רוצה לקבל החלטות אפילו בשביל הכלב שלו, לא מסתדר שאתה מחכה למחוקק שיסדר לך את המצפון, כי כשביצה תעלה 10 שקלים באמת המצפון שלך לא ייתן לך לקנות. זה עוד לפני שתעשיית ביצים וכל התעשיות מהחי והמת יחוסלו כליל בשיטת הרגולציה והסלמי.
באמת חסר לך ידע, כדאי לך לעשות הכרות עם קמח החומוס (או העדשים או קמחים אחרים) כבר מעכשיו, זאת הכרות נעימה ומפתיעה.
דרוש הסבר 619336
ומה לגבי ההצעה שלי לפעול בכוון של רגולציה על הלולנים?
יש לזה בסיס חוקי איתן. כל מה שהלובי צריך לעשות זה לשכנע את הרשויות שהצפיפות הנוכחית מהווה עברה לפי חוק צער בע"ח, וחייבים להסדיר את זה.
ואם לא ילך אפשר אפילו לשכנע אותן עם בג"ץ, כמו שהצליח לעשות המאבק בפיטום אווזים.
דרוש הסבר 619359
זאת תשובה ארוכה ואין לי זמן (וכוח) לשבת על זה עכשיו, אבל באמת אני רוצה לכתוב מאמר שגם יענה לך. רגולציה של התנאים במשקים לא תפעל משום בחינה, לא כלכלית, לא הומנית, לא הזמן שזה ייקח, להיפך, רגולציה תנציח את המצב. סתם חומר למחשבה ולא כטיעון, אתה יודע כמה זמן לקח לחוק האווזים בארץ להגיע למצב שהוא היום? בערך 20 שנה. גם עכשיו הוא כמעט לא עבר בגלל שני טיפשים, טיפשים עלובי נפש ממש, השרים שמיר ואהרונוביץ'. רק כשהם הותקפו בפייסבוק נפל להם האסימון והם הסירו את ההתנגדות. תודה לאלוהים על פייסבוק.
יש בסיס חוקי, נכון, חוק צער בעלי חיים, אסור לאדם בישראל להתעלל בבעל חיים או להרוג אותו סתם – לאכול אותו זה סתם – וצריך רק להחיל את החוק על חיות "התעשיה". כשהכנסת תהיה טבעונית זה יקרה, והכנסת תהיה טבעונית. אם דיברנו על החייל הפסיכופת שטיגן ציפור חיה, כולם הזדעזעו רק שאין הבדל בין זה לבין מה שעושים לחיות בתעשיה, אבל כשזה בתעשיה זה תקין, זה נראה לנו דרך העולם.

עד שאני אתיישב לכתוב על הנושא הגדול הזה, תענה לי:
למה אתה רוצה רגולציה בביצים?
האם זה כדי לא להיות אכזרי אל התרנגולות?
אם כן, האם זה כי אתה מזדהה עם הסבל שלהן או כי אתה חושב שככה הבשר שלהן והביצים יהיו יותר בריאים ו/או טעימים לך?
היום תרנגולות יושבות כל החיים על מוט ברזל דק, חותכים להן את המקור כדי שלא יפצעו אחת את השניה, על כל תרנגולת מטילה זורקים לפח אפרוח זכר או גורסים אותו, הן יושבות בצפיפות שכל סנטימטר מחושב, מרעיבים אותן כדי שיטילו יותר, משאירים להם אור דלוק בלי הפסקה כדי שיטילו כל הזמן, מחשמלים אותן אחרי שנה או פחות או יותר, אני לא יודעת אחרי כמה זמן, וגורסים אותן למאכל לתרנגולות שיבואו אחריהן.
אז אתה רוצה רגולציה כדי שיהיו ביצי חופש, מילה יפה ללא משמעות, התרנגולות לא יישבו על מוט בכלוב אלא יהיו על הקרקע, זה הדבר היחיד שייחסך מהן ובמקומו תבוא התעללות אחרת. זה גם יייקר את הביצים בערך פי שתיים, כי מקום הוא כסף ביחס אכזרי של אחד לאחד. אין פיקוח על תרנגולות חופש, יש פיקוח על תרגולות אורגניות אבל אני בספק אם זה נוגע לתנאים שלהם ולצפיפות, כי מטרת הפיקוח היא להבטיח את האורגניות שלהן, כלומר שהן אוכלות אוכל אורגני, אולי לא אוכלות את האחיות המתות שלהן.
תרנגולות בטבע מטילות 10-20 ביצים בשנה, הן מטילות כמה ביצים, דוגרות עליהן, מגדלות את האפרוחים, מטילות עוד מחזור, ואז בא החורף ולא מטילים יותר. התרנגולות בלול, אפילו התרנגולת בחצר שלך, מטילות כל יום ביצה, 365 ביצים בשנה! כי כל פעם שהיא מטילה אתה לוקח את הביצה והגוף שלה מצווה עליה להטיל עוד ביצה. היא לא יכולה לעשות כלום נגד זה. במשקל זה שקול ללהוליד תינוק כל שבוע. וזה גם כואב לה, לפי הקרקורים. מישהי סיפרה על תרנגולות חצר שפתאום "נכנעות", מהיום למחר הן מתות על האדמה. ביצי החופש המדומות בארץ הן לא ביצי חצר, הצפיפות היא צפיפות של סוללה, התרנגולות מגיעות כרגיל ממדגרית נורדיה או כל מדגריה אחרת, הטינופת עוד יותר גרועה, הטירוף אותו טירוף, ה"חופש" נועד להבטיח שתרנגולת תוכל לברוח כשתוקפים אותה בגלל תנאי הצפיפות, אז למה קוצצים להן את המקור? כי החופש הוא בלוף.

בכל זאת כתבתי די הרבה, ולא בסטנדרטים המחמירים הנדרשים ;-) אבל רציתי לענות לך. ודיברתי רק קצת ורק על ביצים, ורק על צד אחד של הסוגיה. לא מצאתי תמונות של ביצי "חופש" (תמונות לא מטעם), אז תסתכל על פטם חופש, הם לא יושבים בסוללות, תרנגולי הודו ואפרוחים שהם החזה עוף שלנו, המאכל הכי יומיומי, מה יותר ישראלי משניצל וסלט, הכי ישראלי, הכי בינלאומי, הכי חדר אוכל בעבודה, הכי אוכל מנחם, הכי אימהי.

אין דרך לנצל את בעלי החיים שלא כרוכה באכזריות ומוות. אני חושבת שקצת התבלבלתי בינך לבין הפונז אז סליחה, אבל שניכם כותבים דברים דומים על רגולציה. הפונז, אחרי מאבק איתנים ;-), כתב על בשר " אני עושה 'שמיניות באוויר' כי נוח‏ לי בעיקר, וגם טעים לי." אז נכון שכרגע רוב השוק לא טבעוני וזה פחות נוח, אבל זה משתנה במהירות מסחררת, ראית את פרסומת הענק של אלפרו? אם שווה להם להשקיע כל כך הרבה כסף בפרסום אז הם יודעים הכי טוב. גם יותר נוח לא למחזר מאשר כן למחזר, אז תשכח מנוח. וטעים זאת לא סיבה.

יש ויכוח גם בין טבעונים באיזה גישה לנקוט, האם לקדם את הטבעונות בגישה רגולטורית צעד אחרי צעד או בגישת האבולישניסטים. אבל שיהיה לך ברור שהמטרה של שני הזרמים היא אותה מטרה והיא חיסול תעשיית בעלי החיים, א
דרוש הסבר 619360
הפיסקה האחרונה השתרבבה בטעות זה ללפעם אחרת, יש דברים יותר בוערים כרגעץ
דרוש הסבר 619370
רק להבהיר שאני השתמשתי במונח 'שמיניות באוויר' בעקבות הניסוח שלך, אבל לדעתי בצורה הבסיסית ביותר אין פסול עקרוני בלאכול בעלי חיים. השמיניות אולי קורות כי אני מנסה לדבר בשפה שלך, אבל לא בגלל שיש לי בעיה לשכנע את עצמי מה נכון או לא נכון לעשות.

ועוד ניטפוק - לאכול משהו זה לא סתם. תשאלי את מאסלו והפירמידה שלו.
דרוש הסבר 619431
>>עד שאני אתיישב לכתוב על הנושא הגדול הזה, תענה לי:
>>למה אתה רוצה רגולציה בביצים?
>>האם זה כדי לא להיות אכזרי אל התרנגולות?
>>אם כן, האם זה כי אתה מזדהה עם הסבל שלהן או כי אתה חושב שככה הבשר שלהן והביצים יהיו יותר בריאים ו/או טעימים לך?

אני רוצה רגולציה בביצים כדי
א. לא להתאכזר לתרנגולות באופן לא מידתי.
ב. לא להתאכזר לרנני ואחיותיה באופן לא מידתי.

אני לא מזדהה עם הסבל של התרנגולות. אם תרנגולת היתה רואה אותי סובל גם היא לא הייתה מזדהה עם הסבל שלי. אני לא רוצה להתאכזר אליהן מעבר לנדרש כדי שאנחנו בני האדם ננהג בצורה מוסרית יותר.
כתוצאה מבורכת אבל לא כשיקול מרכזי (כי אז הייתי משלם כפול על ביצי חופש) אני חושב שמזון שיוצר תחת פחות סטרס של בע"ח יהיה בריא יותר וטעים יותר.

וכשם שנחקק חוק למניעת עישון במקומות צבוריים כדי למנוע סבל מהלא מעשנים כך ניתן לשפר את היחס לבע"ח בחוק כדי למנוע סבל מרנני גיראףראף ואחיהן לדרך.
דרוש הסבר 619512
אני אוכל עוף כי "אם תרנגולת היתה רואה אותך סובל היא לא היתה מזדהה עם הסבל שלי". אני חושבת שאתה מדבר ברצינות כי זה מסתדר עם הדעות שלך על הכלב שלך, אני מאד מקווה שהכלב "יחנך" אותך. אני מאמינה שהוא יחנך. יש מגזר בארץ שבציורים שעל המצעים של הילד צריכים להיות רק בעלי חיים שהתורה מרשה לאכול אותם, כשהילדים האלה רואים כלב הם צורחים בפחד, וכשהם רואים גדי הם רוצים לאכול אותו. זה לא מטבעם של ילדים אבל זה מה שהם למדו. ילדים כאלה אחר כך מטגנים ציפורים חיות. (תמונה קשה)
דרוש הסבר 619542
קראתי את המאמר שקישרת בתגובה קודמת על גידול פטמים למאכל, זה מטריד וההרגשה מאד לא נעימה.
אני בטח אזכר בו בפעם הבאה שאוכל עוף, אבל זה לא יגרום לי להמנע.

אני רוצה לחדד את השאלה עבור מה את נלחמת. אני מקווה שזה לא ישמע לך קנטרני. המטרה שלי היא להבין את הכללים המוסריים שלך מתוך דוגמאות.

בואי נחזור רגע לאינואיט שלנו מהמאה ה 18: הוא מטפל יפה בכלבים שלו והללו מושכים את המזחלת בחדווה. הוא דג דגים למאכל ומשתמש בעצמותיהם. הוא צד כלבי ים למאכל, ואם יש לו מזל לוויתן, ומשתמש בעורם, עצמותיהם ושומנם. כל זאת נעשה בהרמוניה עם הטבע. האינדיאנים מעולם לא טענו לבעלות על הטבע אלא השתלבו בו.
האם יש לך טענות כלפי האינואיט?

עכשיו האינואיט כבר במאה ה 21: חי באזור הארקטי ושומר על מסורת אבותיו אבל הפרקה שהוא לובש ממולא בקואולופיל והוא משלים קניות במכולת. האם זכותו (בעיניך) לצוד כלבי ים ולאכול את בשרם עדיין עומדת (אם בכלל היתה לו כזו בעבר) ?

האם כאשר תרנגולות מטילות מסתובבות חפשי במשק ומטילות ביצים לפי דרכן הטבעית מותר לנו לחמוס להן את הביצים ולאכול אותן בארוחת הערב בחווה?
ומה עם לחלוב את העז שמסתובבת בחצר?

יש שני קודקודים של מוסר שמהם נגזרת הדאגה לחיות - האחד הוא הסבל שאנו גורמים להן והשני הוא הזכות שלנו לנצל את המשאבים שהן מעניקות לנו.
אם מדובר רק על הסבל ואין לך בעיה מוסרית עם זה שנאכל ביצים של תרנגולות מאושרות שמסתובבות בחצר ומאזינות למוצרט, אז בעצם הבעיה היא עם התיעוש של ענף המזון, ולא עם הזכות שלנו להשתמש במוצרים מהחי.
באופן תאורטי לחלוטין- נניח והעולם היה מתקדם ואף פרה לא היתה נשחטת עוד, האם היתה לך בעיה מוסרית עם מזון שעשוי מנבלות?
דרוש הסבר 619564
אריק היקר, אתה לא ידעת את זה ותיזכר בזה בפעם הבאה, ותקרא שוב את המאמר ותיזכר גם בפעם אחרי הבאה, ותיכנס לדפים הטבעוניים ותראה יום יום דברים אחרים שלא ידעת. אתה גמור.
אין לי "כללים מוסריים", בחיי, אני לא יודעת למי יש, בשוליים יש תחומים אפורים, אנחנו מדברים על הברור והמובן מאליו והמתועב והעצום ברמות שאי אפשר לדמיין, עזוב את כל זה, אתה פשוט לא צריך את זה! #מחייכת ומחזיקה אצבעות מאחורי הגב
דרוש הסבר 619574
מי יודע, אחרי שהפסקתי לעשן הכל אפשרי :)
אבל אם להשוות שוב לעישון, המעשנים היו בשיאם לא יותר ממחצית האוכלוסיה הבוגרת. הקרניבורים רוב מוחץ.
גם אם הצמחונים יכפילו את אוכלוסייתם האפקט על תנאי המחיה של המטילות הפטמים והבקר יהיה זניח. רגולציה נשמעת לי כמו פתרון הרבה יותר יעיל לשיפור תנאי המחיה של בע"ח למאכל.
אם אני מבין אותך נכון הצמחונות היא אמצעי ולא מטרה בפני עצמה. את המטרה אפשר להשיג (לכאורה, לכאורה) גם בלי ויתור על ביצים ובשר.
דרוש הסבר 619595
הכל אפשרי. ומספיק עם מיליון השוואות, שום דבר לא דומה למה שאנחנו מדברים עליו.
אם יתחשק לך לדבר איתי (בלי פילוסופיות רק תכלס, בענייני טבעונות והפסקת עישון) תכתוב לי ל bentugar ב walla
מישהי למעלה התחרפנה ואני מתחפפת. להתראות!
דרוש הסבר 619600
אני מנחש שאת לא באמת עוזבת - מיסיונרים בדרך כלל לא עוזבים מרצון.

לדעתי את עושה שירות דב למטרה שלך בדיון הזה. את מציירת את הטבעונים ככת של קיצוניים שטופי מוח, לא שונה מכיתות דתיות אחרות שאנחנו פוגשים כל הזמן. אני לא חושב שאפשר לייחס למידע שאת נותנת רמה של אובייקטיביות מעבר לזו של מחזיר בתשובה.
דרוש הסבר 619362
אין לי מושג לגבי מקומות אחרים בעולם, אבל בארה"ב (Trader Joe's) קניתי דרך קבע "ביצי חופש אורגניות" במחיר זול יותר משל ביצים רגילות בארץ. ביצים רגילות אפשר להשיג בחצי המחיר משל ביצים בישראל, וזאת לא באיזה קוסטקו אלא בחנות השכונתית. הפיקוח נועד כמובן לדאוג למגדלים, והוא כנראה מגשים את ייעודו.
דרוש הסבר 623404
כעבור חודש וחצי
אני יכול לדווח על שינוי התנהגותי - אני קונה כעת ביצים בגודל M במקום ביצים בגודל L שנהגתי לקנות מאז ומעולם.
זאת הפשרה שעשיתי עם המצפון שלי מתוך הנחה שתרנגולת שמטילה ביצה בגודל M סובלת פחות מאחותה שמטילה ביצה בגודל L.

הייתי מעדיף ללקט ביצים מהלול הפרטי בחצר שלי שם התרנגולות ישירו קטעים נבחרים מ"צלילי המוזיקה" אבל אנחנו חיים בעולם תעשייתי בו קיימת התמחות.
דרוש הסבר 623417
מצד שני ייתכן שכמות החלבון (ושאר רכיבים תזונתיים) בשתי ביצי L שווה לכמות שבשלוש ביצי M, ז"א שעבור אותם ערכים תזונתיים אתה דורש שלוש הטלות במקום שתיים.

ואני כבר מזהיר שאם תאמר שמבחינתך אתה ממילא תמיד אוכל בארוחה ביצה אחת, אני אספר לך איך אני מנטרל את עליית מחירי הדלק באותה שיטה (קלישאה טוקבקיסטית ידועה כמובן).
דרוש הסבר 623418
אני אכן משתמש ביותר הטלות, אבל כאלה (וזו הנקודה) שטבעיות יותר לתרנגולת וגורמות לה פחות סבל.
דרוש הסבר 623422
אני לא בטוח שאחוז הביצים המוטלות בגודל L מושפע מרמת הצריכה שלהן. מה יכולת ההשפעה של הלולן על גודל הביצים שהתרנגולות שלו מטילות? האם תרנגולות יותר גדולות מטילות ביצים יותר גדולות? אם כן, האם הכאב שחשה תרנגולת בגודל M המטילה ביצה בגודל M הוא דומה לכאב של תרנגולת בגודל L המטילה ביצה בגודל L?
דרוש הסבר 623423
אני חושב שגודל התרנגולת לא בין המשתנים הראשיים המשפיעים על מידת הסבל שלה בהטלה. גודל הביצה כן.
הנה מה שאנונימוס מצטטים מבטאון ארגון מגדלי הביצים (ההדגשה שלי)
"תופעת צניחת צינור ההטלה מתעצמת עם עליית קצב ההטלה והעלייה בגודל הביצה... צניחת צינור ההטלה עלולה לגרום למות התרנגולת בעת ההטלה, כתוצאה מהיפוך של חלק מצינור זה ויציאתו דרך הביב. בתרנגולות פגועות נמצאו כתמי דם באזור הביב ועד צניחת צינור ההטלה בכ-‏2 ס"מ מעבר לקו החיצוני של הביב... במשך שנים, צניחת צינור ההטלה הייתה מהגורמים העיקריים לפגיעה הכלכלית בענף ההטלה. מצאנו כי התופעה מתעצמת בהטלה מוגברת של ביצים גדולות... כתוצאה מדרישות השוק לביצי מאכל גדולות, יובאו לארץ תרנגולות מקווים גנטיים של מטילות ביצים גדולות יותר. לצערנו, ניסיונות אלו נכשלו בגלל הופעה חוזרת בתדירות גבוהה של צניחת צינור ההטלה, הגורמת לתמותה מוגברת של המטילות..."
פרידלנדר, מיכאל, יצחק מלכא ואבי רוזנשטראוך. "השפעת המאזן המינרלי וההורמונלי על צניחת צינור ההטלה במטילות", משק העופות, נובמבר-דצמבר 1998, עמ' 29-31.
(סליחה על גניבת הפתיל, אבל מזמן רציתי לשאול) 623425
למה תרנגולות מטילות ביצים לא מופרות?
(סליחה על גניבת הפתיל, אבל מזמן רציתי לשאול) 623435
גיגלתי את השאלה שלך ומה שהבנתי שזה כמו המחזור ביונקים. הביצה יוצאת בין אם מופרית או לא מופרית. כל עוד יש תרנגול בסביבה סיכויים מצויינים שהיא תצא מופרית, אבל התרנגולת לא יודעת ותדגור ללא אבחנה על ביצים מופרות ולא מופרות.
(סליחה על גניבת הפתיל, אבל מזמן רציתי לשאול) 623441
גארי יורופסקי אמר בהרצאה שלו בסרקאזם שביצה היא וסת של תרנגולת ודבש הוא קיא של דבורים. על זה כתב אחראי פינת החי של קיבוץ משמר איילון מסמך שלם, והסביר את ההבדלים בין תרנגולת לאישה /-: זה הפך לתנ"ך של הקרניסטים, כולם מצטטים אותו, המדהים הוא שאין משפט אחד נכון בכל מאמר הביקורת, ממש לא משפט אחד, רק שאף טבעוני כנראה לא טרח לקרוא אותו.
מאמר ניתוץ השטויות של אחראי פינת החי, לא שלם עדיין.
(סליחה על גניבת הפתיל, אבל מזמן רציתי לשאול) 623442
אולי הקישור הזה עובד
(סליחה על גניבת הפתיל, אבל מזמן רציתי לשאול) 623444
(משמר השרון ולא משמר איילון)
(סליחה על גניבת הפתיל, אבל מזמן רציתי לשאול) 623453
המאמר המקורי:
בניגוד למאמר התשובה, הוא משתדל לפחות להביא מקורות לטענותיו.

כבר על ההתחלה: המילה "פסיכופט" מופיעה שם רק 4 פעמים, מהם אחת היא ציטוט מהמקור של יורובסקי. האם אני מקשר לדף הנכון?

דוגמה בעייתית מתוך מאמר התשובה:

" קופים אינם חיות טרף ואין להם ציוד לטרף. העובדה שהם תופסים מדי פעם בעל חיים שמזדמן להם, אינה מגדירה אותם כחיות טרף אלא כאומניבורים התנהגותיים. העובדה שקופים למדו לדוג טרמיטים בעזרת מקל מתוך הקן שלהם, אינה אומרת שהם חיות טרף, אלא שהם חכמים כמעט כמונו, וגילו שיטה נוספת להשגת מזון.
בעבר נהגו בגני חיות לתת לקופים ולגורילות בשר, מתוך מחשבה שאנו בני האנוש זקוקים לבשר, וכך גם קופי האדם שכל כך דומים לנו. המנהג הזה הופסק כשהתברר שבשר גרם לתחלואה בקרב קופים אלה. אבל בעיני המומחה מר אלינסון קופים הם חיות טרף, נמרים ממש."

אבל במאמר הדוגמה לקוף טורף היא http://en.wikipedia.org/wiki/Tarsier#cite_note-EoM-1... ולפי ויקיפדיה זוהי דוגמה ייחודית של קוף טורף (לא סתם אוכל כל). שימו לב שבמאמר הוא משמש כדוגמה לבעל חיים טורף עם ציפורניים.

אשמח לקרוא מאמר תגובה מגובה באסמכתאות לטענות. כמוכן, עדיף להמנע משימוש במינוח כמו "שטויות" ולהתייחס ברצינות לטענות.
(סליחה על גניבת הפתיל, אבל מזמן רציתי לשאול) 623443
האם זה קיים גם בטבע, או שבני האדם השביחו את התרנגולות לפעול בחוסר יעילות שכזה?
(סליחה על גניבת הפתיל, אבל מזמן רציתי לשאול) 623456
בטבע זה אותו מנגנון אבל ההסתברות שלא יהיה תרנגול בסביבה היא זניחה ולכן ממש מעט ביצים אינן מופרות.
דרוש הסבר 623437
ראשית, כיף לשמוע ששמח לכם, אף פעם לא נמאס לי מסיפורי כלבים, ולשמוע את זה בפורום המוזר הזה זה בכלל נדיר.
לגבי הביצים צר לי, הכוונה שלך טובה אבל זה לא מועיל. אותן תרנגולות מטילות את כל הגדלים, הן "הושבחו" גנטית להטיל ביצים גדולות. הן גוססות ומטילות, ראיתי את זה וסיפרתי כאן (אז אמרו לי שאני מאנישה:). מדי פעם הלולן עובר ומוציא את התרנגולות המתות, כשמזדמן לו. הבעיה היא שהביב כל כך פצוע שאולי הביצה הקטנה הבאה היא שתהרוג אותה. או הניקורים של התרנגולות האחרות בביב הפצוע. אני מצטערת. נראה לי שאני לא צריכה להביא לך חומר כי אתה כבר יודע איפה למצוא, אבל בכל זאת אתמול מישהו עבר במקרה ליד לול וצילם, את העולם ההזוי. זה לא רק ההטלה ולא רק גודל הביצים, כבר ראית ואתה יודע את זה. ביצי חופש הן אותו דבר בדיוק, תגגל "ביצי הגליל": "על פסגת הר גלילי הנושק לעננים, שוכן מקום קסום המשקיף אל הרים ושדות פורחים – זהו משק ביצי הגליל במושב צוריאל. שם, מתפנקות להן התרנגולות המאושרות שלנו הנהנות מתזונה בריאה ומאוזנת ומשקט ושלווה פסטורליים שניתן למצוא רק בגליל". אחר כך תגגל כדי לדעת מה זה באמת.
אריק, בלי חביתה לילד זה קיצוני, נכון? לאפות עוגה בלי ביצים זה כבר מופרעות, ככה כולם אומרים... זה לא מתקרב למופרעות ולקיצוניות של תעשיית הביצים. צר לי...
תעשיית הביצים כמו כל ענפי ה"תעשייה" המשוגעת הזאת.
אבל היה נעים לקרוא אותך.
דרוש הסבר 623455
תודה,
בתעשיה כמו בתעשיה. שיקולי התועלת מתגברים על הכל.
אבל העולם שלנו מתחיל להתקדם אל מעבר לתעשיה: בתהליך הפוסט תעשייתי בו הצרכן נוטל חלק בתהליך היצור, הוא מכניס לקדירה גם את השיקולים המוסריים שלו שנכנסים למשא ומתן עם שיקולי התועלת הכספית. נייקי לא רוצה את הפרסומת השלילית אז היא מוסיפה גרוש ורבע לשכר העובדות במלזיה, ומפחיתה להן כמה דקות מהמשמרת. כך גם יוצאות יוזמות כמו הארנבת על השמפו והקפה של סחר הוגן. השיקולים המוסריים שלנו לא גרמו לנו להפסיק לחפוף את הראש או להגמל מקפה עד אשר יפסקו העוולות, אלא מושכים לאט לאט אבל קבוע את המצוי לכוון הראוי.
החקלאות היא הענף הוותיק ביותר בכלכלה העולמית והכי "עולם ישן" מכל הבחינות (כולל סובסידיות ומכסות. לא רק אצלנו- גם במערב אירופה ובארה"ב). לכן המגמות הפוסט תעשייתיות מגיעות אליו אחרון. אבל הן מגיעות.
כבר עכשיו הביקוש למוצר הפרימיום "ביצי חופש" הכניס לתוכו את היצרנים הגדולים בארץ, שבהתחלה התעלמו מקיומו.
אני החלטתי על התרומה הצנועה שלי לבריאות המטילות. אם רבים ינהגו כמוני העומס הפיזי על המטילות יפחת וכולנו נהנה מביצים בריאות יותר, ואף אחד לא יצטרך להחרים אף אחד.
הרי בעולם מושלם שבו התרנגולות מטילות רק 30 ביצים בשנה ואורזות לנו אותן עם חיוך גם את היית אוכלת ביצים, לא?
דרוש הסבר 623458
אין שום בעיה לפתח תרנגולות שמטילות 300 ביצים בשנה עם חיוך, הבעיה שאושר התרנגולות לא מעניין אף אחד. את החקלאים זה לא מעניין כי זה לא מעניין את הצרכן/שווה כסף, ואירגוני זכויות בעלי החיים דוגלים בהפסקה מוחלטת של גידול בעלי החיים. הפרגמטיים שבינהם מדברים כשלב ביניים על תנאים סביבתיים. העובדה שאפשר להפריד בין התנאים הסביבתיים למצב המנטלי של החיה לא מעניינת אותם.
דרוש הסבר 623476
"אין שום בעיה לפתח תרנגולות שמטילות 300 ביצים בשנה עם חיוך", זה במפעל שמייצרים את התרנגולות בלי מוח של אוריאל גוריץ.
דרוש הסבר 623482
"החקלאות היא הענף הוותיק ביותר בכלכלה העולמית" - אתה בטוח? מן הסתם התקיים גם קודם סחר חליפין (בשלל צייד, עורות מעובדים, תכשיטים מגולפים וכולי).
דרוש הסבר 623532
המעבר מחברת ציידים-לקטים לחקלאות הוא הבסיס למהפכה הנאוליתית, ובין היתר איפשר לראשונה (חייב, למען האמת) ליצור עודפים שניתן לסחור בהם.
סביר להניח שבני האדם ביצעו עסקאות שניתן לקרוא להן כלכליות גם לפני כן (מחרוזת תמורת סכין) אבל לא היתה כלכלה, כי לא היו עודפים לסחור בהם.
דרוש הסבר 623457
אם את צודקת הרי שבכל לול, כולל גם זה של החופש, תוחלת החיים של המטילות תהיה נמוכה מאוד. האם זה אמנם המצב?
דרוש הסבר 623462
עבדתי ואף ניהלתי פעם לול רביה. נדמה לי שזה כמו ביצי חופש. מישהו אמר לי פעם שתרנגולת היא ייצור טיפשי ואכזר. אמרתי לו שאם יכניס 5000 אנשים לשטח של הלול, גם הם יהיו טיפשים ואכזריים. אני מאד אוהב ביצים ולא חושב להתחשב מאד ברגשות התרנגולות, לחסל את הלולים ולגדל תרנגולות חופשיות בחצר. אם נעשה את זה, נצטרך גם לדלל את בני האדם.
דרוש הסבר 623493
שמעתי את אותו הדבר על שלוש תרנגולות שגודלו בחצר מרווחת בארה"ב. למעשה, המילים המדויקות של העלמה‏1 שגידלה אותן היו "תרנגולת זאת חיה טיפשה ומגיע לה שיאכלו אותה"

___
1. הצמחונית, דרך אגב.
דרוש הסבר 623498
שמעתי את אותו הדבר על חתולים, למעשה הבחור‏1 שגידל אותם אמר שהם חיות כל כך טיפשות משמגיע להם שיעשו מהם צווארונים.

__________
1. הסיני, דרך אגב, צמחוני גם הוא.
דרוש הסבר 623496
אם בני האדם לא יאכלו ביצים נצטרך לדלל אותם? למה?
דרוש הסבר 623464
מזעזע, איפה צולם הלול הזה?
דרוש הסבר 623490
לא יודעת, הוא כתב שאפשר לשאול אותו בפרטי.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים