בתשובה לאח של אייל, 02/04/20 21:21
מקום לדאגה 716030
וכולנו יודעים מה הן.
אני אגב לא בטוח שמבחינת צריכת החשמל, שהייה כל היום בבית עדיפה על יציאה לעבודה.
אנחנח כבר יודעים שהאינטרנט 'נשבר' ונטפליקס ויוטיוב נאלצו להוריד את רוחב הפס כדי לעמוד בקצב הגלישה העולמי.
מקום לדאגה 716032
אני די בטוח. בעבודה המיזוג עובד כל הזמן, בבית החלונות פתוחים, וגם התאורה במשרד הרבה יותר אינטנסיבית.
מקום לדאגה 716035
אבל המיזוג והתאורה עובדים גם כשמגיעים לעבודה 20 אחוז מהאנשים, ועכשיו המיזוג (או החימום, תלוי מדינה) עובד גם בבית במשך שעות היום.
והטלוויזיה, והמיקרו, והקומקום החשמלי.
ולפחות באיזור שלי בעבודה, כשלא צריך מיזוג הוא כבוי ופותחים חלון.
מקום לדאגה 716043
ביום ד’ האחרון קפצתי למשרד לכמה דקות. ברוב מוחלט של החדרים האור והמזגנים היו מכובים. אל תשכח שיש גם לא מעט מקומות עבודה שמושבתים לחלוטין.
מקום לדאגה 716067
אני מסתובב במרכז ירושלים ורואה אלפי משרדים וחנויות סגורים לחלוטין. וכשהחנויות סגורות גם היצרנים שמספקים להן סחורה מפסיקים לעבוד, והם צרכנים כבדים יותר של חשמל (וגם דלק ושאר אופני צריכת האנרגיה). וגם כל אותם הגנים ובתי הספר שהילדים למדו בהם סגורים, האוניברסיטאות... הרבה מאד מקומות סגורים לגמרי. למעשה לא צריך הרבה כדי לבחון את זה: מדי סוף שבוע בזמנים רגילים כולם בבית, וסופי השבוע הם זמני השפל באספקת חשמל. שיאי צריכה נשברים תמיד רק באמצע השבוע.

אגב, בבית גם הדברים שאתה משתמש בהם הם חסכוניים יותר. בעבודה מכונת קפה פועלת כל הזמן, בין אם משתמשים בה ובין אם לא; בבית אתה מפעיל קומקום רק כשאתה רוצה לשתות. בעבודה בחללים פתוחים המיזוג והתאורה מופעלים 24 שעות ביממה בדרך כלל, בבית אתה מפעיל לפי הצורך. בעבודה שותים לרוב בכוסות חד-פעמיות, משתמשים בכמות כפולה ומשולשת של נייר טואלט (כי אתה מנגב את המושב ופורש עליו נייר) וכן הלאה.
מקום לדאגה 716070
אני נוטה להסכים שיש גם השפעות כאלה. עם זה שאין שום סיבה להשאיר אור באופן ספייס בשעות הלילה, וזה לא קורה אצלנו.
לגבי נייר הטואלט, בלי להיכנס למנהגים האישיים בעבודה, מאז שאנחנו רוחצים ידיים חמישים פעם ביום, ואני גם נוגע בכל דבר בבית מחוץ לחדר רק עם נייר טואלט או מגבת נייר (שמיד נזרקים כחשודים בהדבקה אחרי השימוש), תצרוכת הנייר שלנו מגמדת כל מנהג אחר שתוכל לחשוב עליו. אבל לא צריך אותי, בשביל זה יש לנו ממים ברשת. אני מנחש שגם צריכת המים תראה עלייה נכבדה.
ומול כוסות הנייר החד פעמיות, תקבל עכשיו מיליוני מסכות וכפפות חד פעמיות.
לטווח בינוני ארוך אגב, כשחושבים על זה, מנהגי הריחוק החברתי אמורים דוקא לחולל קאמבק ענק לכלים החד פעמיים מעתה ואילך.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים