בתשובה להפונז, 02/02/16 10:30
עמירה הס וזקני ציון 673061
יצא לך לפגוש באופן אקראי אמריקאים שהיתה להם דעה מנומקת על ישראל? לי לא יצא. ההתרשמות שלי היא שכמעט לאף אחד לא אכפת, והפרומיל שאכפת לו כבר בא עם דעה מגובשת ומחפש מקורות שיתמכו בדעתו. אם לא הס ולוי ימצאו מישהו אחר.
עמירה הס וזקני ציון 673073
יצא לי לפגוש אמריקאים, סינים, הודים, אוסטרלים, אפריקאים ואירופאים עם דיעה מנומקת על ישראל.
מעולם לא יצא לי לפגוש אדם שביקש לשמוע מדוע דעתו בעניין שווה כקליפת השום.
הדיעה (מנומקת או לא) קובעת. זה הדבר החשוב. כמו בקלפי, זה לא משנה מדוע הצבעת אלא למי הצבעת.
כשהדיעה השלילית נוצרת ע''י יהודים והמגמה אכן כזאת צריך להתעסק בבלימת הנזק ותיקון העוול במקום להתעלם או להקטין מחשיבותו.
עמירה הס וזקני ציון 673083
עם התיאוריה הזאת אי אפשר להתווכח. היא שקולה לאמירה שלאף אחד אין שום השפעה על דעת הקהל ואנשים אפריורית כבר קבעו את דעתם. בדומה אפשר לומר שלשר האוצר אין השפעה כי ממילא הכלכלה מזיזה את עצמה, ולפרסומות אין השפעה כי דעתך על ביטוח ישיר כבר מגובשת ולחדשות שאתה רואה אין השפעה עליך כי דעתך על דעאש, אוקראינה ומדיניות הפליטים של גרמניה כבר מגובשת. מעניין, מי לדעתך גיבש את כל הדעות שלך, עיון מלומד בויקיפדיה?
עמירה הס וזקני ציון 673090
אתה מקצין את מה שכתבתי. תחליף את "אין" ב- "יש יחסית מעט" ותקבל משהו יותר קרוב למה שהתכוונתי.

הדעה של הישראלים על המשבר באוקראינה היא דוגמא טובה כי הנסיבות דומות לדעות של האמריקאים על ישראל: מדינה רחוקה שאין לה השפעה ישירה עלינו אבל שלחלק מהאוכלוסיה יש מטען רגשי כלפיה. לדעתי לרוב הישראלים אין באמת דעה בנושא למעט ש"מסוכן שם". אלה שיש להם דעה הם בעיקר כאלה עם מטען מהבית (עולים מרוסיה / אוקראינה וקרוביהם, או אנשים שיש להם קרובים שמתגוררים שם) ואצל חלק הדעה נובעת ממטען רגשי ("פוטין הגבר"). איך אתה חושב שדעת הקהל בישראל תשתנה אם איזה אוקראיני יכתוב ספר על איך קרים זו בעצם טריטוריה רוסית מאז ומתמיד?
עמירה הס וזקני ציון 673095
אם האוקראיני הזה יעשה סיבובי הרצאות בקמפוסים בישראל, או יתראיין לערוץ 2 ולו פעם אחת, דעת הקהל כנראה תשתנה לא מעט.
איך אתה חושב שדעת הקהל בישראל תשתנה אם איזה יהודי כריזמטי אבל קצת פאשיסטי יפרסם הרצאה על איך אכילת בשר זה רצח ואוכלי בשר הם בעצם נאצים? הפתעה, אנשים מושפעים ממה שהם רואים.
ואגב, לדעתי להרבה יותר אמריקאים יש דעה לגבי ישראל, מאשר לישראלים יש דעה לגבי אוקראינה. מתי ראית פעם אחרונה הפגנה בקמפוס ישראלי בעד/נגד הכיבוש הרוסי באוקראינה? מתי הנשיא (ראש הממשלה) הישראלי הזכיר את אוקראינה ולו במילה אחת?
עמירה הס וזקני ציון 673145
"סיבובי הרצאות בקמפוסים" - מי ילך לשמוע אותו? "יתראיין לערוץ 2" - באיזה ספיח של המוסף הבינלאומי בין תמונות מרתקות של עדר כבשים בסוואנה לגילויים חדשים בנוגע לערי האינקה העתיקות.

אתה מדבר על גרי יורופסקי? לדעתי אתה נותן לו יותר מדי קרדיט.

גם בקמפוסים באמריקה לא בדיוק מפגינים כל שני וחמישי בנוגע לישראל, וגם בישראל היו הפגנות בנושא אוקראינה. לדעתי לפחות חלק מההבדל הוא שעל הראשונות אתה שומע בהרחבה ועל האחרונות לא. אתה צודק שלארצות הברית כמדינה יש מעורבות ישירה בנעשה בישראל ולישראל לא כל כך לגבי אוקראינה. בכל זאת אני לא בטוח שמעבר ל"אנחנו צריכים לתמוך בישראל" לרוב המוחלט של האמריקאים יש איזושהי דעה מגובשת או ידע לגבי מה שקורה באזורינו.
עמירה הס וזקני ציון 673164
אולי כדאי לציין שדעת הקהל לא נקבעת על ידי הרוב הדומם, אלא על ידי אלה שפעילים בתקשורת וברשת. וכבר הזכרתי את הענין שישראל מעוררת באומות המאוחדות מול הענין שאוקראינה מעוררת שם.

אבל, בעצם, בקשר לעובדות - בממוצע כל שני וחמישי מפגינים בנוגע לישראל, וזה רק כשסופרים את הפעילויות נגד ישראל. משם:
"in the 2014-2015 academic year, over 150 “explicitly anti-Israel programs” have taken place or been planned. This marks an increase of 30 percent from the same period last year, when the number of such programs was 105."

האמת שיחסית לימי השנה, זה אפילו קרוב יותר לכל ראשון, שלישי וחמישי.
עמירה הס וזקני ציון 673173
בארה"ב יש 2500 אוניברסיטאות ומכללות (ארבע שנתיות), בישראל יש אולי 25. אפשר לנרמל את המספרים.‏1 צריך גם לזכור שבארץ בני גילם של המוחים והמפגינים בארה"ב עסוקים בלהתחמק מעבודות רס"ר ואין להם כל כך פנאי להפגין ולפעול.

אני מסכים איתך לגבי קובעי מדיניות, לכן השתוממתי שהרושם שלך היה שאנשים מהרחוב מושפעים מהישראלים הנ"ל.

1 כשכתבתי כל שני וחמישי התכוונתי פר מוסד, אבל אני מוכן להעקץ בנקודה הזו.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים