בתשובה לרועי, 19/05/02 14:43
לא. זאת לא עילה. 70174
אם כך, גם בגין היה צריך ללכת לבחירות חדשות כאשר התחיל תהליך השלום עם מצרים. כידוע, הוא לא עשה זאת (ואף אחד לא דרש ממנו את זה - עוד דוגמא לצביעות הימנית), מה שגרם לפרישה של קיצונים מהליכוד והקמת התחיה.

אבל אם כך, האם אין צורך ללכת לבחירות גם במקרה של מלחמה יזומה (כמו מלחמת לבנון),מדיניות של הרחבת התנחלויות ונתינת כספים למגזרים לא יצרניים (החרדים)?
לא. זאת לא עילה. 70199
טוב אז בתקופת בגין לא הייתי צמוד לטלוויזיה ואני לא יודע מה הוא אמר. במידה ובגין אמר לעולם לא נחזיר את סיני, הוא היה צריך ללכת על הנושא לבחירות.
אני כלל לא מתייחס לצד הימני או השמאלי של המפה אלא לנושא הכללי בלבד.

השאלות הנשאלות הן, על סמך מה ניבחר פוליטיקאי? והאם מותר לו לשנות את דעתו בכל פעם שהרוח משתנה מבלי שהוא ידרש להבחר שוב.

למעשה חשוב על כך שאתה מצביע למפלגה כמו שינוי אשר פועלת בתחומים מסוימים ומרגע שבו היא ניבחרה היא הופכת את מצעה לחלוטין ועושה הפוך ממנו בדיוק. מה אז? האם מותר לאנשיה לשנות את דעתם? (הלכתי בכוונה על מפלגה בעלת סיגנון קיצוני שאינו קשור לימין ולשמאל)
באותה צורה אתה יכול לומר שתבחר במר"צ והיא תתחיל לתמוך בכיבוש הרשות ושליחת הערבים הימה מערב עד שלמדו לשחות ואם לא חבל.. או מולדת שתאמר צאו מהשטחים ואנו בעד נתינת יפו ורמלה לפלסטינים גם כן.
כל זאת לאחר הבחירות כמובן.
השאלה היא האם מדובר אז בעילה לבקש מהם (פשוט לחייב לא ניתן) לנסות להבחר שוב ולראות האם יש להם רוב גם הפעם כדי לקבל את המנדט מהעם.

אני לא זוכר מתי התחייב פוליטיקאי שלא להתחיל במלחמה יזומה בכל מצב. במצב שבו הוא היה מתחייב על כך ומתחיל מלחמה כזו ראוי היה עם היה מתפטר ואו לפחות מראה כל שיקול שהיה לו כדי להתחיל מלחמה זו , ומיד בסיומה מתפטר מתפקידו בגלל שלא עמד בהתחיבויותיו כלפי מי שבחר בו ונתן לו את השילטון.

ונחזור לרבין.
אני זוכר היטב את מה שהראו בטלוויזיה אז, (לא מילה במילה) אבל לפחות מהמילים הללו היה ניתן להבין כי זו התחייבות שלו שלא לדון בנושא החזרת הגולן, מבלי להביא לסיכון ממשי של המדינה. ("מפקיר את ביטחון ישראל" במילותיו שלו מהזיכון שלי).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים