בתשובה להעלמה עפרונית, 12/02/20 15:58
טוקבק קלאסי 713451
המידע שיש לי הוא רק מכתבות עיתונות שהתפרסמו בנושא הזה לפני, במהלך ולאחר החקיקה בנושא.
נניח כנתון ש''הסיפור של זונות מרצון שכל הכסף הולך אליהן ממש לא היה והוא עודנו לא המקרה הנפוץ''. נניח שלפני החקיקה אותן זונות, שנאלצו לעבוד בזנות מחוסר ברירה ו''נהנו'' רק מחלק מהכסף (ואולי אפילו מחלקו הקטן), עבדו בגלוי (פרסום באינטרנט, כרטיסי ביקור שפוזרו ברחובות וכד') ובידיעת גורמי אכיפת החוק (שלמיטב ידיעתי התעלמו מהעיסוק בזנות, אבל מנעו סחר בנשים, בעיקר ממזרח אירופה ואולי גם עבירות נוספות כמו כליאה, שימוש באלימות ואילוץ לעבוד מעבר לרצון הזונה).
אחרי החקיקה, שוב, למיטב ידיעתי, לא ניתנה לזונות אלטרנטיבה ממשית של שיקום, הכשרה תעסוקתית, עזרה כלכלית או תמיכה נפשית. במצב כזה, בהיעדר אלטרנטיבה, אני מנחש שלפחות חלקן ממשיכות לעבוד בזנות, אך בצורה סמויה יותר, כשלגורמי אכיפת החוק יש פחות יכולת לסייע להן במקרה של עבירות נלוות כמו סחר, אלימות, עושק וכו'.
טוקבק קלאסי 713453
מניעת סחר בנשים אכן הייתה מטרה שהוצבה איפשהו בשנות האפס (אולי כבר בסוף שנות התשעים?) בגלל לחץ בינלאומי שכלל הכנסה של ישראל לרשימה שחורה כלשהי, ואכן היקף הסחר בנשים הצטמצם. לגבי עבירות נוספות כמו כליאה, שימוש באלימות, אילוץ לעבוד ולקיחת מרבית הכסף (א.ק.א - גניבה) - ממה שלי ידוע, בהחלט לא הייתה אכיפה של גורמי החוק. ההפך הוא הנכון - לא חסרים מקרים בהם שוטרים העלימו עין בעקבות לקיחת שוחד או ניצול של הנשים עצמן "ברשות" הסרסור.‏1
גם לא כל כך ברורה לי ההתייחסות לשימוש באלימות ואילוץ לעבוד (פעמים רבות ברצף, בזמן מחזור, בזמן הריון) כעניין חריג ל"העסקה" בזנות ה"רגילה". ממה שאני מכירה ויודעת מדובר בעבירות שהן חלק בלתי נפרד מהמצב הרגיל. החיים הם לא ג'וליה רוברטס באשה יפה וגם לא הסטודנטית לרפואה שלא מתחשק לה למלצר.

לגבי העדר שיקום וחלופה אין לי ויכוח איתך. צריך שיקום, צריך חלופה, צריך לתקצב ואסור להשאיר את נפגעות הזנות לחסדי עמותות שמנסות להושיט יד. הקשר בין זה לבין הפללת לקוחות, לא ברור לי כלל.

1 המקרה האחרון שהתפרסם ולכן טרי בזכרוני: https://twitter.com/newsisrael13/status/1219880755838...

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים