3370
המאמר המלא פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חברה וכלכלה"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

אפשר להסתגר גם מחוץ לבית 580104
כמו כן, אפשר לחוש בדידות גם בקרב בני האדם. 580716
וכן, היי לותיקים וזה.
תודה! מאיר עיניים. 580120
מתקשר לי לספר 580128
אדם רגיש מאוד / מאת ד"ר איליין ארון
ראשלצ 580130
הפכו את אריק איינשטיין לסגפן,למי שלא מסוגל לקום ולא רוצה לצאת.כתבו עליו כל כך הרבה והוא! לא ידע שהוא כזה. בסירובו להופיע בפני קהל-מנימוקיו האישיים-הוציא אריק את המשפט אוהב להיות בבית.סוג של הסחת דעת."השארותו" של אריק בבית,הוסיפה לנו מעריכיו שנים רבות וטובות של הנאה מעשייתו.האיש שפוי.בניגוד לכל בעל יכולת ל"עשות כסף" החליט האיש לשמור על בריאותו וחייו.אריק מעורה היטב בנעשה בארץ.מתוקף בחירתו ומתוך ידיעה ברורה,שהיכן שיופיע או לאן שיגיע תשומת הלב-מאחרים-תוסט אליו.אנחנו בני ה 60 פלוס,מלאים בחויות מהופעות ומפגישות עם אריק.הצורך לפרש ולהכניס את משפטו הנ"ל לתוך מסגרות מסויימות הוא איוולת.האיש הביא את כולם להאמין שזו הסיבה לפרושתו,אבל לא כך היא.
ראשלצ 580138
(כאן כותבת המאמר, אולי לבסוף אצטרך לכתוב בתגובה חומה).

אני כמובן לא מכירה את אריק איינשטיין אישית ולא שמעתי מפיו תיאור של מצבו. האזכור שלו (בחיבה!) בהקשר של ההתגלמות מתייחס אך ורק לפרסונה הציבורית שלו. ואני חושבת שהאזכור קולע, מובן מייד, ואינו פוגעני. אם אתה טוען שהוא בנה את הפרסונה שלו כך בכוונה, על אחת כמה וכמה.
יופי של מאמר 580185
אכן נראה כמו תופעה.
אני מסתגר בכיף 580153
מה כבר יש לחברת בני האדם להציע לי?
אזרום יותר טוב בלי לספר להם איפה אני גר, עם מי, על שכר הדירה, המשכנתא. יותר נעים לחיות גם בלי שאלות על כמה אחים יש לי, מי נשוי, מה כל אחד עושה, איפה גר, ילדים ... ...Zzzz

אני רוצה משהו שתצמח לי ממנו תועלת אישית!
אני מסתגר בכיף 580203
מסכן
אני מסתגר בכיף 580220
איזה יופי של תגובה. 4 אותיות וזהו! לא משהו לענות עליו בפירוט ובהרחבה.
אני מסתגר בכיף 580258
יש מי שמסתגר בביתו ויש מי שמסתגר בעולמו הצר
מאמר מעניין מאוד 580228
תודה רבה על המאמר. אני בן 19 ונמצא רוב הזמן בבית. אמנם אני לומד כרגע (פסיכומטרי), אבל גם אם השגרה שלי הייתה שונה אני חושב שהייתי נשאר רוב הזמן בבית. אני אוהב לצאת מדי פעם (נגיד פעם בשבוע), אבל אני מקבל סיפוק מאירוע חברתי מהר מאוד. מתיש אותי יותר מדי חיי חברה.
שמש ערומה 580240
הכי ז'ול ורן שאסימוב הצליח להיות
שמש ערומה 580274
ולפניו (ב-‏1909!) הספור הקצר של א מ פורסטר THE MACHINE STOPS.
שמש ערומה 588607
תודה על ההפניה.
סוף סוף סיימתי לקרוא את הסיפור והתרשמתי מאוד.
ההשוואה למטריקס בלתי נמנעת. נראה כאילו בכמה מסעיפי המדע הבדיוני חלה התקדמות קטנה ביותר במאה שנה.
580250
בנוגע לעיר לעומת הכפר, החל מגיל ההתבגרות בקיבוץ, האינטרקאציות החברתיות נהיו לי קשות יותר ויותר, ולמרות שאני לא זוכר בדיוק, אני מניח שהיציאה מהבית היתה לי קשה יותר: הרי כל מפגש אקראי עם מישהו בשביל הוא טעון! העיר מציעה לי הרבה יותר חופש והנאה לצאת החוצה, בזכות האלמוניות. קיבוץ הוא דוגמה קיצונית, אבל גם בכפר "רגיל" אני מניח שלחלק מהנוטים להתבודד עלול להיות קשה יותר עם העובדה שהאנשים שהם פוגשים הם מוכרים, ועם אינטרקאציות חוזרות ונשנות.
הייתי ילד בלילות עצוב משוטט לבד ... 580251
בקיבוץ קל למדי להמנע מאינטראקציות חברתיות גם בלי להשאר בבית.
גם במושב (יש לי מספר מסלולי ריצה שמעולם לא פגשתי בהם אדם).
הייתי ילד בלילות עצוב משוטט לבד ... 580253
איך נמנעים מאינטראקציות חברתיות בקיבוץ בלי להישאר בבית? הכותרת של התגובה שלך היא המפתח?
הייתי ילד בלילות עצוב משוטט לבד ... 580257
בקיבוץ ובמושב המרחק מהבית לשדות ולמטעים שמסביב הוא מאוד קצר ומי שרוצה לשוטט לבד בלי לפגוש נפש חיה לא צריך ללכת רחוק.
כשאני יוצא לרוץ בערב אני יכול לבחור בין מסלול פופולרי ובין מספר מסלולים ריקים מאדם.
הייתי ילד בלילות עצוב משוטט לבד ... 580259
אבל אם רצית לקנות משהו במכולת, לקחת דואר (היה דואר מרכזי בקיבוץ שלך, נכון?), ושלא לדבר על לאכול בחדר אוכל?
הייתי ילד בלילות עצוב משוטט לבד ... 580265
גם בעיר קניה במכולת או אכילה בחוץ (ובחלק מהערים גם איסוף הדואר) כרוכים ביציאה מהבית ומפגש עם בני אדם. רק שבעיר גם סתם יציאה מהבית לחילוץ עצמות תגרור מפגש כזה ובקיבוץ לא בהכרח.
הייתי ילד בלילות עצוב משוטט לבד ... 580272
אבל ירדן דיבר בתחילת הפתיל בדיוק על זה: בקיבוץ, כשאתה פוגש מישהו במכולת (או בדואר, וכו'), אתה מן הסתם מכיר אותו היטב, ולכן יותר מחויב לאינטראקציה חברתית מכפי שתהיה בפגישה עם אלמונים במכולת בעיר.
הייתי ילד בלילות עצוב משוטט לבד ... 580276
נכון, אבל יש גם יתרונות. לא טענתי שהקיבוץ הוא המקום האידאלי להתבודדות.
580263
הבדידות והטבע מחדדים את הרעב לחברה כך שלעיתים המפגשים בשבילי היישובים הם בלתי נסבלים ממש!

בעיר- למהלכים הבודדים יש אג'נדה.
פסקול לחיים 580338
הנה כמה שירים שיכולים ללוות את המתגלמים:

"חיה בתוך קופסה" של קורין אלאל:
"סכיזואיד של המאה ה-‏21", קינג קרימזון:
שיר של דונלד פייגן, The New Frontier, שמתאר מקלט אטומי כיוזמה משפחתית
ומתגלמת קלאסית: "רותי'לה" של דני סנדרסון
אין כמו פירורי לחם 580481
אני חושב שפתיחות או הסתגרות הם עניין מנטלי ולא דווקא פיזי. אפשר להיות במחיצת הרבה אנשים השפעות ורעיונות ולהשאר מסוגר ואפשר להישאר בבית מחובר ופתוח.

נראה לי שסוג ההסתגרות שעליה כתבת נתפסת כמשהו לא רצוי או לא טבעי...אבל בעיני זה טבעי מאוד כי בסופו של דבר זאת שאלה של מזון - מה שאתה צורך ומה שאתה צריך יקבעו בסופו של דבר היכן תהייה.
התעייפות מאינטרקציה חברתית 580685
המאמר מהדהד לדינמיקה בה אני מתנהלת (או שמנהלת אותי), כשישה חודשי אינטראקציה שמחה אינטימית ומלאה עם החוץ בכל התחומים ואז מעין ''התרוקנות המצברים'' וצורך נפשי ופיזי לנוח, להתמלא, לשקוט, וזה קורה, מהילדות המוקדמת, כשאני ספונה בביתי עם הספרים והשקט ומעט מאד אינטרקציה בטלפון. כך שהמפגשים ברמה מסוימת יותר מרוקנים אותי, ודאי מכוחות פיזיים ונפשיים ואילו הלבד, לכמה חודשים ויותר, מאפשר לי מנוחה מאד עמוקה והתמלאות בכוחות.
עדיין קשה לי להשלים עם המעגל הזה, כי הוא כל כך שונה מההתנהלות של סיבתי שדומה ששואבים כוח נפשי ופיזי ממפגשים ועשייה בינאישית.
תודה על המאמר 582326
אביבה,

תודה על המאמר, נהניתי, וגם זיהיתי במידה רבה את עצמי.
כתבה יפה ומעניינת! 584480
הנושא באמת מעורר תהיות. אני מתאר לעצמי שהבסיס לתופעה הזאת הוא הנטיה האנושית להתרגל. לדוגמא, בבית יש לנו את המזגן והחלונות שמאפשרים לנו לקבוע את הטמפרטורה עד דיוק המעלה. לעומת זאת, כשאנחנו בחוץ, אנו "תקועים" עם מזג האוויר המשתנה ועם הבגדים שיש עלינו. ברגע שמתרגלים לכל התפנוקים של הבית (מתרגלים במובן שנמצאים בבית כמה ימים ברציפות) אני מתאר לעצמי שאנשים מתחילים לתאר לעצמם את הסבל הכרוך בשהייה בחוץ כבלתי נסבל. באותו אופן, בבית אפשר "לשלוט" על האנשים הנמצאים בביתף על מידת הרעש וכו'.
יש עוד דבר שעלה לי בראש בזמן קריאת הכתבה: כמו שציינתי בהתחלה, בני אדם יכולים להסתגל כמעט לכל דבר. אני מתאר לעצמי שאם אחד האנשים באלה היה "נזרק" לתנאים מאוד שונים ממה שהוא מכיר (כמו בסדרה השרדות) הוא היה מסתגל לתנאים ברמה כלשהי, והיה רואה בזה חוויה חיובית בסופו של דבר. חבל שהאנשים האלה פשוט לא רואים מה הם מפספסים.
שכחו אותם בבית 590318
"העבודה מהבית היתה אמורה להיות העתיד, שחוסך כסף למעסיקים ומשפר את חייהם של שכירים ועצמאים. אבל מחקרים חדשים ושיחות מקיפות של מוסף כלכליסט עם עובדים מהבית מגלים שהם עובדים הרבה יותר שעות, סובלים ממתח ובדידות, משלמים מחיר משפחתי ויכולים לשכוח מקידום. כך קורסת ההבטחה הגדולה של עולם התעסוקה".

התוכנית למניעת יציאה מהבית 614416
טור מצוין של בני ציפר:

"הייתי מכריז, בעקבות אסון הטביעה באשקלון ואסונות החג האחרים, על תוכנית למניעת יציאה מהבית בשבתות ובחגים. פרויקט לאומי כזה יביא לירידה דרסטית במספר האסונות שנופלים להם קורבן כל אותם מחפשי ריגושים של סוף שבוע. הביבליוגרפיה המומלצת לפרויקט כזה תהיה בראש וראשונה כאמור, יצירתו של הקדוש תומס אקווינס. אחריה הספר החמוד "מסע מסביב לחדרי" מאת הסופר הצרפתי בן סוף המאה הי"ח, קסוויה דה-מסטר, המספר בשבחי אי היציאה מהבית. ועיקר העיקרים: ספר היסוד הפילוסופי "אונייה טרופה וצופה" מאת הנס בלומנברג, הטוען שתרבות המערב נשענת כל כולה על ההסתכלות מלאת הבוז או החמלה של האדם הרציונלי בכל הטיפשים המסתכנים בהרפתקאות נועזות".

התוכנית למניעת מקלחות 614418
בני ציפר הוא מומחה בטיחות ידוע. לא שמעת ש90% מהתאונות קורות בבית? כמו שחמי (עוד מומחה בטיחות והיגיינה ידוע) אומר: הרבה אנשים מתו ממים, אבל מלכלוך אף אחד עוד לא מת.
התוכנית למניעת מקלחות 614419
אומרים שגם כדאי להימנע ככל האפשר משהות במיטה. רוב מקרי המוות מתרחשים במיטה.
התוכנית למניעת מקלחות 614420
תגובה 426194
התוכנית למניעת מקלחות 614421
רק תדאג שחמך לא יזהיר את האנשים הלא נכונים:
התוכנית למניעת מקלחות 614422
נדוש, לא?
התוכנית למניעת מקלחות 614423
זה העונש על מתיחה נדושה?
התוכנית למניעת מקלחות 614428
נו, אז תאר לעצמך מה היה קורה לו היו יוצאים, סכנת נפשות.

(בכל מקרה, הייתי מאוד שמחה להיתקל בספר ''מסע מסביב לחדרי'').
התוכנית למניעת מקלחות 614429
ממומלץ לך להיזהר כשאת נתקלת בספר, שלא תתווספי חלילי לסטטיסטיקת התאונות.
ואולי זו בסך הכל מופנמות? 617527
על הספר Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking (שקטים: כוחם של המופנמים בעולם שלא מפסיק לדבר) מאת סוזן קיין.

ואולי זו בסך הכל מופנמות? 637787
רציתי להעיר את תשומת לבך ליצירה של סופר אמריקני חשוב (יש אומרים החשוב ביותר) הרמן מלויל, העוסקת בנושא שלך. היצירה נקראת אאז''ן ''בארטלבי'' ומתארת אדם המסתגר בחדרו עד מוות.
היצירה חשובה במיוחד הן בגלל גאונותו הספרותית של מלויל והן בשל העובדה שהיא מתארת פן הרבה יותר אפל של התופעה ממה שאת מהינה להעלות כאן. שלא לומר פן קטלני.
ואולי זו בסך הכל מופנמות? 638060
תודה. קראתי אותו די מזמן (לא קראתי שוב, בנוסח החדש שיצא בעברית, כספר דיגיטלי נדמה לי, עם כמה מאמרים שמפרשים אותו מכמה זוויות). מהמעט שאני זוכרת הוא הסתגר במשרד של מעסיקו וסירב לצאת משם. ואכן, הסיפור מציג יפה את הצד המורבידי של העניין.
תודה 673578
תודה. קראת לדברים בשמם ועכשיו הכל מסתדר לי טוב יותר.

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים