בתשובה לאריק, 20/04/20 10:43
חוג יחוג יומם וליל 717458
נדמה לי שחובה לעשות את ההשוואה עם אוסטריה.
יש הרבה מאוד פרמטרים זהים (אוכלוסיה, גודל שטח, מדיניות הרחקה חברתית, אקלים לא מאד שונה, פיקוח הדוק על מעברי הגבול). בפרט גם מס' המאובחנים די קרוב (14K~).
איכות הטיפול הרפואי כנראה דומה (יחס תמותה/חולים 4.31% בישראל, 4.13 באוסטריה). ועדיין מס' המתים באוסטריה כמעט פי 3 מישראל.
לענ"ד יש רק 2 נקודות שיכולות להסביר את הפער.
א. אמנם מדיניות הסגר שננקטה בשתי המדינות מאד דומה, אבל ישראל הקדימה את אוסטריה בכמה ימים. מה שמעמיק את הפער הוא שאוסטריה מקדימה את ישראל בתהליך בקצת יותר משבוע. בקיצור האוסטרים איחרו מאד ביחס לישראל. הבעיה היא כזאת: הפער הזה צריך להתבטא במס' המאובחנים אפילו יותר מאשר בתמותה. בהתחשב בשבוע היתר שיש לאוסטרים, מספר המאובחנים בעצם זהה. ולכן אני נוטה לחשוב שלא זו הסיבה.
ב. אוסטריה היא זקנה, 33% מעל גיל 55 ביחס ל-‏20% בישראל. מה שלדעתי מחזק את מסקנתך שחתך הגילאים הוא פקטור מרכזי בתמותה.
חוג יחוג יומם וליל 717462
>> אוסטריה היא זקנה, 33% מעל גיל 55 ביחס ל-‏20% בישראל.

בדיוק כך.
ילדים גם לא נדבקים ברובם, גם מאלה שנדבקים מעטים מפתחים סימפטומים, גם מאלה שמפתחים סימפטומים מעטים מפתחים סימפטומים קשים, וגם אלה שמפתחים מחלה קשה יוצאים מזה. הבודדים ממש שמתים הם רק ילדים בעלי מחלות רקע, רחמנא ליצלן.
זקנים‏1 (70+) גם נדבקים ברובם, גם מאלה שנדבקים הרוב מפתחים סימפטומים, גם מאלה שמפתחים סימפטומים רבים מפתחים סימפטומים קשים, וגם מאלה שמפתחים מחלה קשה רבים מתים. כמובן שזה לא עוזר שלחלק גדול מהזקנים יש מחלות רקע.
לכן במדינות שיש באוכלוסיה שלהן הרבה ילדים ומעט זקנים יהיו ממש בהגדרה גם פחות מקרים ביחס לאוכלוסיה, גם פחות מקרים קשים, וגם שיעור תמותה נמוך.

___________
1 א/נשים בזיקנה?

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים