נפטרה התינוקת שנשכחה במכונית 543
רופאים בבית החולים סורוקה בבאר שבע נאבקו אמש (שבת) והלילה על חייה של ליטל טלקר, הפעוטה בת השנה, שנשכחה במשך חמש שעות במכוניתה הסגורה של הגננת שלה. אולם הלילה מתה התינוקת. בעקבות כך, מתכוונים במשטרה להאשים את הגננת בגרימת מוות ברשלנות.

שלשום, סמוך לשעה 7:30 בבוקר, אספה הגננת, חנה חיים, תושבת באר שבע, את הפעוטות מהבתים והסיעה אותם לגן שבבעלותה. רק כעבור חמש שעות, כשחזרה למכוניתה, הבחינה בליטל הפעוטה אותה שכחה ברכב הסגור במהלך כל שעות הבוקר והצהריים החמות. הגננת לקחה את הפעוטה בבהילות לבית החולים סורוקה, היא אושפזה ומצבה הוגדר אנוש.

במקביל נלקחה הגננת לחקירה במשטרת באר שבע. היא חשודה, כאמור, בגרימת מוות ברשלנות ובפגיעה בנסיבות מחמירות בפעוטה. הגננת סיפרה בעדותה במשטרה, כי לא הבחינה שהפעוטה חסרה לה והיתה בטוחה שהכניסה אותה לגן. היא שוחררה בערבות למעצר בית.


קישורים
YNet
מעריב
הארץ
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חדשות"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

חבל, ממש חבל. 24391
כל כך הרבה חיים נהרסים בגלל מקרים כאלה. איני יודע כבר אם כדאי או לא לתבוע את הגננת לדין. השאלה היא האם קיים כאן עניין של ממש להענישה או שהעונש יהיה אך ורק לריצוי רצון הנקם של המשפחה. או אף יותר גרוע - בגלל החוק היבש.

בעוד אני כותב שורות אלה התגבשה דעתי - צריך להעמיד אותה לדין רק אם קיים חשש לכך שהיא גרמה למות הפעוטה בזדון.

בתקווה שלא יהיו עוד מקרים כאלה,
מרלין.
חבל, ממש חבל. 24397
כלומר, אתה מציע לבטל את המימד הפלילי של רשלנות, בבחינת - על טעויות לא משלמים, כי הן טעויות?
חבל, ממש חבל. 24460
כלומר, אם לא היה כאן זדון, אתה מציע לא לעשות לה כלום, לתת לה להמשיך להיות גננת (או אמא) ולהרוג עוד כמה ילדים?
הייתי שם 24540
בחיפושינו אחר גן טוב לבננו הבכור, הגענו גם לגן של אותה גננת וכששמעתי את מה שקרה, דבר ראשון חשבתי עליה.
גן שהרושם הראשוני שמקבלים כאשר נכנסים אליו הוא שאין בכלל יחס אישי ואפילו אנושי לילדים.
עשינו את הסיבוב המתבקש בשתי הקומות של הגן, הפעוטון שבקומה השנייה, שהחצר של הילדים הוא מרפסת קטנה וחשופה, שמטפלות מאכילות בו את הילדים כמו מכונות במפעל, והקומה הראשונה היא גן שכאשר נכנסנו אליו כל מה שרצינו זה לברוח משם ונשבענו שלעולם לעולם הילדים שלנו לא יהיו בגנים כאלה.
גם ההסעות עצמן - לא אחת רואים את הטרנזיטים שמסיעים המון או מעט ילדים לא חגורים וכן חגורים אבל בנהיגה פראית ומרתיחת דם.
הכל קשור, לדעתי. ולא מפתיע. אבל מצער ומצער ושובר לב.
זה לא רק עניין של מסדר נוכחות, זה כן שכאשר גן הוא ב'הנהלתה של פלונית' והגן הוא עסק וגם אם פעם היתה שם אהבה ורצון ושליחות (ואני בספק), עוד ילד פחות ילד, מי כבר מרגיש.
החטא ועונשו 24582
מה היה קורה לו כמו בכמה מקרים לאחרונה היו אלה ההורים שהיו מפקירים ברשלנות את ביתם הפעוטה? לכאורה, על פי הרציונל המשפטי, הם אינם ראויים לעונש – אין במי לנקום ואין צורך להרתיע. הסברה אומרת שעצם מותה של הפעוטה הוא דבר כל-כך איום שאין צורך להרתיע אחרים ממנו (ישנה אולי את האפשרות שהרשלנות הינה מסווה לרצח) ואין ממש מענה לנקם (חוץ מאולי נקם של בני משפחה בבני משפחה אחרים). יש גם כאלו שרואים באובדן בן-משפחה עונש מספק על המעשה (אם בכלל יש בעונש כזה צורך). אם כן, מדוע בכל אופן נגזרים לעיתים עונשים על הורים שכאלו?
החטא ועונשו 24584
האם לא הועברו בכנסת כמה חוקים המגינים על
הילדים מהוריהם?
החטא ועונשו 24589
אולי, אבל זה לא מה ששאלתי.
החטא ועונשו 24598
האדם מבקש סדר בעולם. מישהו צריך לשלם על מוות.
אחרת הוא נמצא במצב לא רגוע. במתח. מתח עקב חוסר היכולת שלו להבין את האינפורמציות הידועות לו. (מישהו מת, אין עונש)
הטת ועונשו 24603
עם זאת, איננו מענישים אף אחד על פטירה בנסיבות טבעיות, וזה נראה לנו טבעי.

אך יתרה מזאת, כפי שציינת יש משהו מיסטי בעונש. אנו "מאמינים" שהעונש "מתקן" את העבר באופן פלאי – מה שאין אווילי ממנו כיוון שברור לכל בר-דעת שזהו רעיון מופרך, ובהמשך ממוטט את כל רעיון הנקמה. יוצא שנשארנו עם ההרתעה, שגם היא לא מי-יודע-מה עובדת. כמה אנשים היו פושעים לו ידעו שלא יתפסו? כמה מהפושעים חוזרים לכלא (המספרים שאני מכיר מדברים על %60)? כל מושג העונש (כפי שכבר טענתי בעבר) הינו מפוקפק ביותר.
הטת ועונשו 24620
ומה טענת בעבר שצריך לעשות, אם כן? לבטל את בתי המשפט ולחיות באנרכיה? ומה בקשר לתפקידו של העונש להרחיק מהחברה אנשים מסוכנים?
הטת ועונשו 24629
הבה לא נקפוץ מיד לקיצוניות השניה. טרם הצעתי פתרון, הצבעתי על הבעייתיות.

אך לעניינינו, אם תפקידו של העונש להרחיק מהחברה אנשים מסוכנים אזי מיהו איש מסוכן? האם "פושעי אוסלו" כפי שמכונים אנשים מסויימים על ידי קבוצה מסויימת הם "אנשים מסוכנים?". האם מי שקורא לאנרכיה הוא "איש מסוכן" (ע"ע מר קלטי שהודיע על הפרדה חד צדדית בינו לבין "האייל הקורא")? האם חיילים, אנשי שב"כ או אפילו חוקרי משטרה שעוסקים לעיתים בפגיעה פיזית מתוקף הסמכות שניתנה להם על ידי המדינה הם "אנשים מסוכנים"? האם אדם שנחלץ מהרשעה בגלל טעות של הפרקליטות (למשל, סעיף אישום שגוי) אינו "אדם מסוכן"? האם אדם שחולה במחלה מדבקת הינו "אדם מסוכן" (ואפילו לא באשמתו)? מה לגבי חולי-נפש? האם הם "מסוכנים מספיק" כדי להעביר אותם לבתי-כלא? יתרה מזאת, אם נפטרנו מהנקמה, מדוע לא להשוות את תנאיהם של אסירים לאלו של חולי-נפש?
נו, יאללה.... 24631
אתה כמו דב עם הססנה 152. אתה רוצה להתחיל פה איזה דיון, אז קדימה, הבנו את ההקדמה.

עונש לא נועד לנקמה, אלא להרתעה. נדמה לי שבגלל זה, אם שהרגה את ילדה ברשלנות, תיקה יסגר מחוסר עניין לציבור. כלומר אין עניין לציבור בהענשתה, כי עונש לא ירתיע במקרה כזה.
אני יכל להעיד על עצמי שמאז שקיבלתי 3 קנסות רצוף שמסתכמים ב2750 ש"ח, אני נזהר שלא לעבור באור כתום(כהה). עלי זה עבד, ולכן היום אני פחות מסוכן לציבור.

אתה רומז למעלה, שעוסקים פחות מדי בשיקום. גם לי זה נראה ככה. בנוסף לא עושים מספיק למניעה שלא על ידי הרתעה. כלומר, לא עוסקים מספיק בחינוך וסגירת פערים (פשע מגיע יותר מהשכבות החלשות מאשר מהחזקות).

או שהטיעון המרכזי שלך הוא שאין צורך בענישה כלל.

OK, אז גלה לנו, מה אתה מציע.
the light was yellow officer... 24639
לא, שאל משפטנים (אלא אם כן אתה משפטן בעצמך...), למיטב ידיעתי הנקמה, עד כמה שאולי זה ישמע ילדותי לחלק מהאנשים, הינה חלק ממרכיבי העונש. גם ההרתעה היא חלק מהעונש, ובמקרה של מאסר – ההרחקה מהציבור.
אבל במקרה שהצעת (אם שהרגה את ביתה ברשלנות) האם אין מקום להרתיע הורים מלנהוג ברשלנות בטיפול בילדיהם?

אשר אליך, יופי, זה עובד, אתה לא נוסע בכתום כהה. אבל נושא עברות התנועה הוא בן חריג בספר החוקים – אתה אשם עד שיוכח אחרת.

ובאשר אלי, אני לא יודע מה הטיעון המרכזי שלי כי אין לי כזה עדיין. לשם שינוי אין לי מניפסט מסודר אלא אוסף של אבחנות. מה לעשות? לא יודע, כנראה להקדים את הטיפול בפשע לשלב המניעה כפי שרמזת, להתרכז יותר בשיקום. יש למישהו רעיונות?

הייתי גם רוצה לציין שאין מונופול לשכבות החלשות על הפשע – מעילה/גניבה בידי מורשה ומעשי אונס אכזריים במיוחד של "בני טובים" (מה טוב בהם?) נפוצים גם הם, ררק מישהו החליט שחלק מהעברות הן "עברות צווארון לבן" ולכן ראויות לעונש/קלון מופחת.
הטת ועונשו 24634
את התשובות לכל הסוגיות הללו נתנו משפטנים מומחים במרוצת הדורות לאחר מאות שנים של דיונים משפטיים; אני יכול לתת לך את דעתי לגבי כל סעיף, אותה גיבשתי בחמש הדקות האחרונות, אבל מה הטעם? המקרים האלו אינם כה שנויים במחלוקת כפי שאתה מנסה להציג.

הדיון, חוץ מזה, עוסק במה עושים עם אותם אנשים מסוכנים -אחרי- שהחלטנו מי מסוכן ומי לא. אז מה עושים?
400 המלקות 24640
לא יודע? אולי צריך להרוג את כולם? למה שמשלם המיסים יממן את אחזקתם של אנשים שיש להרחיקם מהציבור? אולי צריך לאסור אותם בתנאים אחרים? להצמיד לכל אחד מפקח שימנע פשיעה מחודשת? כמו שהודתי בפניו של ewilde – אין לי מניפסט מסודר או תוכנית אופרטיבית – אני עוסק כרגע בהיבטים העקרוניים. מבחינה עקרונית העונש הוא בעייתי.

אבל בכל אופן ולשם הדיון, הרי לך הצעה ששמעתי פעם: יש להשתמש במלקות כעונש. לא סתם מלקות אלא מלקות שייתן מומחה לאומנויות לחימה. זה עונש קצר מאד שמשאיר את חותמו בגוף האדם (לא ספגתי מלקות שכאלו, הכוונה למלקות בסגנון סינגפור (או שמא מלזיה?)). הכאב הוא בלתי נסבל (בדרך כלל יש הפסקה של כמה ימים בין כל שתי מלקות עקב התמוטטות המולקה). הטענה היא שזכרון הכאב העצום ימנע מהפושע לפשוע שוב. יש כאלו שיטענו שעונש גופני שכזה אינו מוסרי, ואחרים יטענו שדווקא זהו העונש המוסרי מכל כיוון שאינו כרוך בבזבוז משאבים מיותרים על הפושע (טוב, אולי כמה ימי אשפוז, זה פחות מעלות החזקת פושע בכלא במשך שנה בברור) והוא מונע את החזרה לפשע, ומאפשר לפושע להשתקם ולא מכניס אותו לחברת פושעים אחרים (בנוסח בית כלא) שרק מעודדים אותו.
הטת ועונשו 26690
אם כבר אנחנו בנושא...
אמנם אין לי מספרים מדוייקים, אבל אחוז חולי הנפש מבין קורנות פשע הוא גבוה בהרבה לעומת האחוז שלהם באוכלוסיה, לעומת אחוז חולי הנפש שבין העבריינים שהוא נמוך מהאחוז שלהם באוכלוסיה. רוב חולי הנפש אינם מסוכנים, ורוב חולי הנפש שמסוכנים מסוכנים בעיקר לעצמם והרבה פחות לסביבה (ע''ע חולי נפש אובדניים).

אה, והרבה חולי נפש ישמחו לעבור לבתי הכלא. התנאים שם טובים בהרבה מהתנאים שיש בבתי החולים, והשיקום המוצע הוא טוב בהרבה.

שלא לדבר על העובדה שלאסיר לשעבר הרבה יותר קל למצוא עבודה ממי שהיה מאושפז בעבר בבית חולים פסיכיאטרי.
ה-י' ועונשו 26694
אני מוכרח להודות שאלה נתונים חדשים עבורי.

על מה הם מבוססים?

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים