בתשובה לירדן ניר-בוכבינדר, 20/04/14 0:11
שוב אני מתחיל לשאול מה לרצות, מה לאכול 630913
מה שברור הוא שיש הפרזה במידת הקשר בין הרכב התזונה והבריאות. אם בוחנים את תוחלת החיים במדינות שונות נהיה די ברור שהקשר, כפי שאתה מציע, הוא חלש למדי.

כמו שאחרים טוענים, יש בבירור דיאטות שאינן בריאות, אך המאפיין הראשון שלהן הוא שכמות הקלוריות הכוללת היא גבוהה מדי ומאפיינים שניוניים (צריכת בשר, מוצרים מעושנים, סוכר וכו') מובילים לשינויים קטנים יחסית. נדמה שבריאותנים, טהרנים, טבעונים ושאר ירקות מעדיפים לבצע פעלולים אינטלקטואליים מרחיקי לכת כדי להימנע מהמסקנה הראשית (לאכול פחות וכנראה לעתים פחות תכופות) ולמסמס אותה למסקנות משניות ולא חשובות במיוחד.

מה שכן, יש לנו כיום יכולת להועיל לחלקים משמעותיים של האוכלוסיה ולשפר (גם בדיעבד) תוצאות של מחקרים על ידי הוספת בדיקות גנטיות פשוטות וזולות. למשל מי שזכה בשני עותקי A במקום מסויים ב DNA שלו:

נוטה להשמין ולחלות בסכרת הרבה מעל מי שזכה בשני עותקים של T, אבל אם יתעמל ויצרוך דיאטה ים תיכונית, ההשפעה תיעלם כמעט. יש עוד 6 או 7 מוטציות שיש להם אינטראקציה עם הדיאטה הזו ומוטציות אחרות שיש להן אינטראקציה עם צריכת אלכוהול, עישון ועוד.

כמובן שערבוב אוכלוסיות שיש להן, למשל, נטייה לעליה, ירידה ואי שינוי ברמות הכולסטרול כתוצאה מדיאטה מסויימת או משתיית יין אדום גורם לכך שתוצאות המחקרים יהיו חלשות יותר ושהם יהיו קשים לשיחזור בגלל שוני בהרכבי האוכלוסיה.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים