בתשובה לנועה ו, 09/02/17 12:21
על חורבותייך ירושלים 689418
(לא תגובה ישירה לך אלא תגובה כללית לדיון)

בתור המגיב חסר הטעם, אני ממליץ על מבחנים עוורים כדי לנסות לבדוק מה אתם מעדיפים באמת. אני מזכיר את הניסוי של כהנמן(?) עם טיפת הלימון (שגרמה לטעם שונה של הבירה) אשר בהתאם לתווית גרמה לבירה להפוך לטעימה יותר או פחות. לכן: לא סתם מבחנים עוורים, אלא אולי אפילו מבחנים מטעים כדי לנסות לבלבל את חוש הטעם.
על חורבותייך ירושלים 689421
כן, רק שבאותה מידה אפשר להמליץ לך על טעימות עיוורות של הפסטה המועדפת עליך, הלחם המועדף עליך, השוקולד המועדף עליך וחלק הבקר המועדף עליך.
למה יצא הקצף (הה הה) דוקא על הבירה?
על חורבותייך ירושלים 689422
לדוגמה: מכיוון שבינתיים כולם במקרה אוהבים הרבה יותר את כל בירות הבוטיק (שיקרות בהרבה).
על חורבותייך ירושלים 689424
שלא תטעה. יש בירות בוטיק בינוניות אפילו כאן בישראל.
כל הבירות המצויינות בציון שייכות הן בוטיקיות. חלק מהמומחים מחשיב גם את מכבי המחודשת.
על חורבותייך ירושלים 689427
ובאותו מקרה כולם אוהבים יותר את הפסטה תוצרת בית /טריה ולא יבשה, את לחם השיפון המיוחד (שתאמין לי עולה הרבה יותר מלחם רגיל), את השוקולד תוצרת חוץ שעולה הרבה יותר מהחברה הנפוצה יותר, את נתח הבשר המסוים אצל הקצב המסוים שעולה פי שלושה מבשר אחר ברשת נפוצה, וכו'.
בכל המוצרים האלה, מחירי מוצרי ה"בוטיק" יקרים משמעותית - יותר מאשר בבירה לעיתים - מהמוצר הנפוץ והזול יותר.
על חורבותייך ירושלים 689431
אבל השאלה היא האם יש לזה הצדקה? כלומר: יש לזה הצדקה בגלל שהבוטיקים מצליחים לגבות מחיר גבוה יותר. אבל האם באמת מוצדק לשלם את זה?

כאשר אתה מייצר בעצמך, ברור שתחשיב את זה כטעים יותר. מצד שני, אני מניח שבמקרים רבים זה פשוט לא נכון. קל הרבה יותר לפספס בבישול ביתי.

לעניין שוקולד: אני זוכר שכל שוקולד שהבאתי מבלגיה נחשב לשוקולד איכותי ונהדר. גם הבונבוניירות שקניתי בחנויות המובחרות, וגם שוקולדים פשוטים שקניתי או קיבלתי. אני מניח שהתווית הזו כבר הוסיפה משהו לטעם. אני צריך לנסות את זה בשנה הבאה.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים