בתשובה להפונז, 11/09/13 18:32
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621532
משונה, הטחינה שאני מכין מקבלת טעם מריר מהר מאד.
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621533
שמת הרבה לימון מלח ושום כדי להרתיע את החיידקים?
:)
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621537
לא יודע אם הרבה אבל כן, אני שם את שני אלה. אולי הכלי האטום שלי לא אטום מספיק או שהוא לא מלא מספיק, כך שהאויר הכלוא מאפשר חמצון של כל מיני רכיבים או שיש בו מספיק חיידקים לבצע בטחינה את זממם. אנחנו מדברים על טחינה משומשום מלא, כן?
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621539
כן. אני אעשה ניסוי מבוקר ואדווח.
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621541
נהדר, תודה.
טחינה זה טעים 622276
מהלך הניסוי:

הכנתי טחינה בבית‏1 במוצאי יום כיפור(שבת), ואז גם אכלתי חלק ממנה, והשארתי אותה במקרר, אטומה בניילון נצמד. הטחינה שהוכנה לא היתה נוזלית, אלא יותר לכיוון הצמיגי.
מאז הקפדתי גם כל ערב לפתוח את הכיסוי פעם אחת לפחות + טעימה. ואז לאטום מחדש.
היום בערב (שלישי) - פתיחה אחרונה וחיסול שארית הטחינה עם פרוסת לחם.

תוצאות: עד סיום הניסוי, הטחינה שמרה על טעמה, גם אם היא קצת התמצקה והיא כמובן קצת פחות טרייה מטחינה שהוכנה זה עתה. לא הרגשתי מרירות, וודאי שלא טעם מקולקל.

1 כארבע כפות גדושות טחינה מלאה, בין חצי ללימון שלם, מים קצת יותר מהלימון. לאחר הערבוב, מלח + 2 שיני שום כתושות.
טחינה זה טעים 622290
תודה רבה. אנסה לשחזר את הניסוי ואדווח.
טחינה זה טעים 622294
מי קרח במקום מים רגילים יתנו תוצאה טובה יותר, אין לי מושג לגבי אורך החיים של הטחינה במקרר כי היא תמיד נגמרת באותו היום.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים