בתשובה להפונז, 31/12/20 12:49
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730308
איני יודע עד כמה הפרשנות הזאת משקפת את כוונות השופטים, אבל יש שם איזה ניתוח שתפס את עיני. מה שנאמר כאן הוא שמקובל שבקשת "סיקור אוהד" מפוליטיקאי לגוף תקשורתי אינה עבירה, אבל אסור שהוא יהיה "חריג", כלומר מעבר לאיזה שהוא ממוצע מקובל. זה נשמע ממש פנטסטי. אני בטוח שבחוק לא מוגדרת כמות שמעבר לה אסור לבקש סיקור אוהד, ומתחת לה מותר. ואז איך אפשר בכלל להוכיח שהבקשות היו מעבר למותר? יש כאן איזו התפתלות כדי לאפשר סעיף אישום שאין בו מאום.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730317
לא הנחתי לרגע שפריט מידע אחר מהכתבה יעבור את הפילטרים שלך.
אב מאחר ואתה לא הבאת שום קישור, חשבתי שראוי לשים כזה לרווחת הקוראים כולם.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730321
לא מזמן הורשע ראש עיר (לא מכהן) גם בשוחד דרך כלי תקשורת: מדינת ישראל נ' איתמר שמעוני ואח' (יש שם קישור גם לפסק הדין המלא ולסיקור המלא של המשפט באתר העין השביעית).
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730363
מה זה "שוחד דרך כלי תקשורת", ואיך זה קשור בסיקור אוהד, סליחה בהיענות מוגזמת?
(לא קראתי את הקישור. הוא ארוך מדי ואשמח לשמוע תקציר).
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730366
==> מה שנאמר כאן הוא שמקובל שבקשת "סיקור אוהד" מפוליטיקאי לגוף תקשורתי אינה עבירה אבל אסור שהוא יהיה "חריג", כלומר מעבר לאיזה שהוא ממוצע מקובל

אבל זה לא מה שנאמר.. "אסור שיהיה חריג" זה לחלוטין המצאה שלך, אתה תוקף איש קש..

סעיף האישום הוא ברור מאד: שוחד. קבלת טובת הנאה תמורת פעולות.
טובת ההנאה: סיקור אוהד של נתניהו
התמורה: הקלות של מיליארד שקל לאלוביץ.

והנה החלק הרלוונטי מהכתבה, שכולל ציטוט מכתב האישום. נניח לקוראים להתרשם.

====

גם בפרקליטות לא יחלקו על כך שפוליטיקאים מנסים כדבר שבשגרה להשפיע על האופן שבו עבודתם תסוקר בתקשורת, וכי לעיתים הבקשות שלהן נענות. התזה של הפרקליטות בפרשת 4000 היא כי בכל הנוגע ליחסי נתניהו-אלוביץ'-אתר "וואלה", מדובר היה בהתנהלות חריגה, חסרת תקדים. בכתב האישום נאמר ש"המתת שניתנה ושנלקחה בעד פעולות הקשורות לתפקידו הציבורי של הנאשם נתניהו: היענות חריגה לדרישות בקשר לפרסומים באתר "וואלה".
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730367
איך ייתכן שנתניהו נאשם, כדבריך, בקבלת סיקור אוהד כשוחד, כשהמלים "סיקור אוהד" שהיו בעבר בכתב האישום נמחקו ממנו? מדוע נמחקו אם זה זה.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730368
אל תתחמק.

האם המילים "אסור שיהיה חריג", כדבריך, הופיעו אי פעם בכתב האישום? לא. זוהי המצאה שלך.

סעיף האישום היה שוחד ונשאר שוחד.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730373
לא כתבתי בשום מקום שהמלים "אסור שיהיה חריג' כתובים בכתב האישום וגם איני חולק על כך שמדובר באישום על שוחד, ואין לי שום מושג מה אתה רוצה ממני.
נעשה סדר בדברים. בעבירת שוחד חייב להיות אלמנט של מתת שוחד. בדרך כלל מתת השוחד היא כסף או שווה כסף אבל לפי החוק יכולה להיות גם טובת הנאה אחרת שאינה כסף. במה שמכונה "תק 4000" מתת השוחד הייתה בהתחלה טובת הנאה מסוג "סיקור אוהד". על כך קמו מערערים שטענו שבכל שנות הקיום האנושי לא ידוע על האשמה בשוחד שבה מתת השוחד היא סיקור אוהד, ובמדינות דמוקרטיות מקובל שפוליטיקאים מבקשים מעיתונאים סיקור אוהד ולפעמים אף לוחצים עליהם לקבל סיקור אוהד. בשימוע הביאו המשפטנים דרשוביץ ואחרים המון דוגמאות לכך, ואמרו שלא רק שכך מקובל בדמוקרטיה אלא שאם לא מאפשרים זאת פוגעים בדמוקרטיה. שי ניצן הודה בראיון שאכן בסעיף האישום הזה שבו מתת השוחד היא סיקור אוהד מדובר בתקדים. לכן על כך אין וויכוח.
ועכשיו אנחנו מגיעים לנקודה שבה פתחתי את הפתיל. מסתבר שהתביעה מחקה לחלוטין את המלים "סיקור אוהד" כמתת השוחד והחליפה אותן במונח "היענות חריגה", והדיון הוא על השאלה מה משמעות הדבר. כמדומני שכתבתי שאם נמחקו המלים האלה אולי התביעה חששה שאכן סיקור אוהד לא יכול להיחשב מתת שוחד ותמהתי על כך שהוחלף במושג החדש שכן גם אם כתוב "היענות חריגה" הרי מדובר ממש באותו סיקור אוהד, ומכאן ש"מה הועילו חכמים בתקנתם?". ואז מישהו הפנה אותי למאמר שבו הכותב מנסה להסביר במה מדובר. לפי מה שהבנתי מהכתוב במאמר ולא בכתב האישום ההסבר הוא שאכן סיקור אוהד מותר אבל אסור להגזים בו, ומכאן "היענות חריגה". ההסבר הזה נראה לי מוזר וכתבתי שבחוק לא מוגד מה הוא בדיוק הגבול.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730374
באופן כללי החוק לא מגדיר דברים עד הסוף ופסיקות מבהירות את נוסח החוק. כמובן שמחוקקים יכולים להתערב בהמשך בנוסח החוק אם התקדימים מהפסיקה נראים להם שגויים.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730378
תסריט תיאורטי:
אני שר במשרד ממשלתי. הגעתי להסכמה עם אחד מהספקים של המשרד לפיו הוא יתן לי הנחה של 99% בריהוט לבית שלי, ואני אוודא שהוא יזכה במכרז לרהט את הבניין החדש אליו המשרד שלי עובר.
הפרקליטות מגישה נגדי כתב אישום, ואני עונה שהנחה לא יכולה להיות שוחד מכיוון שחנויות רהיטים נותנות הנחות ללקוחות כעניין שבשגרה.
הפרקליטות מגלגלת עיניים, ומתקנת את כתב האישום כך שבמקום שכתוב שם "מתן הנחה" כתוב "היענות חריגה לבקשות הלקוח".
מה תהיה דעתך על דב אנשלוביץ' תיאורטי שרץ להגנתי‏1 ומסביר שאם "מתן הנחה" לא יכולה להיות שוחד, אז גם היענות חריגה למתן הנחה לא יכולה להיות שוחד?

מתן שוחד הוא קבלת טובת הנאה בגין תמורה כלשהי.
הטענה היא לא שמותר לתת סיקור אוהד אבל אסור לתת סיקור אוהד חריג. זאת המצאה שלך שלא מופיעה בשום מקום (טוב, אולי בערוץ 20).
החוק לא מגדיר שוחד לפי אופי טובת ההנאה המתקבלת. הוא מגדיר שוחד לפי יחסי קח-ותן בין נותן השוחד למקבל.
הטענה היא שסיקור אוהד חריג הוא אינדקציה לשוחד כמעט מהגדרה, בעוד שסיקור אוהד רגיל אינה אינדקציה לשוחד.
יתכן שוחד גם עבור התנהלות רגילה‏2, אלא שאז עומדת לנאשם ההגנה המאוד טריוויאלית של "זאת התנהלות רגילה, על בסיס מה אתם אומרים שנתתי שוחד?". זה לא אומר שלא היה שוחד, אלא שאי אפשר להוכיח מתן שוחד.

__________
1 אפשר להניח שאני שר מהליכוד, אם זה הופך את התסריט ליותר אמין.
2 סיפור ששמעתי - לפני שנים מרצה כלשהו העביר קורס בכלכלה לתואר שני. אחד התלמידים פנה אליו ואמר "אני צריך תואר שני בשביל להתקדם בעבודה שלי. תעביר אותי, ואסדר לך משרת דירקטור בחברה". שוחד? בוודאי. עכשיו נסה לדמיין איך אפשר להראות שמינו מרצה לכלכלה לדירקטור כי הוא נתן ציון עובר, ולא כי הסטודנט התרשם ממנו במהלך הקורס ודיבר איתו על המשרה.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730379
קשה לי להאמין שעובד בחברה שיכול להשפיע על (שלא לומר לקבוע) מינוי של דירקטורים באמת צריך תואר שני כדי להתקדם בחברה.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730398
קיוויתי שאף אחד לא ישאל על זה כי אפילו את הפרט הזה לא רציתי להוסיף, אבל שיהיה.
בוא נגיד שנבחרת הדירקטורים בחברות ממשלתיות כנראה לא הוקמה בכדי.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730380
אחרי ההסבר הארוך שלך אפשר להבין איפה אתה טועה בהבנת הנקרא של המאמר.

ראשית, כל הסיפור על "סיקור אוהד" שמהווה תקדים ודרשוביץ וכו - הוא בכלל לא רלוונטי. זה בכלל לא כתוב במאמר. למעשה כתוב במאמר בדיוק הסיבה לשינוי הניסוח: הדרישה של ההגנה להפריד בין נתניהו לבין בני משפחתו. זה כתוב בערך שני משפטים לפני הטקסט הרלוונטי (על הענות שגרתית).

שנית, המאמר לא כותב את המילים "מותר" או "אסור" ולכן הוא לא מתכוון לכך שמשהו כזה מוגדר על פי חוק. (החוק מגדיר "טובת הנאה" בדרך מאד כללית, ולא נכנס לדוגמאות. זה ידוע היטב). הבאתי בדיוק מה כתוב במאמר.

כתוב: היענות של אמצעי תקשורת לפוליטיקאי זה דבר שגרתי. הסבר: לכאורה וואלה יכולה להגיד "נענו לנתניהו בלי קשר לכך שהוא סידר לנו מיליארד שקל. זה משהו שאנחנו עושים כשגרה לכל פוליטקאי".
ואז כתוב: אבל התביעה טוענת שזוהי הענות חריגה.

זה דומה לפרשת הולילנד. בלאו הכי עיריית ירושלים מאשרת מידי פעם בנייה פה והקלות שם. אבל מה שמיוחד הוא שאושרו הקלות חריגות.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730381
אחרי ההסבר הארוך שלך איני מבין היכן טעיתי. מה שאתה כותב בשלושת השורות האחרונות כך בדיוק אני מתאר את מה שהבנתי מהמאמר. ועל כך הערתי שאפשר לדעת מה זה ''חריג'' רק אם יש גבול מוגדר בחוק, ואני בטוח שאין.
אם התביעה בוחרת בעצמה להגדיר את הגבול הזה היא הופכת את עצמה לבית מחוקקים.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730390
רק ההיסטוריה הארוכה שלך באייל מאפשרת לי להאמין עדיין שאתה לא מטריל כאן את כולנו.

החוק בכוונה לא מגדיר היטב את הגבול ובכוונה מטיל על התביעה את חובת ההוכחה שאיזשהו מקרה ספציפי היה חריג (ומותיר בידי בית המשפט את ההכרעה).

למה בכוונה? מן הסתם, כי אחרת האיסורים בחוק על שוחד והפרת אמונים היו מתרוקנים מתוכן והופכים לאות מתה.

אלמלא לא היית סובל ממקרה חמור של "עיוורון ביבי" היה ברור לך שפשוט לא יכול להיות אחרת, וה המצב הראוי, וכך זה תמיד.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730392
>החוק בכוונה לא מגדיר היטב את הגבול ובכוונה מטיל על התביעה את חובת ההוכחה שאיזשהו מקרה ספציפי היה חריג (ומותיר בידי בית המשפט את ההכרעה).<

מה שאתה כותב, שהחוק בכוונה לא מגדיר ... ובכוונה מטיל על התביעה ... זה מצוין בדברי ההסבר להצעת החוק או פרשנות של בית משפט בשלב מסוים ?
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730394
לא יודע. מה זה משנה?
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730395
דבריך מוזרים.
זה נכון שלא הלכתי לספר החוקים, ובכל זאת לו הייתי מהמר הייתי מוכן להמר על הרבה, לכך שאין בחוק פסקה שאומרת כמה סיקור חיובי מותר וכמה אסור. לדעתי אין בחוק שום התייחסות לכך. העובדה שמעולם לא הוגש כתב אישום בשוחד על סיקור חיובי ממש מוכיחה זאת. אתה הוא זה שמטריל את כולנו חשבתי ששוקי הוא היחיד כאן שאני צריך להזכיר לו את החתול, אבל הנה יש עוד אחד.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730396
ברור שאין, זו הנקודה שלי (בדיוק כמו שאין התייחסות ספציפית להנחות בחנות רהיטים).

איך ייתכן שלא ברור לך שחוק שינסה לנסח רשימה סגורה ועם גבולות חד משמעיים של "תמורות עבור שוחד" יהיה חסר ערך לחלוטין? כבר עדיף להתיר בחוק שוחד מאשר לנסות לאסור עליו כך.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730399
סיקור חיובי כמתת שוחד לא מוזכר כלל בחוק. אבל מקובל בארצות דמוקרטיות שפוליטיקאים מבקשים ומקבלים סיקור חיובי. בשימוע הביאו המשפטנים האמריקאים שהזכרתי דוגמאות מבריטניה ,שהיא מאושיות הדמוקרטיה, לסיקור חיובי בעצמה שלעומתו שתיים וחצי כתבות חיוביות על שרה ויאיר בתוך המון כתבות שליליות מתגמדות ומחווירות, ושאין וויכוח על כך שתמורת הסיקור החיובי הזה איש הציבור נתן תמורה. לכן ממילא גם לא כתוב בחוק שסיקור חיובי במידה קטנה מותר ובמידה גדולה אסור.
אבל אני יכול לתת לך דוגמה לחוק שבו מוצבים הגבולות, אם כי לא ברמה מספרית מדוייקת.
בחוק המתנות לעובדי ציבור כתוב שאסור לעובד ציבור לקבל מתנה "באשר הוא עובד ציבור"‏1 למעט מקרים מוגדרים שאחד מהם הוא: "מתנה קטנת ערך וסבירה שניתנה לפי הנהוג בנסיבות הענין;". אז זה נכון שלא כתוב כאן משהו כמו מתחת ל 12.50 ש"ח מותר ומעל לסכום זה אסור, וזה הגיוני. החוק נותן כאן חופש לשופט לבדוק מה מקובל , ולהחליט אם מדובר במתנה קטנה או גדולה. אבל במקרה של סיקור חיובי אין בכלל התייחסות כזאת, וברור מדוע.

1 בתיק 1000 מדובר במתנות מחבר ולא במתנות שניתנו "באשר הוא עובד ציבור". המתנות האלה ניתנו עוד בטרם הפך נתניהו לאיש ציבור, ובידי נתניהו היה מסמך כתוב שכתב המשפטן וינרוט לפני שנתניהו הפך לראש ממשלה, שלפיו מותר לו להמשיך ולקבל את המתנות האלה גם כשהוא ראש ממשלה.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730404
בחוק, או בתקנות, יש היתר מפורש על קבלת מתנות מחברים. למרות זאת, בית המשפט יצטרך לפסוק אם מתן קבוע של "מתנות" בערך של מאות אלפי שקלים נכללים בהיתר הזה. אני לא משפטן כך שאני לא יודע, אבל מי שצריך להכריע בכך הוא, לדעתי הבלתי מלומדת, בית המשפט, ולא, נניח, ח"כ אמסלם או אפילו עו"ד שפטל. צעקות השוד-ושבר, הפיכה שלטונית, דיקטטורה של בית המשפט, שפיכת דם, עלילת דם ושאר המהומה אינן אלא חלק מהטקטיקה של רה"מ שמעדיף לנהל את המערכה במישור הפוליטי ולא המשפטי.

אתה צודק: אף פעם לא הוגש כתב אישום על שוחד כשהתשלום הוא סיקור אוהד. מצד שני, אף פעם גם לא נתקלנו במשפחת מלוכה שדואגת לסיקור כזה באמצעים ובמרץ (סליחה, לא התכוונתי לקלל) שמשפחת נתניהו הקדישה לנושא. האם האמצעים כללו קבלת שוחד? שוב, מי שאמור להכריע בכך הם שונאי ישראל חברי המחתרת הסמולנית, אותם בוגדים ארורים שידועים גם בשם בית המשפט.

במדינה מתוקנת כל זה לא היה אמור בכלל להיות נושא לויכוח. גם אם חוקית הכל כשר, הסירחון העז שעולה היה אמור לפתור את הבעיה הפוליטית הרבה לפני שמשפטו של נהנתניהו התחיל.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730408
איני רוצה לשוב ולטחון דברים שדנו בהם בעבר כבר עד לעייפה.
לכן אספר משהו, שאולי יכול לתרום משהו לענייננו. יצא לי פעם לקחת קורס (בהומניסטים) בשם "שיטת המשפט בישראל" שאותו העביר השופט טירקל שהיה אז שופט בבית המשפט המחוזי בבאר שבע. הרבה איני זוכר מהקורס הזה‏1 חוץ מכך שהמרצה היה נחמד, אבל משום מה פרט אחד נחקק בראשי. מדובר במושג "כוונת המחוקק". המרצה הדגיש שלא מדובר באיזה ניחוש למה התכוון המחוקק, אלא שהכוונה במלים האלה היא למה שכתוב בחוק בפרוש בכתב, ואסור לשופט להמציא ולנחש שום דבר שהוא מעבר למה שכתוב בטקסט.

1 למרות שאיני זוכר הרבה מהקורס הזה, זכור לי מקרה משעשע שקשור בו (הא הנוסטלגיה). לאחד מהחברה הייתה מכונית פורד אסקורט וגם לשופט הייתה מכונית כזאת. והנה כשהסתיימה אחת ההרצאות (בשעות הערב) ויצאנו מהכיתה והלכנו בחבורה ברחוב ליד, מה אנחנו רואים? השופט הנכבד מנסה לפרוץ למכוניתו של אותו סטודנט בעל האסקורט. הכל כמבון הסתיים בטוב ובצחוק גדול. . .
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730409
פתרתי לך את הבעיה:
סעיף 293 לחוק העונשין:
"דרכי שוחד [ב/4] [תיקון: [תשכ״ד] אין נפקא מינה בשוחד –
(1) אם היה כסף, שווה כסף, שירות או טובת הנאה אחרת; "
אתה ברצינות מנסה להכחיש שסיקור עיתונאי, בפרט לפוליטיקאי, אינו טובת הנאה?
ומילא להכחיש, עוד לטעון שאין פה בכלל שאלה, ובהכרח כל מי שחושב אחרת מנסה לתפור תיק?
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730410
אה, זה למה יש אפשרות של קריאה לפני שליחה...
צ"ל: אתה ברצינות מנסה להכחיש שסיקור עיתונאי, בפרט לפוליטיקאי, הוא טובת הנאה?
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730414
כאמור: לא בדיוק אף פעם לא: תגובה 730321.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730397
==> אפשר לדעת מה זה "חריג" רק אם יש גבול מוגדר בחוק.

ההנחה הזו שגויה. איך תבעו בפרשת הולילנד על שוחד? האם מוגדר בחוק השוחד מהן הקלות בניה חריגות? או כמה קומות צריכות להיות במגדל מגורים כדי שזה יחשב שוחד? ברור שלא.

==> כך אני בדיוק מתאר מה שהבנתי מהמאמר.
אם כך לא הבנתי את כוונתך המקורית. אבל אני שמח שהבהרנו את הנושא. כלומר כשאתה כותב, ואני מצטט: "יש כאן איזו התפתלות כדי לאפשר סעיף אישום שאין בו מאום." אז אתה מתייחס לסעיף אישום של שוחד. והסיבה שאין בו מאום בעיניך היא סיבה טכנית.
העובדות הן שנתניהו קשר קשר סודי עם אלוביץ ונתן לו הטבות ששוות מיליארד שקל. ושהוא קיבל תמורה עבור זה. אבל הכל תקין כי החוק לא מגדיר בדיוק מה זה הענות חריגה.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730403
בעניין פרשת הולילנד, בניגוד לחוק המתנות לעובדי ציבור שהתודעתי אליו לצורך כתיבת תגובות באייל, אין לי שום מושג לגבי חוקי הבניה ואיני יודע מה הם התרי בנייה חריגים. יכול להיות שבתוך החוק, החריגות הזאת מוגדרת בדומה להסתייגות בחוק המתנות לעובדי ציבור: "מתנה קטנת ערך וסבירה שניתנה לפי הנהוג בנסיבות הענין;"
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730407
==> "יכול להיות"
אם כך, יכול להיות גם שלא.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730370
אם הבנתי נכון, נתניהו העביר לאלוביצים שווה כסף בסכום 1.8 מיליארד ₪ (מן הסתם ע"ח הקופה הציבורית) בתמורה לגישה שקיבלו נתניהו ורעייתו לעריכה של מידע תקשורתי שנגע עליהם. ברור שחסידי נתניהו מסתתרים כאן מאחורי עלה התאנה של הויכוח על המסוגלות של הביבים להתערב באופן ישיר ברגולציה שהיתה צריכה לפקח על העסקאות שהביאו לאלוביצים את הכסף הזה.
מצטיירת כאן תמונה של ממסד/מנהל מושחת מן היסוד ועד הטפחות. הרי די היה באיש מנהל ישר אחד כדי להכשיל את העסקאות (מבקר המדינה?).
זהו צד אחד של התיק. מצד שני יש כאן משהו שדווקא תואם באופן מוזר את הטענות של דב אנשלוביץ. ע"פ התיאור בויקיפדיה, בעבירה הפלילית המתוארת, מקבל השוחד הוא נתניהו והשוחד הוא הגישה לעריכת הידיעות בוואללה. אפשר כאן לטעון,כפי שעושה דב, שמדובר בשוחד שווה פרוטה. הרי צריך להיות מטורף לגנוב כמעט 2 מיליארד ₪ מקופת המדינה בתמורה לידיעות המתפרסמות בוואללה היום, ועוטפות דגים דיגיטליים למחרת. עצם ביצוע העבירה מעלה חשד בחוסר שפיות של הביבים.
לענ"ד, אין זה מופרך ליחס סוג מסויים של אי שפיות לביבים. כבר לפני שנים חשבתי שהביבים נקלעו למצב קוויזלינגי. הם הפכו למוקצים מחמת מיאוס בקרב ה-peers שלהם, מה שיכול לגרום להם לנקוט באמצעים נואשים יותר ויותר כדי לזכות ברהביליטציה בקרב השבט שלהם אותו "מכרו" לשבטים אויבים.
נוצר כאן היבריד ממאיר בין פעילות פלילית מן הסוג שמקומו רק בבית המשפט לבין מצב חברתי-פוליטי שצריך להשפט בזירה הציבורית-דמוקרטית.
הנמסיס של אלת הנקמות הביא את בנימין נתניהו בדיוק למצב של קרבנו יצחק רבין לפני שנרצח. בדיוק כפי שהאופוזיציה דאז חשדה שרבין אבד את שפיותו בגלל השת"פ עם הפלשתינאים, כך האופוזיציה היום (או לפחות אני) נוטה ליחס לנתניהו אבדן שפיות בגלל השת"פ עם אוייביה.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730419
==> הרי צריך להיות מטורף לגנוב כמעט 2 מיליארד ₪ מקופת המדינה בתמורה לידיעות המתפרסמות בוואללה היום, ועוטפות דגים דיגיטליים למחרת

לנתניהו יש 2.5 מיליון לייקים בפייסבוק וכמעט 2 מיליון עוקבים בטוויטר, בפער עצום בהשוואה לכל פוליטיקאי אחר. הוא מבין בעניין התקשורת הדיגטלית פי כמה ממני וממך ביחד. אין לי ספק שהיו לו סיבות טובות מאד בעניין וואלה. ורק כדי להבהיר: על פי כתב האישום והשיחות שהתפרסמו מדובר על הרבה יותר מ"שתיים וחצי כתבות" שמדבר עליהן נתניהו.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730431
טוב מן הסתם שנינו צודקים חלקית.
אני בהחלט מבין את הנקודה שלך על ההשפעה שיש למה שקורה ברשתות החברתיות. הנקודה שלי היא שיש גם יקום שלם שהוא מחוץ לעולם הדיגיטלי הזה בכל מיני אופנים.
סליחה על הקפיצה לאנלוגיה, אבל חשוב על המערכה בארה''ב בין כמעט כל עולם התקשורת והבידור לבין הנשיא טראמפ. שנות הנשיאות של טראמפ הרי הוכיחו שכל מה שנאמר עליו ב''תקשורת העויינת'' היה נכון ובכל זאת ברגע הגורלי מחצית הציבור הצביע לו. בישראל שהיא עוד יותר שבטית מארה''ב, השפעת התקשורת כולה ולא רק חלקה היגיטלי, מוגבלת עוד יותר.
אני שב ואומר שההחלטה של משפחת נתניהו לשקוע בשחיתות פלילית מן הדרגה הראשונה בתמורה למה שיהיה כתוב באתר וואללה, היא החלטה בלתי רציונלית שבאה ממקום של נסיונות נואשים לרהביליטציה בקרב קבוצת ההתיחסות שלהם.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 730520
בלבניסט? אתה ממעיט בערכן של סריטות אפשריות במוחו של נתניהו; ניקסון, כזכור, היה בעל סיכויים מצויינים להבחר לפני פרשת ווטרגייט, אם מישהו לא זוכר את זה.

אצל מנהיגנו הדגול, בנוסף לכל מה שהוא נושא עימו משל עצמו, יש בעיה נוספת שכן הוד מעלתה, הידועה כבעלת ב.א. וגם מ.א. (!!!), מאד מוטרדת בקשר לדימוי התקשורתי של משפחת המלוכה, וידועה בכך שכאשר משהו לא מוצא חן בעיניה היא קצת פחות נחמדה מהרגיל. כמה מיליארד שקל מקופת הציבור תמורת קצת שקט בבלפור אינם מחיר גדול מדי.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים