בתשובה לארז לנדוור, 08/02/17 15:29
על חורבותייך ירושלים 689387
בירה מבקבוק היא בד''כ מפוסטרת ומחבית לא. לכן בירה מחבית נדרשת להיות טריה ביותר כדי לא להתחיל להתקלקל, ובירה מבקבוק מאבדת מראש את החיות שלה בגלל הפיסטור.
על חורבותייך ירושלים 689405
ברשותך אעשה קצת סדר.
תהליך הפיסטור נועד לשמור אבל פוגע בקשת טעמים שככל הנראה תזהה כמעידים על רמת טריות. הצריבה בלוע היא כאב מיותר ולא טעם וקשורה לפיסטור.
בירה מחבית ומבקבוק טריות (או עבשות) באותה מידה וזה לא קשור לפיסטור. הטריות היא בסה"כ הזמן שעבר מתאריך הייצור שבו הבירה התבקבקה לבקבוקים או התחבקקה לחביות.
ההגזה הנוספת כתוצאה מהשימוש במתקן מזיגה מחבית אינה קשורה לטריות אבל בהחלט משפיעה על הטעם.
לרוב בירות בוטיק (מבקבוק וחבית) טריה יותר מבירה תאגידית בשל חיי מדף קצרים. סיכוי קלוש שתקבל בירת בוטיק בת שנה. לרוב המכריע של הפאבים אין דרך לאחסן כיאות בירות בוטיק.

כשמדברים על "טריות" בהיבט של בירה מחבית מתכוונים בעצם לזמן שעבר מפתיחת החבית או נעיצת הקלאץ'.
ברוב המקרים בירה מחבית לאחר שבוע (בוטיק ותאגידית) תאבד טעמים או תתחיל לקבל גוון תפל או מעופש.
ישנן בירות וסוגי חביות ששומרים על הפיגורה שהחבית נפתחה גם לאחר שבועיים,חודש ויותר אבל הטעם שונה. לרוב מדובר בטווח של 4-7 ימים עד שהבירה מתעייפת.
טיפ: תחלופה גבוהה מבטיחה "טריות".

נושא הטריות קצת מבלבל כי בירות בגדול נמדדות ומוערכות עפ"י השתייכותן לסגנונות.
יש סגנונות שהטריות היא מעלה גדולה (חיטה, במיוחד בווארית) לעומת סגנונות שבהם היישון (לאחר או לפני הביקבוק) הוא האופן היעיל להבליט טעמים אחרים (מקורמל ומעושן). הבירה הכי רלוונטית לדיון "הטריות מהחבית" היא גינס שמוגזת אחרת והנפילה בטעם (כתוצאה מכשל ותחזוקה ציוד או ימים שעברו) תלולה במיוחד. הבירות הטובות באמת מגיעות מהמבשלות הזעירות (עד 50,000 בקבוקים בשנה). הבירות המצליחות בארץ נחשבות בעיני יודעי דבר לבירות בינוניות ומטה. למה מי נחשב ליודע דבר כשמדובר בשאלה של טעם? שאלה טובה.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים