האם מותר למשרד הפנים לחקור? 3351
יובל לבנת נגד יוזמות החקירה של משרד הפנים
ד"ר יובל לבנת, מנחה בקליניקות המשפטיות של אוניברסיטת תל־אביב, מספר במאמר קצר ב"הארץ", שכאשר ביקש הוא לסדר את מעמדה בישראל של לקוחה שלו, התברר לו שהפקידה במשרד הפנים יודעת פרטים מחיי האישה (בחלקם נכונים ובחלקם לא), למשל שהיתה במפגש של יהודים משיחיים ושהיתה בהריון מתקדם.

לבנת מקשר זאת לשני מקרים שהתפרסמו לאחרונה: בפברואר פורסם כי בקשתו של דייל סטרייסנד, אחיינה של ברברה סטרייסנד, לעלות לישראל, סורבה לאחר שבדף הפייסבוק שלו הופיע קישור לאתר מיסיונרי נוצרי. לפני כשבוע וחצי סיפר איתי בר ל"הארץ" כי כשבא לבקש שירות במשרד הפנים הוא נדרש להסכים לשינוי הלאום שלו, לדעתו בעקבות כך שסיפר בראיון, חודש לפני כן, כי הוא נרשם כיהודי בטעות. הפקידה סירבה לומר לו מה מקור המידע.

לבנת חושד כי משרד הפנים אוסף באופן פעיל מידע על מבקשי שירות, בכלל זה מידע שמגיע מ"מלשינים". הוא מכיר בכך שיש סיבות טובות לכך, כדי למנוע הונאות. אך לדעתו הסכנה בהידרדרות למצב של "האח הגדול" עולה על התועלת.

גם אם יוחלט שיש מקום לחקירות מצד משרד הפנים, לטענת לבנת הדבר צריך להיות מוסדר בחוק ושקוף, כך שיהיה פיקוח נאות על מנגנון זה, כמו על גופי חקירה אחרים, ובעיקר כדי שתהיה למבקשי השירות אפשרות הוגנת להתגונן מול הטענות.

קישורים
יובל לבנת
מאמר קצר ב"הארץ"
סורבה בקשת העלייה של דייל סטרייסנד
איתי בר נדרש להסכים לשינוי לאום
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חברה וכלכלה"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

  לבנת • שם(חובה)
  מפתחות לאזרחות • יון שלילי

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים