בתשובה לירדן ניר-בוכבינדר, 05/11/19 22:37
חלוקה 710818
אם אני מבין נכון את מה שקראתי, הרי שלפי ההסכם בין ההורים, זו הייתה אחריות האם לחסן את הילד.
חלוקה 710822
בין הקראת מסר מלשכתו של רוה"מ למשנהו דברו בגל"צ בתכנית של פרשנית ערוץ 20 ונושא כליה הרבני דברו גם על הפרשה הזו. לדבריהם, האם הסכימה בהסכם ההורות שהילד יחוסן.
יתכן שהכלב קבור בפער בין מה שכתבת למה שנאמר בגל"צ. הניסוח שלך, נראה לי סביר יותר. אם האם קיבלה על עצמה בהסכם ההורות לטפל בחיסון הילד (גם אם מתוך כוונה לא לחסן), יכול ביה"מ לראות בהתחייבות כזו הסכמה לעצם החיסון ולחייב אותה לחסן את הילד, גם אם אין חוק כללי המחייב לחסן. במילים אחרות, לא משנה למה התכוונה האם בהסכם ההורות אלא על מה התחייבה שם בפועל.
חלוקה 710867
אם כך, זה עדיין מוזר לי. מהצד החוזי זה אולי ברור, אבל לא מהצד האנושי-ענייני. אם האב חושב שיש לחסן את הילד, וזה חשוב לו מספיק כדי לגרור את העניין לבית המשפט, ויש לו יכולת טכנית לדאוג לחיסון הילד בלי לערב את האם, הוא נמנע מזה רק כי כתוב שזה אחריות האם? יש לו עצמו פוביה ממרפאות?
חלוקה 710886
אולי כדי לשמור על הורות משותפת סבירה בעתיד, ואולי פשוט מתוך יושרה והגינות אנושית בסיסית הוא לא רצה לפעול מאחרי גבה של האם. אני קצת מופתע שדווקא אתה מעלה את זה, כי יש לי הרגשה שאם אתה עצמך היית נתון בקונפליקט דומה היית פועל באותה דרך. נכון שתביעה בבית משפט היא צעד די חריף, אבל לדעתי היא הדבר הנכון לעשות כששוקלים את האלטרנטיבה.

שאלה צדדית: כמה תינוקות לדעתכם מתו או נפגעו בצורה חמורה ע"י אנדרו וייקפילד [ויקיפדיה]? הניחוש שלי הוא שהוא דחק את ד"ר מנגלה מראש הרשימה.
חלוקה 710889
לא יודע לענות לשאלה שלך, אבל גם אני תוהה בנוגע אליה מדי פעם ומצטמרר.

בת הזוג של אחד מחבריי לא מוכנה לחסן את הילדים החמודים שלהם, כי היא "מתה מפחד ממה שיכול לקרות להם". הם גם גרים בארץ בקהילה שידועה באחוז מתנגדי החיסונים הגבוה שלה. The horror.
חלוקה 710890
אתגר טריוויה (בלי מנוע חיפוש כמובן): באיזה יישוב בארץ רמת חיסון הילדים לחצבת היא הנמוכה ביותר (ואגב בהפרש ניכר מהמקום השני)? חשבתי על בני ברק ועל אמירים, אבל הן אפילו לא ברביעיה הפותחת.
חלוקה 710891
הרדוף? גם בת-עין עולה בראשי.
חלוקה 710893
לא ולא (אם זה היה אחד משניהם אפקט ההפתעה לא היה מספיק כדי שאטריד אתכם).
חלוקה 710895
אה, עכשיו אני רואה שבסטטיסטיקה נכללים רק יישובים עם יותר מ-‏30 תלמידים.
חלוקה 710892
נכון למתי? הייתה פעילות נמרצת של שרותי הבריאות בשנה האחרונה.

זה צריך להיות יישוב קטן. בהנחה שמדובר על נתונים עדכניים, אני מנחש שלא מדובר על יישוב חרדי אלא על יישוב מנותק מסיבה שונה.
חלוקה 710894
הנתונים לגבי רמת החיסון בכיתה א' בשנה שעברה.

יישוב קטן - נכון. לא חרדי- גם זה נכון.
חלוקה 710910
שמעתי על אחוזי חיסון נמוכים בירושלים ובפרדס חנה.
חלוקה 710916
מצפה רמון? ארד?
חלוקה 710922
גיגלתי,
יש איזשהו הגיון חסר הגיון בפתרון, אבל לא נראה לי שמישהו יפתור לבד.
חלוקה 710924
מעניין איזה הגיון חסר הגיון מצאת. שני הסברים אפשריים שעולים בדעתי הם: או שיש במקום ההוא איזו דמות דומיננטית מאד, ואולי קבוצה קטנה של הורים שיש להם השפעה חברתית גדולה, או שהיה שם בשעתו איזה כשל טכני בגללו קבוצת גיל מסוימת לא חוסנה.

לעצלני הגיגול: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5393706,00.h...
חלוקה 710930
התנגדות לממסד בעקבות פרשת ילדי תימן?
חלוקה 710944
הפרסום אינו מתייחס לילדי היישובים אלא לתלמידי בתי הספר הנמצאים בהם
חלוקה 712086
לאחרונה נודע לי כי בניו יורק (או אולי ברוקלין ספציפית), החל מתחילת שנת הלימודים הנוכחית תלמידי בית ספר שלא חוסנו לא מורשים ללמוד בבתי הספר העירוניים.
בצד זה יש שם תשתית מפותחת של ''חינוך ביתי'' שהוא יותר חינוך פרטי לילדים בקבוצות קטנות ולאו דוקא במודל ה''לימוד כל השבוע עם אמא בבית'' שזו האסוציאציה הראשונה בארץ של חינוך כזה.
חלוקה 712094
אני לא חושב שזה משהו חדש או מיוחד. כשהייתי בשבתון בבוסטון עם המשפחה לפני שלוש שנים היינו צריכים להביא למוסדות החינוך תרגום נוטריוני מדוקדק של פנקסי החיסונים של הילדים, כדי להוכיח שהם מחוסנים כמו שצריך. נדמה לי שאחד מהם היה צריך להשלים זריקה אחת (אולי שחפת?). אני לא זוכר אם זה נאמר במפורש, אבל ההבנה שלי היתה שמי שלא מחוסן כראוי לא יוכל להתחיל ללמוד.
חלוקה 712095
ממה ששמעתי, זה אכן נפוץ, אבל יש אפשרות לקבל פטור מסיבות שונות: כמובן שמסיבות רפואיות, אם ישנן. אבל ברוב המדינות (כמעט כולן חוץ מקליפורניה?) יש גם אפשרות לקבל פטור מסיבות דתיות, ויש גם מדינות שבהן אפשר לקבל פטור מסיבות מוסר.
חלוקה 710911
הגיוני. אבל אז, מה שכתבתי לתשע נשמות: יותר סביר שהשופטת תאשר לאב (או אף תורה לו) לחסן את הילד גם בלי הסכמת האם, מאשר תכריח את האם לחסן.
אלא אם כן השופטת הציעה את זה, והאם העדיפה, מבין שתי האפשרויות הקשות עבורה, לקחת בעצמה את הילד לחיסון.
חלוקה 710923
זה כבר עניין כמעט טכני: מאחר שההחלטה היא שיש לכבד את ההסכם המקורי, החובה הוטלה על האם. אני משער שאם לאם יש קושי נפשי לעשות זאת במו ידיה - הרי מאז עקדת יצחק לא עמד הורה במבחן כזה - האב יסכים לקחת על עצמו את העניין ואני גם מסכים שהיה סביר שהשופטת תטיל את זה עליו מפורשות.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים