בתשובה לאריק, 16/11/20 10:48
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 728276
מבין כל התיאוריות מדוע "מתקררים" בחורף, התיאוריה שאתה חוזר עליה כבר מספר פעמים, לפיה בקור שוהים במקומות סגורים ולכן יותר מדביקים, נשמעת לי הכי הגיונית, אבל אני מפקפק גם בה. למה לא "מתקררים" בקיץ אצלנו כשאנו שוהים הרבה זמן במקומות סגורים ומקוררים? בקיץ האחרון חוץ מ"התקררות הקורונה" לא דווח על שום שפעת ושום התקררות מסוג אחר. אני מפקפק בכך ש"מתקררים" בגלל טמפרטורה נמוכה. אני זוכר שכאשר הייתי ילד אמי הזהירה אותי לא לצאת לרוח קרה כשאני מזיע, אבל מעט הניסיון שצברתי כבר אז לימד אותי לא למנוע את עצמי מהכיף הזה, שבוודאי לא יגרום לכך ש"אתקרר". אני זוכר מהצבא שהיות מאולצות במקומות קרים מאד, שבעקבותיהם לא חווינו שום בעיית "התקררות" מיוחדת. לאחרונה שמעתי תיאוריה חדשה לפיה ההתקררות באה בשל מעברי טמפרטורות חדים שגורמים להחלשת מערכת החיסון בגוף, ואני גם לא מאמין בתיאוריה הזאת. קוראים לכך "התקררות" אבל הקשר היחיד לכך, הוא שהמחלות האלה מגיעות בחורף. הסיבה לכך לא ברורה.
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 728280
גם לי אמא אמרה "אל תצא החוצה בלי סוודר, אתה תקבל דלקת ריאות" ולא עזר לה. מעולם לא קיבלתי דלקת ריאות, גם לא כשהפלגתי בסירה זעירה רטוב כולי בינואר והיה לי כל כך קר עד שאצבעות הרגליים שלי הפכו לצהובות וחסרות תחושה.

השפעת היא ללא ספק עונתית. האוכלוסיות בסיכון מתות ממנה בחורף, ונכון שאף אחד עדיין לא גילה בדיוק למה‏0. אולי בעקבות הקורונה יבדקו את זה יותר לעומק. בכלל מחלות דרכי הנשימה הן מחלות "אירופאיות", עם שונות גבוהה בין מדינות. בישראל מתים בממוצע כמה עשרות אנשים משפעת בשנה‏1, בארה"ב קרוב ל 40,000‏2 ובאיטליה ייתכן שמתים אפילו 17,000 בשנה "בעקבות שפעת"‏3. באופן יחסי לאוכלוסיה- בארה"ב מתים משפעת יותר מפי 20 מאשר בישראל. באיטליה ייתכן שפי 60.

___________
0 אגב, גם השיעור של אסימפטומטיים בשפעת לא כל כך ברור. יש עדויות לכך שכשליש מבעלי הנוגדנים יצאו שליליים ב PCR.
1 הממוצע השנתי כ 40 איש, בעונת 2017/18 הקשה נרשמו 78 מקרי מוות לעומת 61 אלף בארה"ב.
2 הערכות של ה CDC
3 מאמר ב IJID.
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 728285
והנה בקורונה הצלחנו באופן מזהיר לצמצם את היחסים האלה לפקטור 2-3. כל הכבוד לנו.
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 728290
אפילו פחות, כי השפעת פוגעת גם בילדים קטנים, והאוכלוסיה בסיכון אצלנו גדולה יותר ביחס למדינות המערב בשפעת מאשר בקורונה.

השתדלתי לא להכניס את זה בתגובה לדב, כדי לא להכנס שוב לויכוחים עקרים, אבל קראת בין השורות...
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 728292
לא הבנתי מה צמצמנו ולאיזה עניין זה שייך.
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 728293
לגבי מתי שפעת: יש בילבול רווח בין מספר המתים ישירות משפעת לבין מספר המתים מסיבוכי שפעת. בישראל מספר המתים מסיבוכי שפעת בשנה הוא בסדר גודל של 800 איש. (המצב דומה במקצת לגבי המתים מקורונה, חלק גדול ממתי הקורונה מתים מסיבוכי קורונה.).

לגבי השפעת הקור על מחלות חורף , דרך היפותרמיה, אני לא מסכים לדבריך אבל אין לי רצון כרגע להתווכח.

אומר רק זאת: צריך להקפיד בקנאות על מניעת היפותרמיה של קבוצות סיכון כי היפותרמיה מחלישה את מערכת החיסון, זו עובדה מוכרת. העניין בכך שמי שאינו בקבוצת סיכון יכול להתמודד עם החלשה זמנית במערכת החיסון.

העובדה שהיפותרמיה לא סיבכה אותך במחלות בצעירותך בהפלגה בסירה בחורף לא רלוונטית, בדיוק כמו שהעובדה שאלפי חיילים חלו בקורונה ועברו אותה בקלות אינה רלוונטית לכך שקבוצות סיכון ניפגעות קשה מקורונה.
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 728296
מסכים שהזקנים זקוקים לשמירה על טמפ. הגוף יותר מהצעירים. כשאמא שלי היתה אומרת- תלבש סוודר, קר לי. הייתי עונה- אם קר לך תלבשי את סוודר.

מקבל את התיקון על סיבוכי שפעת. המספרים עבור ארה"ב ואיטליה הם כנראה כולל הסיבוכים ושל ישראל רק המקרים הישירים.
גם עם המספר של 800 עבור ישראל יש פער של פי שניים לטובתנו מול ארה"ב ופי 3 מול איטליה. וזה כששיעור האוכלוסיה בסיכון אצלנו לא קטן יותר כמו בקורונה, בגלל כמות הילדים בני 0-4 הגדולה יותר אצלנו, שהם אוכלוסיה בסיכון בשפעת אבל לא בקורונה.
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 728299
פעוטים הם אמנם אוכלוסיה בסיכון לשפעת אבל גם מבוגרים מעל גיל 65, ואחוז הזקנים + פעוטות באיטליה משמעותית גדול יותר מבישראל.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים