אמזון תובעת מזייפי ביקורות 3695
לראשונה בתולדותיה, החלה חברת אמזון לתבוע כותבי ביקורות מוצרים מזויפות. התביעה הוגשה כנגד מפעיליהם של ארבעה אתרים המפרסמים באתר המכירות של אמזון ביקורות חיוביות על מוצרים, בתמורה לתשלום של כ-‏20 דולר לביקורת מצד מפיציהם של המוצרים. בכך, טוענת אמזון, פוגעים הם במוניטין שצברה החברה במשך 20 שנותיה.

על־פי התביעה, שולחים המפיצים חבילות ריקות למזמינים מסויימים דרך אמזון, כדי לגרום למערכות האימות שלה להאמין שמדובר ברכישת אמת. המפיצים גם מתזמנים את פרסום התגובות הללו כך שמרווחי זמן בינהם יהיו ארוכים ולא קבועים, כדי לעקוף את מנגנוני הזיהוי האוטומטיים של אמזון.

בתגובתו של אחד הנתבעים לטענות הללו, נמנע הוא מלהתייחס לתוכנן של החבילות, אך ציין שבכל חוות הדעת כזו מופיע גילוי נאות שהמוצרים התקבלו במחיר מופחת או בחינם, כך שאינו רואה כל פסול בהליך.

קישורים
דיווח בכלכליסט
דיווח ב-GeekWire
תגובת אחד הנתבעים ב-GeekWire
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חברה וכלכלה"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

האייל הקורא - אתר של 5 כוכבים 653478
האמת שחששתי בהתחלה. המחיר נראה זול, האריזה פשוטה (ועוד התגאו בדף המוצר שלא השתנתה מאז ימי האינטרנט הראשונים) ולמרות שהוא נמכר כמוצר כחול-לבן, נראה שהוא נשלח אלי מוירג'יניה (וידוע שזו משמשת תחנת ביניים למוצרים סיניים מזוייפים).

אבל מיד כשפתחתי את החבילה וראיתי את כל הדברים המצויינים שיש בה, הבנתי שקשה לקבל בימינו תמורה טובה יותר למחיר!

המלצתי החמה ביותר לאייל הקורא, רק תיזהרו מהתמכרות שיכולה להימשך שנים!

גילוי נאות: חינם חינם
אסיא דמגן במגן מגן שוה 653480
חינם? תביא שניים!
הודעת מערכת 653632
מדיון זה הוסר כעת פתיל ארוך שעסק במחיקת תגובות וכו' באייל. אנו שוב מבקשים לנהל דיונים מסוג זה אך ורק במסגרת דיון 1013. תודה.
קוקי זומבים 653670
(גם קשור למה שהלך בתגובה 653632).

חברת התיקשורת האמריקאית ורייזון עוקפת את היכולת למחוק קבצי קוקי מהמחשב. קבצי קוקי משרתים לא רק את מי ששתל אותם אלא הם חברות יכולות לשתף אותם וכך ליצור דפוס גלישה אישי. מערכת של מכירות פומביות בזמן אמת מוכרות למפרסמים קבצי קוקי שבריר שניה אחרי שהקוקי נוצר. אמנם אפשר למחוק קבצי קוקי אבל ורייזון (ולזמן קצר גם AT&T) שתלו מזהי קוקי על תעבורת התיקשורת האינטרנטית מטלפונים וטאבלטים ברשת שלה. את הקוקיס האלה אי אפשר לזהות אבל הם חשופים וחברות ניצלו את זה כדי ליצור מחדש קוקי שמשתמש מחק מהמחשב שלו: אם יש קוקי על התיקשורת סימן שהיה קוקי במחשב ואפשר ליצור אותו מחדש. חברת TURN השתמשה בזה, בטענה שלמעשה היא עוזרת למשתמשים שלא התכוונו למחוק קוקי לשחזר את המזהים. את הקוקי שהיא יצרה היא היתה מוכרת מיידית למפרסמים פוטנציאלים (כרגע היא עצרה את זה).
קוקי זומבים 653699
מדהים! תודה.
קוקי זומבים 653706
כדאי לציין שזה לא משפיע על מי שמשתמש ב-HTTPS.

בלי קשר לורייזון, לאייל או לפאראניות של משתמש מסויים - כמעט כל אתר שמכבד את עצמו מאפשר לגלוש בעזרת HTTPS. כל גישה לרשת בעזרת HTTP חשופה לכל העולם - על אחת כמה וכמה, כשמשתמשים באינטרנט אלחוטי. לשיקול דעתו האישי של כל משתמש.
קוקי זומבים 653711
איך אפשר לשלוט בסוג הפרוטוקול בגישה לאתרים באמצעות app ממכשיר טלפון או טאבלט?
קוקי זומבים 653724
לא בדיוק. HTTPS היא הצפנה מקצה לקצה וכוללת כחלק חשוב ממנה זיהוי של השרת (אחרת קל יחסית לתוקף להתחזות לשרת). לכן השרת חייב לספק אישור כחלק מהחיבור.

יש מקרים שבהם החיבור זמין גם כך וגם כך. במקרה הזה אפשר לבחור. ה־EFF יכול לעזור לך גם כאן לבחור נכון.

פתרון חלופי הוא להתחבר בחיבור מוצפן לשרת שאתה סומך עליו ומשם להמשיך בחיבור רגיל. זה אומר ששכניך לחיבור האלחוטי לא יוכלו לצותת לך, אבל ה־NSA או כל מי שבמקרה מקשיב לתעבורת הרשת המרכזית יוכל. אני לא מכיר פתרונות ארוזים מהסוג הזה, אבל אני מניח שהם קיימים או שניתנים להרכבה.
קוקי זומבים 653725
אני משתמש בתוסף הזה במוזילה. אבל האם ניתן לבחור HTTPS אם למשל משתמשים באפליקציה ייעודית, נניח של BBC?
קוקי זומבים 653734
קודם כל אפשר, ורצוי, לבדוק באיזה פרוטוקול משתמשת האפליקציה. זה מתוך הנחה שאפליקציה ששולחת פרטים אישיים בפרוטוקול לא מאובטח לא תאבטח אותם גם בשרת ולכן לא ראוי לתת לאפליקציה כזאת פרטים שאתה לא רוצה שכל העולם ואישתו ידעו. אז זה אפשר לעשות על ידי התקנה של פרוקסי במחשב שלך‏1 והגדרת התקשורת בטאבלט/טלפון לפרוקסי שהתקנת.

במידה והאפליקציה באמת משמשת בפרוטוקול לא מאובטח, ומשום מה אתה רוצה להשתמש בה, אתה יכול להשתמש בפרוקסי מאובטח, להשתמש ברשת ויראוטלית פראית או לשקול להשמש במשהו כזה.

1 fiddler, charles, honeyproxy...
קוקי זומבים 653762
האם הפרוקסי הוא גם עבור גישה דרך הרשת הסלולרית, ז"א מהטלפון דרך הרשת הסלולרית לפרוקסי וממנו החוצה?
קוקי זומבים 653763
תלוי במערכת ההפעלה ובספק (ככה או ככה).
קוקי זומבים 653723
אם כך, הבה נצפין את החיבור.
קוקי זומבים 655591
האייל הוא אתר שמכבד את עצמו?

710444
לא.

בתודה,
מנהל האתר
עברה פדרלית? 710437
הרשויות בארה"ב התחילו לפעול כנגד תגובות ועוקבים מזוייפים (TheMarker).

למי שהבריז מן העשור האחרון, ישנה תופעה של בוטים שפותחים עמודים ברשתות חברתיות ואתרים בפלטפורמות ליצירת אתרים (כדוגמת Wix הישראלית). בין השאר נעשה הדבר כדי להטעות את האלגוריתמים המיועדים לזהות קישורים ולייקים שאינם מתוך אתרים אותנטיים ושל משתמשים אנושיים‏1. ואז למשל משלמים גופים מסחריים או ידוענים לחברות שמבטיחות להשיג להם לייקים ממשתמשים אמיתיים. התוצאה היא, כך הסביר לי איש סייבר לפני כמה שנים, שרוב אירועי התעבורה באינטרנט הם בוטים שעושים לייק לבוטים אחרים. אני תוהה הם הוא נסחף.

1 אנקדוטה אישית: בזמנו פיתחתי, לבקשת גוף עמו עבדתי, אלגוריתם לזיהוי רמאויות דיגיטליות בתחום הפרסום. הרצתו על ה-data של החברה הראתה שכמה מן הלקוחות הרווחיים ביותר שלה קשורים בפעולות כאלו. אגב, כדי לוודא חלק מן המקרים, הורדתי לטלפון הפרטי שלי אפליקציות שהאלגוריתם זיהה ככאלו, ואחת מהן החליפה לי את שמות כל קובצי המוזיקה לסינית. בכל אופן, הצגתי את השיטה והתוצאות לפני החברה בציפייה מסויימת למחיאות כפיים. כן, כבר אז הייתי תמים.
עברה פדרלית? 710443
"רוב אירועי התעבורה באינטרנט הם בוטים שעושים לייק לבוטים אחרים" - זה משעשע אותי. ישר אני מדמיין שבמקום לפתח אינטליגנציה מלאכותית נפתח חוסר אינטליגנציה מלאכותית!

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים