בתשובה להפונז, 10/05/14 9:51
שוב אני מתחיל לשאול מה לרצות, מה לאכול 632535
מוצרי החלב נחשבים כנכס תזונתי שיש בכוחו לשפר את כלל התזונה והבריאות. על כן, רשויות וארגוני בריאות בישראל וברחבי העולם ממליצים על צריכה של לפחות 3 מנות של מוצרי חלב (חלב, גבינה, יוגורט) ביום כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה לילדים ומבוגרים.

שרית עטיה שמואלי, דיאטנית קלינית

ד"ר מיכל גילאון, דיאטנית קלינית ואפידמיולוגית, יועצת מדעית למועצת החלב

חלב ומוצרי חלב זוכים בשנים האחרונות למקום של כבוד בקרב אנשי המקצוע בתחום הבריאות. לראיה, העולם המדעי, כולל ארגוני הבריאות המובילים בעולם וההנחיות הרשמיות שלהם (לרבות ארגון רופאי הילדים בישראל ומשרד הבריאות בארץ), אף לא אחד מהם יוצא נגד החלב ומוצריו, ולהיפך- רשויות וארגוני בריאות ברחבי העולם ממליצים על צריכה של לפחות 3 מנות של מוצרי חלב (חלב, גבינה, יוגורט) ביום כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה.

בארה"ב נבחרה "הצלחת שלי", במקום "פירמידת המזון" לייצג את ההמלצות התזונתיות החדשות. "הצלחת שלי" מחולקת ל-‏4 חלקים: פירות וירקות המהווים יחד כמחצית מהארוחה; וחלבונים ודגנים המהווים יחדיו את המחצית השנייה. לצד הצלחת מופיע חלק כחול נפרד למוצרי חלב1.

על פי הנחיות התזונתיות האמריקניות החדשות מומלץ (מגיל 9 ואילך) לצרוך לפחות 3 מנות מוצרי חלב ביום כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה. לגילאי 8-4 שנים מומלץ לצרוך לפחות 2.5 מנות ולגילאי 3-2 שנים מומלץ לצרוך לפחות 2 מנות של מוצרי חלב ביום.

ההנחיות החדשות מתייחסות אל מוצרי החלב כאל נכס תזונתי שיש בכוחו לשפר את כלל התזונה והבריאות. מוצרי חלב מהווים מקור מצוין לחלבון איכותי, לסידן ולרכיבי תזונה נוספים החיוניים לבריאות כמו: ויטמינים מקבוצה B, ויטמין A, אשלגן ומגנזיום1.

בניירות עמדה של האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים2,3, מודגש כי צריכת סידן מספקת, בשנות הילדות וההתבגרות, חיונית להשגת שיא מסת העצם ולהורדת הסיכון לשברים ולאוסטיאופורוזיס בהמשך החיים. בהנחיות ממליצים לרופאי הילדים לבצע הערכה לצריכת הסידן בילדים, ולעודד אכילת מזונות עתירי סידן. כמו כן, מדגישים כי מוצרי חלב הם מקור מועדף לסידן. ההמלצות לילדים גילאי 8-4 שנים הן לצרוך 3 מנות חלב ביום, ולילדים גילאי 18-9 שנים לצרוך לפחות 4 מנות חלב ביום.

בדו"ח מקיף, הכולל ריאיות ועדויות מדעיות בנוגע למניעה, הערכה, אבחון וטיפול במחלות עצם, ממליצים על צריכה מספקת של סידן וויטמין D, על ידי אכילה יומיומית של מזונות עתירי סידן. ההמלצות הן לצרוך לפחות 3 מנות חלב ליום, או שווה ערך מקבוצת החלב, כמקור יעיל וחשוב לסידן. כמו כן מומלץ לשמור על משקל גוף תקין ולבצע פעילות גופנית יומיומית4.

יש לציין כי ההמלצות לצריכת 3 מנות של מוצרי חלב ביום למבוגרים ולילדים (מגיל 9 ואילך) משותפות לארגוני בריאות רבים בעולם, כולל משרד הבריאות הישראלי5, החברה לרפואת ילדים בקהילה6, איגודי הלב האמריקניים7, איגוד הסוכרת האמריקני8, הוועדה הלאומית האמריקנית למניעה וטיפול ביתר לחץ דם9, המועצה האוסטרלית הלאומית לבריאות ולמחקר רפואי10, הקרן הבריטית לתזונה11, הקרן האירית ללב12, משרד הבריאות הצרפתי13 ועוד.

רוב האוכלוסיה (שעימם נימנים רוב מגיבי פורום זה) יסכימו עם ההמלצות ויראו בארגונים אלה מקור מהימן. לא חשיבה ביקורתית לא חקירה רצינית ולא שיקול דעת סתם מה שהממסד המושחת אמר. לדתיים יש את הרבנים ולחילוניים יש את הפסבדו מדע בשרות התאגידים והממסד. אין שום הבדל, האנושות לא התקדמה במילימטר.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים