בתשובה לרון בן-יעקב, 17/10/14 7:03
מתי הופנמה מלוא חומרתן של המנהרות 644257
אגב, בנט קרא בקבינט לפעולה כנגד המנהרות לפני שהופעלו ולפני ש"ירד האסימון" אצל הרמטכ"ל. דעתו לא התקבלה, והקבינט היה מוכן בנקודת הזמן ההיא להפסקת אש ללא טיפול במנהרות. אז, לדעתך, הוא היה יותר "בסדר" מהם ?
מתי הופנמה מלוא חומרתן של המנהרות 644384
איך יכול להיות שלרמטכ"ל הנוכחי ירד האסימון ביולי 2014 כשצה"ל ורמטכלו דאז כבר אמרו ב-‏2005 שמדובר באיום חמור ואסטרטגי? האם מדובר בשני דברים שונים, נניח אסימון וז'טון?
מתי הופנמה מלוא חומרתן של המנהרות 644385
זה אכן מדאיג. התשובה הטריוויאלית היא שזה לא אותו רמטכ"ל, אבל היא לבטח לא מגבירה את תחושת הביטחון. יש מצב שמי שהיה רמטכ"ל אז הוא היום שר הביטחון. שזה נשמע עוד יותר רע. אולי כשדב אנשלוביץ אומר אופטימלי, הוא מתכוון ליותר מזל משכל?
ואם לאור כל זה יש הרגשה שמקשה לישון בלילה, היא משותפת גם לי.
מתי הופנמה מלוא חומרתן של המנהרות 650944
הרמטכ"ל הפורש רא"ל גנץ אומר שהדרג המדיני היה מודע לקיום המנהרות בעזה לפני "צוק איתן".

האם סימן קריאה יכול לפזר ערפל?
מתי הופנמה מלוא חומרתן של המנהרות 650954
"מודע" זו מלה שיכולה לכסות את כל התחום שבין "שמע על זה מדי פעם, בין מאות האיומים האחרים על מדינת ישראל" לבין "ראה בזה את האיום האסטרטגי המרכזי". אמירה חסרת משמעות. לפי הדרך שבה צה"ל טיפל במנהרות נראה שהוא עצמו לא הבין נכונה את משמעות הענין ולא בנה את מה שנדרש כדי להתמודד אתו, אז מה יש לו לקטר על הדרג המדיני?
מתי הופנמה מלוא חומרתן של המנהרות 650962
לפי כל מה שהתפרסם בנושא משך ה-‏10 האחרונות, ההשערה שלי היא שזה יותר קרוב לאפשרות השניה שציינת. האמירה היא משמעותית ביותר במיוחד כשהרמטכ"ל אמור לשמור על שפה לא בוטה. ואכן, אני מסכים עם הסיפא של דבריך.
מתי הופנמה מלוא חומרתן של המנהרות 673208
והנה, מבקר המדינה כותב על טיוטת הדו"ח בעניין היערכות מערכת הביטחון לאיום המנהרות כי "טיוטת הדו"ח שהועברה מצביעה על פערים וליקויים, חלקם חמורים, בהיערכות לאיום המנהרות ובטיפול בהן. זאת בשנים שקדמו למבצע 'צוק איתן' ובמהלכו. כולל התייחסות למרכיבי הביטחון ביישובים".
מתי הופנמה מלוא חומרתן של המנהרות 644392
נראה לי שיש כאן הסכמה ביניכם על כמה נקודות ואני לא מרוצה מכך. לכן הרשו לי לשמש כפרקליט השטן.

הבדל בין "חמור" ל"דחוף". כמוכן, נניח שבשנת 2011 היו פועלים נגד המנהרות (במחיר לא קל). כמה זמן היה לוקח לחמאס לבנות אותן מחדש?

ועכשיו לשנת 2013. נחשפו מנהרות. מתחילה להתברר הבעיה. עד כמה שווה להשקיע משאבים בניסיונות חיסול המנהרות? האם זה מצדיק כניסה לעזה?

דרך אגב, בשנים הקודמות מערכת הביטחון השקיעה לא מעט משאבים במיגון הבתים באזור: מענה לאיום מיידי ומוחשי הרבה יותר. עד כמה משאבים היו צריכים להקצות מהמטרה הזו או ממטרות אחרי=ות כדי לטפל באיום המנהרות?

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים