בתשובה לdd, 26/01/15 22:21
נס הפוך 650071
במאמר מן השבוע החולף בוחר עמוס ידלין לתאר את היציבות היחסית שממנה נהנית ישראל בשנים האחרונות במשל "שבע השנים הטובות", ומושך אל תוך כך גם את התהפוכות בעולם הערבי ובמזרח התיכון כולו. על אותה יציבות סמך ידלין בעבר את הנכונות "לקחת סיכון" כאשר בכך הוא מתכוון למדינה פלסטינית.

אבל יש משהו במאמר האחרון שלא הופיע בקודמיו, וכבר במוטיב של הדברים מתייחס עמוס אל תהפוכות הרוח, מה בקלות סב הרוח על עקביו אשר עשוי להביא עמו את שבע השנים הרעות. "המאזן האסטרטגי הנוכחי משמר את המגמות החיוביות אך גם טומן בחובו פוטנציאל לתפניות שליליות וכניסה אל תקופה בטחונית קשה יותר." ושואל "שבע השנים הרעות?"

גם אני חושב שהמגמות לבוא שנת 2015 נמשכות. עסקאות הנשק של רוסיה עם אספקת הטילים המשוכללים לאיראן ולמצרים, ובפרט ההתקרבות האסטרטגית של רוסיה ואיראן מתוך מגמה להשתלט בעתיד על המרחב הערבי ועל המזרח התיכון כולו. המשך ההתעצמות של דעאש, כשלונות הקואליציה והנסיגה האמריקאית, התערערות הממלכה הסעודית החזקה והעשירה, המצוקה הרוסית שיש בה כדי להוביל אותה לתוקפנות ואולי להפך לפריקת עול של המדינות המוסלמיות הסובייטיות לשעבר.וכמו כדי להוסיף שמן על המדורה, עוד לא נודע מה יחולל הואקום שמותירה הנסיגה האמריקאית מאפגניסטן. מתימן ועד שוודיה- עולם סוער נרגש.

שבע השנים הרעות? שואל עמוס, ספק בתמימות ספק כדי לכסות עוד אפשרות בקשת התחזיות. חותם בשאלה אבל לא הולך את הצעד הנוסף כדי לומר או לפחות לתהות האם גם בשבע שנים רעות מותר ליטול סיכונים, ובכלל מאימתי אמור השלום לבוא בצורה של נטילת סיכונים.
נס הפוך 650072
איך יאמר וראש המפלגה שלו מופיע על המסכים ושונה דיבורים ריקים אשר כלל אינם דיבורים הם אלא מנטרות שנתקבע עליהן כיוון שהוא לא מסוגל להתפתח יחד עם הדיון. ''מהלכים, התנעות, ארה''ב, אסטרטגית, אזורי רחב''. וזה גורם לי לחשוב שבוז'י הוא לא רק נמושה, אלא גם ואולי בעיקר- פלגמט. משובש בקוגניציה, כאותו קיסר רומי פלגמט, שהניחוהו לשוטט באכסדרות ולהזות בגנים.

ועיקר מחצית דבריו יח''צ. ''שוחחתי עם בכירים אמריקאים'' ''יזמתי סיור עם עמוס ידלין'' ''נועדתי עם ראש הממשלה הצ'כי'' ורינה מסריח מוסיפה מהצד - מהלך אסטרטגי, נושא ונותן. יודעים אנשי התקשורת, את השלטון לא משיגים על פי מצע, כי אם על פי מסע. יח''צ. ביח''צ משיגים שלטון בישראל. ''דיברתי עם בכירים אמריקאים'' עאלק.

יש הבדל גדול, הבדל של שמים וארץ בין שמירה על ''הפרדה'' בין פיקוח על ההתיישבות, לבין הקמה של מדינה ערבית בלב הארץ. אם נדבר גלויות, ופרסנו הצדה את כל הדיבורים על ערכים ועל חירות ועל זכויות, שזה חשוב אבל מה שחשוב לשמאל באמת הוא ליצור הפרדה באמצעות הקמה של ספק מדינה ספק גטו פלסטיני ביהודה ושומרון.

אבל סופו של כל גטו להיפרץ.

זו רק שאלה של זמן. במוקדם או במאוחר הגטו הזה שצורתו כתר המוליך אל העברים- ייפרץ אל תוככי ארץ ישראל. שום ''גבול'' לא יעצור את ההתפרצות הזו, ושום ''חוק בינ''ל'' הסכם בינ''ל, ערובה בינ''ל לא יעצרו את ההתפרצות הזו. השאלה היחידה היא מה תהיה עוצמתה של המדינה הפלסטינית כאשר זה יקרה.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים