בתשובה למלאכי, 27/12/15 14:23
Photo shoot 670381
אני מאמץ בשתי ידי את הרעיון להקנות ערכים אוניברסלים במערכת החינוך. בכל מערכת חינוך.

אבל (קטן, רזה, חלש) - לפני שבכלל נדון בישימות הרעיון התאורטי הזה במערכת החינוך הפלסטינית (שהרי עליה אנחנו מדברים כאן), האם בתוכנו אנחנו עושים זאת? כי למיטב ידיעתי אין ״הקניית ערכים אוניברסליים במערכת החינוך, אפילו על אפם ועל חמתם של ההורים״ במערכת החינוך החרדית למשל, שעל הנייר אמורה להיות הרבה יותר נגישה לדבר כזה. האם חינוכם של נוער הגבעות משקף הצלחה בהקנייה כזו? האם ההומופביות שמתבטאת בדבריו של סמוטריץ׳ משקפת הקניה כזו?

למי מאיתנו שיש ילדים, יודע שחינוך זה בראש ובראשונה בבית. לא במערכת החינוך. נאיבי לחשוב אחרת - לפחות כאשר הדברים באים בקיצוניות כזו - משני הצדדים.
Photo shoot 670393
"למי מאיתנו שיש ילדים, יודע שחינוך זה בראש ובראשונה בבית. לא במערכת החינוך."

מי שקרא למשל את הספר של סטיבן פינקר The Blank Slate והדיון האיילי בעקבות המאמר של יובל, יכול לפקפק באמריה הנ"ל. פינקר מביא אסמכתאות שמראות שהשפעת ההורים על התפתחות הילד מתקרבת לאפס אחוזים.
Photo shoot 670400
לא מכיר את הדיון.

יכול אולי להעיד מהחיים סביבי, שלדרך שבה מתנהל הבית יש השלכה גדולה על עיצוב אישיותו והתנהגותו של הילד. בנוסף כמובן לאופי הטבעי, אבל זה לא רק זה או זה.
Photo shoot 670403
אני מאמין שקראתי בעבר, אבל אני לא זוכר. בכל מקרה, הטענה הזו נסתרת בבירור מהמציאות. יש אינספור קורלציות בין רמת ההשכלה של ההורים לזו של הילדים, בין המקצועות שהם בוחרים בהם, הדעות הפוליטיות והחברתיות שהם מחזיקים בהם ואלף דברים אחרים. הרבה יותר מאשר יש בין בוגרים של אותו בית-ספר.
Photo shoot 670418
ספר שלם שמוקדש לשאלת ההשפעות ההוריות מול ההשפעות החברתיות בגידול הילדים הוזכר פעם, ב תגובה 341233 .
Photo shoot 670406
אתה מתפרץ לדלת פתוחה. ראה המשפט האחרון בתגובה שלפניך.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים