בתשובה לדובי קננגיסר, 12/09/02 13:52
סטודנטים ותלמידי ישיבה 91099
הפקולטות האלו לא מצריכות ציוד מעבדה יקר או שעות מעבדה (אני חושב שהפקולטה במשפטים, היחידה מבין הפקולטות הנ"ל, יש צורך בקורסים פרקטים בנוסף לעיוניים, אך נדמה לי שמספרם עדיין מועט יחסית לפקולטות אחרות). לפיכך הקצאה של 5x לסטודנט במשפטים/פסיכולוגיה/היסטוריה, יחסית לבן ישיבה שמקבל x, היא תמוהה.
ואגב, גם הפקולטה לאומנויות ומדעי הרוח רלוונטית לחברה כולה, לפחות באותה המידה שפסיכולוגיה רלוונטית.
סטודנטים ותלמידי ישיבה 91102
רלוונטית התכוונתי במובן שאחרי זה אנשים גם עובדים במקצוע הזה ומפרנסים את עצמם (לא כולל בתחומי האקדמיה), מה שלא נכון לגבי שאר התחומים, לרוב.

כאמור, מי שממומן זה האוניברסיטאות, לא הסטודנטים (שדווקא נדרשים לשלם לא מעט). לעומת האברכים שמקבלים ישירות לכיסם סכום כסף רק משום שהם אברכים.
סטודנטים ותלמידי ישיבה 91108
מי שהולך לעבוד בסנגוריה הציבורית מקבל את כספו, בדומה לפרופסור, מהמדינה, אם אינני טועה.

נו באמת. מהתיאור שלך נשמע כאילו בני הישיבות הם בחורים עשירים, וזאת בלי לעשות כלום. בני הישיבות מקבלים כספים לא משום שהם אברכים, אלא משום שנאסר עליהם לעסוק במשלח יד ולקבל תמורה בגינו. הדבר אינו שונה מכל מתן שירות סוציאלי אחר. לכן ההשוואה היא לא בין בני הישיבות לבין הסטודנטים - שבבדיקה כזו אני חושב שתמצא שמעמדו של הסטודנט הממוצע יותר טוב משל בן הישיבה הממוצע, לא רק משום שהוא יכול לעבוד, אלא גם משום שהוריו יכלו לעבוד - אלא בין האוניברסיטה (השכלה חילונית, תרבות חילונית, מחקר חילוני, וכל מה שכמובן נוגע לסטודנט אבל לא מגיע לכיסו כמו ציוד, מרצים טובים, וכו') לישיבות. הסכום הוא, כמו שציינתי, 5.6 מליארד (5.4 אם תרצה להוריד את המחקר - למרות שאין סיבה להוריד את הסכום הזה מתקציב ההשכלה הגבוהה אבל לא מתקציב משרד הדתות). תקציב משרד החינוך לבני ישיבות, לא כולל שירות הרווחה, הוא חמישית. 5.4 מליאד מגיעים לאוניברסיטה, שלא למחקר, ושלא לכיס הסטודנט (גם לא מדוייק, משום שהממשלה כן משתתפת בסכום מסויים משכר הלימוד). אתה באמת חושב שלא הסטודנטים נהנים מהם, גם אם בעקיפין?
סטודנטים ותלמידי ישיבה 108460
1. הכסף *לא* הולך לכיסו של הסטודנט. הכסף הולך מכיסו של הסטודנט אל האוניברסיטאות.
2. מיש שעובד בסנגוריה הציבורית (או בשרות הסוציאלי. או בכל מקום אחר בשירות המדינה) מקבל כסף מהמדינה על *עבודה*. בכך הוא זהה לבוגר ישיבה שהפך לרב, שוחט, מוהל או משגיח כשרות ומקבל על כך כסף. אחוז בוגרי הישיבות שמקבלים לאחר מכן עבודה בתחום לימודיהם הוא קטן בהרבה מאחוז הסטודנטים המקבלים עבודה בתחום לימודיהם.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים